2 μοναδικές παραστάσεις από την ομάδα Τρομπετίνι

Η παράσταση έχει σταματήσει να παίζεται
 
O πιο παραμυθένιος τρόπος ν' ακούσεις μουσική ......O πιο μουσικός τρόπος να πεις παραμύθι! Μια παρέα από τρομπέτες, μουσικούς & ηθοποιούς αξιοποιεί τους κλασικούς συγγραφείς Αδελφούς Γκριμ και ανακαλύπτει μια νέα αλήθεια για τα παραμύθια!

Δύο έργα σε μια άκρως πρωτότυπη και μουσική παρουσίαση στο χώρο των παιδιών!
                         
 
1)"Ο ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ" για παιδιά 3-8 ετών
5ος χρόνος
 
Η πρώτη δουλειά της ομάδας ΤΡΟΜΠΕΤΙΝΙ ανεβαίνει για 5ο χρόνο και στηρίχτηκε σε μια μικρή και ιδιαίτερη ιστορία των Αδελφών Γκριμ, το «Ένας Παράξενος Μουσικός» . Εμείς «υφάναμε» απ’ την αρχή την ιστορία, αξιοποιώντας το μουσικο-θεατρικό παιχνίδι και δώσαμε έμφαση στη συμμετοχή των ίδιων των παιδιών στην εξέλιξη της ιστορίας. 
Ο Παράξενος Μουσικός παίρνει σάρκα και οστά επί σκηνής προσπαθώντας να ξεγελάσει τα παιδιά, αφού πρωτύτερα έχει ξεγελάσει τα ζώα του δάσους...! Δεν υπολογίζει όμως ότι η Νεράιδα της Μουσικής & τα παιδιά... θα του χαλάσουν τα σχέδια! Η ενεργή συμμετοχή των παιδιών στις μικρές ηλικίες βοήθησε πολύ ουσιαστικά στο πείραμα που θέλαμε να δοκιμάσουμε...να τα φέρουμε σε επαφή με την ζωντανή μουσική χάλκινων πνευστών και να «παρέμβουν» τα ίδια τα παιδιά στα παραμύθια δημιουργώντας και εξελίσσοντας την ιστορία τους.
 
Σ’ αυτό το έργο αξιοποιήσαμε μουσική από την προκλασική κυρίως περίοδο, προσθέτοντας κάποιες πινελιές από την εποχή του ρομαντισμού αλλά και από μουσικά κομμάτια του 20ου αιώνα. 
Μετά την παρουσίαση της παραμυθένιας μας μουσικής ή του μουσικού μας παραμυθιού αν θέλετε, ακολουθεί παρουσίαση των ειδών τρομπέτας καθώς και γνωστά παιδικά τραγούδια!
Κάποια Μουσικά κομμάτια που ακούγονται:
        Telemann Suite for four Trumpets (George Philipp Telemann)
         La Grace
         L’ Amour
         La Vigilance
         Trepak from the Nutracker Suite (Peter Ilyich Tschaikowsky)
         Five Heroic Marches (George Philipp Telemann)
         La Generosite
         Telemann Suite for Trumpet Quartet
         La Mageste
και διάφορα γνωστά παιδικά μουσικά κομμάτια για το φινάλε !
 
 
2)"ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΡΕΜΗΣ & Η ΤΟΛΜΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ"  για παιδιά 5-9 ετών
 
Η ομάδα ΤΡΟΜΠΕΤΙΝΙ συνεχίζοντας την περιπλάνησή της στα παραμυθένια μονοπάτια των αδελφών Γκριμ, διασκεύασε και παρουσιάζει το εξαιρετικό παραμύθι «Οι Μουσικοί Της Βρέμης» χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά δικές της μουσικές και τραγούδια, εμπνευσμένα απ’ την πλοκή αυτού του θαυμάσιου παραμυθιού!
Αυτή τη φορά, οι τρομπέτες μας έχουν για συντροφιά τους την Τόλμη των Παραμυθιών!  Ναι σωστά ακούσατε, μια κούκλα που ακούει στ’ όνομα Τόλμη!
 
Μια κούκλα που ζωντανεύει μόνο στα όνειρα των παιδιών...όπως και τα παραμύθια!
Στην ονειροχώρα η Τόλμη και τα παιδιά οδηγούν τους ήρωες του παραμυθιού με τρόπο τέτοιο που ν’ανακαλύψουν την κρυμμένη αλήθεια μέσα απ’ τους πολύχρωμους ήχους της τρομπέτας! 
 
4  Μουσικοταξιδευτές επί σκηνής, 7 Υπέροχες Κούκλες που φιλοτέχνησε ειδικά για την παράσταση το ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ & 11 Μουσικά 
κομμάτια & τραγούδια με χάλκινα πνευστά «ξυπνάνε» μέσα στ’ όνειρο το παραμύθι, όχι όπως το ξέραμε… αλλά όπως το θέλαμε!
 
 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Γιώργος Καλτσούνης
Θεατρική Διασκευή: Αλεξία Γαβρίλη
Σκηνικά: Βαγγελιώ Νικολάου-Άννα Λουκίδη Ανδρέου
Στίχοι-μουσική: Γιώργος Καλτσούνης
Κινησιολογική επιμέλεια: Πηνελόπη Μουσγά
Κατασκευή Κούκλας: ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ
Κατασκευή Μάσκας: Μαρίνα Ρούσσου
Μουσικοί: Τάσος Βιτσεντζάτος, Γιώργος Καλτσούνης, Άγγελος Τζαμαρίας
Ηθοποιός: Αλεξία Γαβρίλη
 
Υπάρχει και η χριστουγεννιάτικη τους παράσταση που μπορείτε να την δείτε εδω http://omadatrompetini.blogspot.gr/2015/10/blog-post.html

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9

Διεύθυνση: 

Η παράσταση πηγαίνει σε σχολεία, Δήμους, εταιρίες , φεστιβάλ και όπου αλλού εσείς θέλετε. Δεν παίζετε σε συγκεκριμένο θέατρο

Τρόποι επικοινωνίας: 

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2104534759, 6972135315, 6978965981 http://omadatrompetini.blogspot.gr/ Email: trompetini2015@gmail.com

Άλλα άρθρα