"100% Λύκος": Μία περιπέτεια κινουμένων σχεδίων για τη διαφορετικότητα από τις 5 Μάϊου στους κινηματογράφους από την Tanweer

 Σινεμά: "100% Λύκος": Μία περιπέτεια κινουμένων σχεδίων για τη διαφορετικότητα από τις 5 Μάϊου στους κινηματογράφους από την Tanweer

Μία διασκεδαστική ταινία κινουμένων σχεδίων για έναν όχι και τόσο συνηθισμένο έφηβο που βρίσκει τον -σκυλίσιο- εαυτό του κάτω από τις πιο παράξενες συνθήκες. Μία απολαυστική περιπέτεια που θα διασκεδάσει τα παιδιά με το χιούμορ της και τα μηνύματα της για τη φιλία, τη διαφορετικότητα και την αποδοχή.

Η ταινία “ 100% ΛΥΚΟΣ ” θα βγει στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 5 Μαΐου 2022  από την Tanweer.

Ο Φρέντι Λούπιν θα ήταν ένας συνηθισμένος έφηβος, εάν δεν ήταν απόγονος μιας οικογένειας λυκανθρώπων! Τρέμοντας την ώρα της πρώτης μεταμόρφωσής του σε λύκο στα 14 του, ο Φρέντι διαπιστώνει με έκπληξη και τρόμο, πως τελικά, αντί για αιμοβόρος λύκος, μεταβάλλεται σ’ ένα… λευκό-ροζ και φουντωτό σκυλί κανίς! Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Φρέντι, σαν σκύλος, βιώνει τη δύσκολη ζωή του αδέσποτου στο δρόμο, για να καταλήξει σε μια «σκυλο-φυλακή»!

Θα τα καταφέρει να αποδράσει από εκεί; Ποιος είναι ο μυστηριώδης τύπος που τον ακολουθεί κατά πόδας, και θα αποδείξει τέλος πάντων ο Φρέντι πως είναι 100% λύκος;

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Φιν Έντκουιστ, Άλεξ Στάντερμαν
Σενάριο: Άλεξ Στάντερμαν

Στα ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Χάρης Αριστείδου, Κούλης Νικολάου, Μαρία Κάνθερ, Μάρκος Δρουσιώτης, Ιωάννα Παπαμιχαλοπούλου, Ζωή Κυπριανού, Άρης Κυπριανού, Θανάσης Δρακόπουλος, Έφη Χαραλάμπους, Νάτια Χαραλάμπους

Διάρκεια: 1 ώρα και 35 λεπτά.

Ποιος είναι ποιος

Φρέντι Λούπιν
Ο Φρέντι Λούπιν, ένας έφηβος που συνδυάζει υπερβολική αυτοπεποίθηση, αμηχανία και αδεξιότητα, είναι στα πρόθυρα της πρώτης μεταμόρφωσης του σε λυκάνθρωπο. Μετά τον θάνατο των γονιών του, νιώθει ότι ο θείος του και οι υπόλοιποι αριστοκράτες λύκοι αμφισβητούν ότι μπορεί να διαδεχθεί τον αξιοσέβαστο πατέρα του στην αρχηγεία της αγέλης. Έτσι, γίνεται όλο και πιο απερίσκεπτος, εγωιστής και γεμάτος φιλοδοξία να αποδείξει πόσο σπουδαίος είναι, δηλαδή ο μεγαλύτερος και πιο κακός λύκος που έχει υπάρξει ποτέ! Οπότε όταν μεταμορφώνεται σε σκύλο, τον χειρότερο εχθρό του λύκου, και μάλιστα σε κανίς, τον κυριεύει το σοκ και η αποστροφή. Όμως, μέσα από τις δυσκολίες και τις περιπέτειες της ζωής στον δρόμο, αποκτά φίλους και μαθαίνει την αξία και τη σημασία του να είσαι αληθινός ήρωας.

Μπάτι
Μία λιπόσαρκη, αλανιάρα αδέσποτη σκυλίτσα, που την εγκατέλειψαν σε ένα σοκάκι με αποτέλεσμα να πάσχει από φόβο εγκατάλειψης. Έχει παλέψει για χρόνια και τώρα πια μοιάζει ατρόμητη, αλλά κρύβει μία γενναιόδωρη και ευάλωτη ψυχή. Είναι αστεία, πονηρή και ετοιμόλογη. Όταν συναντά ένα αβοήθητο κανίς στον δρόμο, αποφασίζει να το βοηθήσει παρά τις αντιξοότητες. Μπορεί να λέει σκληρές κουβέντες, αλλά αναζητά την αγάπη και ένα σπίτι που θα γίνει και δικό της. Στην πορεία θα ανακαλύψει ότι αυτό το ροζουλί, φουντωτό φρικιό μπορεί να είναι ένα εντάξει άτομο…

Φλάσχαρτ
Γενναίος, χαρισματικός και όμορφος, ο Φλάσχαρτ έχει κερδίσει τον σεβασμό και την αγάπη της αγέλης του. Σκέφτεται διαφορετικά και έχει καταφέρει οι λύκοι να ζουν αρμονικά με τους ανθρώπους. Παρόλο που έχει πολλές ευθύνες, πάντα βλέπει τα θετικά του να είσαι λυκάνθρωπος! Ο Φλάσχαρτ ξέρει ότι ο Φρέντι θα τον κάνει περήφανο και περιμένει ότι θα ακολουθήσει τα βήματα του και θα αναλάβει την αρχηγεία. Αλλά δεν θα έχει την ευκαιρία να δει τον γιο του να μεγαλώνει εξαιτίας ενός ατυχήματος. Από την άλλη, δεν ήταν ποτέ οπαδός των σκύλων, οπότε το γεγονός ότι δεν είδε τη μεταμόρφωση του Φρέντι σε κανίς μπορεί και να τον γλίτωσε από την απογοήτευση…

Χότσπερ
Ο κακός, ναρκισσιστής Χότσπερ είναι ο θείος του Φρέντι. Κάποτε ζούσε στη σκιά του αδελφού του Φλάσχαρτ, του αγαπημένου αρχηγού της αγέλης. Τώρα που ο δημοφιλής αρχηγός δεν υπάρχει πια, ο Χότσπερ νιώθει όλο και πιο κοντά στο να αναλάβει τη θέση του στην αρχηγεία. Εντωμεταξύ, ο νόμιμος διάδοχος του Φλάσχαρτ, ο Φρέντι, έχει μεταμορφωθεί σε κανίς, οπότε ο Χότσπερ ετοιμάζεται να αρπάξει την ευκαιρία! Είναι τεμπέλης και δεν έχει αληθινό χάρισμα, έτσι λειτουργεί παρασκηνιακά και δόλια. Πιστεύει ακράδαντα ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Και καταστρώνει μεγαλεπήβολα σχέδια με στόχο να εξαφανίσει τα σκυλιά! Ο Χότσπερ πιστεύει ότι οι λυκάνθρωποι είναι ανώτεροι σκύλοι από κάθε άποψη και όταν ο ανιψιός του μεταμορφώνεται σε ένα καημένο κανίς, τότε έχει κάθε λόγο να ξεφορτωθεί δια παντός όλα τα σκυλιά.

Κριπ
Ο Κριπ ήταν κάποτε ένας ταπεινός παγωτατζής, μέχρι που μία νύχτα ανακάλυψε την αγέλη των λύκων. Τρομοκρατημένος, πήγε να πέσει από έναν γκρεμό και ο Φλάσχαρτ έχασε τη ζωή του για να τον σώσει. Ο δειλός Κριπ κατάφερε να το σκάσει από την αγέλη με το δαχτυλίδι με τη φεγγαρόπετρα του Φλάσχαρτ. Από τότε καλλιέργησε μία εμμονή που θα άλλαζε τη ζωή του για πάντα. Έχει χάσει τη λογική του από εκείνη τη νύχτα και μπορεί ανά πάσα στιγμή να αρχίσει να μιλάει ασταμάτητα για λυκανθρώπους. Με παρέα το δαχτυλίδι του Φλάσχαρτ, το φίλου του -που είναι ένας λούτρινος γορίλας-, και το βανάκι του, ο Κριπ ζει για τη μέρα που το δαχτυλίδι θα εκπέμψει τη μαγική του λάμψη και το κυνηγητό θα ξεκινήσει ξανά. 

Κυρία Μάτον
Είναι η πολύτιμη οικονόμος της οικογένειας Λούπιν που έχει προφυλάξει την οικογένεια και τα μυστικά της για γενιές ολόκληρες. Είναι μία πανούργα, μηχανόβια γιαγιά με τρυφερή καρδιά, δυνατό χέρι και γερή λαβή καράτε. Μετά τον χαμό των γονιών του Φρέντι, τον προσέχει και τον καθοδηγεί, καθώς οι δυο τους έχουν αναπτύξει έναν ισχυρό δεσμό. Είναι μία γυναίκα γεμάτη σοφία και ξέρει να βάζει τον αλαζόνα θείο Χότσπερ στη θέση του, όταν χρειάζεται. Μπορεί να έχει να κάνει με το γεγονός ότι κάποτε δούλευε για τις Ειδικές Δυνάμεις. Η κυρία Μάτον μπορεί να είναι η γιαγιά που όλοι φοβόμαστε λιγάκι, αλλά σίγουρα τη θέλουμε με το μέρος μας!

Τουίτσι
Ξέρετε τη φράση ότι τα φαινόμενα απατούν; Αυτό ισχύει σίγουρα για αυτό το μαχητικό τσιουάουα! Η Τουίτσι είναι μία δυναμική, ατρόμητη γυναίκα που περνάει την ώρα της στο γυμναστήριο. Αυτή η μικροσκοπική αρχηγός αγέλης, πάσχει από το σύνδρομο του μικρού σκυλιού! Οπότε, καλύτερα να μην την ενοχλήσει όποιος δεν θέλει να τον δαγκώσει στους αστραγάλους. Η Τουίτσι είναι καβγατζού και τόσο παρανοϊκή που όλοι τρέμουν γύρω της. Περνάει τις μέρες της αναβιώνοντας τις καλύτερες ιστορίες για το ξύλο που έχει παίξει για ψύλλου πήδημα.

Χαμίς
Ο Χαμίς είναι ένας ειρηνοποιός, μία ευγενική ψυχή που τους μπερδεύει όλους με την παράξενη σκέψη του. Κατά τη γνώμη του είναι ένας σοφός, ένας ψυχολόγος της αγέλης, ένας φίλος. Δεν βγάζει και πολύ νόημα, αλλά έχει τον τρόπο του. Μοιάζει λίγο με τον τρελό του χωριού και λέει αλλόκοτα σοφές κουβέντες.

Μπρούνο
Ο Μπρούνο είναι ένας πιστός φίλος που κάποτε η μόνη του έγνοια ήταν το μπαλάκι του… Υπήρξε ένα λατρεμένο κατοικίδιο, αλλά όλα άλλαξαν όταν τον μάζεψε ο μπόγιας και τον πέταξε σε ένα καταφύγιο για χαμένους σκύλους. Αν και ζει με την Τουίτσι και τον Χαμίς, δεν έχει ξεχάσει την παλιά ζωή του ή την υπόσχεση που είχε δώσει κάποτε. Η αποτυχία του να επιστρέψει το μπαλάκι τον βαραίνει και ελπίζει να αποθέσει ξανά το σκοροφαγωμένο μπαλάκι του τένις στα πόδια του αγαπημένου του αφεντικού.

Χάριετ
Η Χάριετ, η κόρη του Χότσπερ, είναι η πικρόχολη δίδυμη αδελφή του Τσάριοτ.  Γεννήθηκε δύο λεπτά πριν τον αδελφό της και πιστεύει ότι είναι η μεγαλύτερη αδελφή. Έχει πορφυρή χαίτη, είναι γεμάτη φακίδες και έχει εκπαιδευτεί από τον πατέρα της να απεχθάνεται ό,τι εκπροσωπεί ο ξάδελφος της Φρέντι. Βοηθάει μάλιστα τον πατέρα της να του αρπάξει την αρχηγεία. Η Χάριετ είναι τόσο κακιά που, με μοχθηρό τρόπο, φροντίζει να κάνει τον Φρέντι μία ροζ οπτασία!

Τσάριοτ
Ο Τσάριοτ, ο δίδυμος αδελφός της Χάριετ, συμμετέχει πρόθυμα στις μηχανορραφίες της αδελφής του με σκοπό να ταπεινώσουν τον Φρέντι. Ο αργόστροφος Τσάριοτ απεχθάνεται το γεγονός ότι ο Φρέντι δικαιούται να γίνει ο επόμενος αρχηγός και αρπάζει την ευκαιρία να τον ντροπιάσει με την ελπίδα να εντυπωσιάσει τον πατέρα του, που θέλει να εξασφαλίσει την αρχηγεία. Τότε ίσως κάποτε η αρχηγεία περάσει στον ίδιο τον Τσάριοτ.

Η διοικήτρια
Μπορεί δημοσίως να μοιάζει με την ευγενική αρχηγό του καταφύγιου χαμένων σκυλιών, αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι. Χαίρεται τα απλά πράγματα στη ζωή: τα πρωτόκολλα, την ακρίβεια στις διαδικασίες, το γυάλισμα των επιφανειών, το αντισηπτικό… και το κλαψούρισμα των χαμένων κουταβιών. Ούτε η αυτού μεγαλειότητα ο Κέρβερος, το ντόπερμαν της, δεν μπορεί να την πείσει ότι οι σκύλοι δεν είναι τίποτα περισσότερο από πηγές μικροβίων γεμάτες με ψύλλους, που λερώνουν την πόλη της. Το όνειρο της είναι να ξεφορτωθεί τα σκυλιά είναι κοντά στην ολοκλήρωση του, καθώς η διοικήτρια βοηθάει να κατασκευαστεί μία μηχανή που θα κάνει τη δουλειά…

Κέρβερος
Το τεράστιο ντόπερμαν, ο Κέρβερος, είναι ο μπράβος στο καταφύγιο των χαμένων σκύλων. Είναι ένας νταής που λατρεύει να τρομάζει τα μικρότερα σκυλιά και έχει αδυναμία στη διοικήτρια σε σημείο εμμονής. Όταν, όμως, ανακαλύψει το νοσηρό σχέδιο της να εξολοθρεύσει την κοινότητα των σκύλων στην πόλη, τότε όλα αλλάζουν. Θα επιλέξει τη διοικήτρια ή το ίδιο του το είδος; 

Λόρδος και Λαίδη Χάιταιλ
Οι Χάιταιλ είναι οι γέροντες της αγέλης και προφυλάσσουν τις παραδόσεις και την ιστορία. Η αρχηγεία της αγέλης ανήκει στον νόμιμο διάδοχο, αλλά όταν αποδεικνύεται ότι είναι ένα απλό κανίς, τα πράγματα περιπλέκονται.

 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

Πέμ, 05/05/2022 - 19:00
Παρ, 06/05/2022 - 19:00
Σάβ, 07/05/2022 - 19:00
Κυρ, 08/05/2022 - 19:00
Δευ, 09/05/2022 - 19:00
Τρί, 10/05/2022 - 19:00
Τετ, 11/05/2022 - 19:00
Πέμ, 12/05/2022 - 19:00
Παρ, 13/05/2022 - 19:00
Σάβ, 14/05/2022 - 19:00
Κυρ, 15/05/2022 - 19:00
Δευ, 16/05/2022 - 19:00
Τρί, 17/05/2022 - 19:00
Τετ, 18/05/2022 - 19:00
Πέμ, 19/05/2022 - 19:00
Παρ, 20/05/2022 - 19:00
Σάβ, 21/05/2022 - 19:00
Κυρ, 22/05/2022 - 19:00
Δευ, 23/05/2022 - 19:00
Τρί, 24/05/2022 - 19:00
Τετ, 25/05/2022 - 19:00
Πέμ, 26/05/2022 - 19:00
Παρ, 27/05/2022 - 19:00
Σάβ, 28/05/2022 - 19:00

Άλλα άρθρα