H Ράια και ο Τελευταίος Δράκος

 Σινεμά: H Ράια και ο Τελευταίος Δράκος

10 Ιουνίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood, Η Disney και οι δημιουργοί των ταινιών animation «Βαϊάνα» και «Ψυχρά κι Ανάποδα» που αποτέλεσαν μεγάλες καλλιτεχνικές και εμπορικές επιτυχίες, επιστρέφουν με μία επική περιπέτεια στον φανταστικό κόσμο της Κουμάντρα, ένα μακρινό βασίλειο της Ασίας, όπου κάποτε οι άνθρωποι ζούσαν αρμονικά με τους δράκους. Μία εξωτική, μαγική και ταξιδιάρικη ταινία κινουμένων σχεδίων που ξεδιπλώνει έναν συναρπαστικό κόσμο μυθικών πλασμάτων και πρωτόγνωρων τοπίων. Η Ράια, μία γενναία πολεμίστρια, συνασπίζεται με τον Τελευταίο Δράκο και ανακαλύπτει ότι η εμπιστοσύνη στους άλλους είναι το ισχυρότερο όπλο για να ενώσει τον διχασμένο λαό της. Μία απολαυστική οικογενειακή ταινία με συναρπαστικές και ξεκαρδιστικές σκηνές, ένα τέλειο μείγμα δράσης και κωμωδίας, ένα ευφάνταστο ταξίδι, μία επική και ελπιδοφόρα ιστορία και μία νέα, αξέχαστη ηρωίδα της Disney.

Σύνοψη

Πριν πολλά, πολλά χρόνια, στο φανταστικό βασίλειο της Κουμάντρα, άνθρωποι και δράκοι ζούσαν αρμονικά, μέχρι που μία μοχθηρή δύναμη εμφανίστηκε και οι δράκοι χρειάστηκε να θυσιαστούν για να σώσουν την ανθρωπότητα. Πεντακόσια χρόνια μετά, οι ίδιοι δαίμονες επιστρέφουν και είναι στα χέρια της Ράια, μιας μοναχικής, νεαρής πολεμίστριας, να εντοπίσει τον τελευταίο δράκο που θα αποκαταστήσει την αρμονία στη διχασμένη χώρα. Στο ταξίδι της αυτό, θα συνειδητοποιήσει ότι, για να σωθεί η ανθρωπότητα, πέρα από τη μαγική δύναμη του Τελευταίου Δράκου χρειάζεται και πίστη.

Διάρκεια: 107’


Πώς η μυθολογία των Δράκων έδωσε το έναυσμα για ένα συναρπαστικό ταξίδι

H νέα ταινία της Disney, «Η Ράια και ο Τελευταίος Δράκος», είναι εμπνευσμένη από την επική κουλτούρα της Νοτιοανατολικής Ασίας. Η πρωταγωνίστρια Ράια, ολομόναχη, ξεκινά ένα περιπετειώδες ταξίδι για να βρει τον Τελευταίο Δράκο με μόνο όπλο το σπαθί της και τον φίλο της Τουκτούκ. Στο ταξίδι της αυτό θα καταλάβει ότι χρειάζεται κάτι παραπάνω για να σώσει τον κόσμο. «Στο ταξίδι της θα μάθει να εμπιστεύεται» λέει ο σκηνοθέτης Don Hall, «αφότου η εμπιστοσύνη της κλονίστηκε όταν ήταν παιδί».

«Δεν μπορείς να έχεις ενότητα χωρίς εμπιστοσύνη και για τη Ράια αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εμπιστευτεί άγνωστα άτομα για να μπορέσει να φέρει τη σύμπνοια στην Κουμάντρα» λέει ο συν-σκηνοθέτης Carlos López Estrada.

Η διαδρομή της για να βρει τον τελευταίο δράκο και να σώσει τη χώρα της είναι ένα ταξίδι αυτογνωσίας, μία αναζήτηση γεμάτη κινδύνους, περιπέτεια, χιούμορ και νέες φιλίες. Αλλά, ο δρόμος έχει και απώλειες, θυμό και μια ανάγκη για εκδίκηση. Η Ράια μαθαίνει κάτι πολύ σπουδαίο: όλοι μπορούμε να εμπιστευτούμε, να συνεργαστούμε και να ενωθούμε. Όλοι πρέπει να πάρουμε αυτά τα μαθήματα.

Καταλυτικός στην ιστορία της Ράια είναι ο χαρακτήρας της Σίσου, του θρυλικού Δράκου που ψάχνει η Ράια για να σώσει την Κουμάντρα, γιατί πιστεύει με σιγουριά ότι η δύναμή του θα αποκαταστήσει την αρμονία στη χώρα της.

Ο Qui Nguyen, που έγραψε το σενάριο με την Adele Lim, φωτίζει τον χαρακτήρα της Σίσου, που είναι ο Τελευταίος Δράκος: «Οι διαφορετικές κουλτούρες της Ασίας τρέφουν μεγάλη αγάπη για τους δράκους, που συμβολίζουν την τύχη και δύναμη. Η Σίσου χαίρει μεγάλου θαυμασμού και είναι πολύ δυνατή, αλλά θελήσαμε να ανατρέψουμε τις προσδοκίες του κοινού. Είναι πολύ αστεία. Και λίγο αδέξια. Μπουρδουκλώνεται μόνη της. Είναι νέα στον κόσμο. Δεν ξέρει ακόμα τη ζωή. Έχει κάτι το γοητευτικό και το αστείο, είναι ένας κωμικός χαρακτήρας».

Οι δύο σεναριογράφοι εμπνεύστηκαν από την Νοτιοανατολική Ασία για να δημιουργήσουν τους χαρακτήρες της Ράια και της Σίσου. «Στην Νοτιοανατολική Ασία υπάρχει παράδοση στις γυναίκες αρχηγούς στον στρατό και την πολιτική. Και οι δύο εμπνευστήκαμε από τις οικογένειες μας» λέει ο Nguyen.

Περιγράφοντας το ύφος της ταινίας, η σεναριογράφος Αdele Lim σημειώνει: «Ψάξαμε συναισθηματικές άγκυρες για τον χαρακτήρα και το ταξίδι της. Η Ράια χάνει τη δυνατότητα να έχει τη σχέση που είχε με τον πατέρα της, χάνει τον κόσμο της, οπότε πρέπει να παλέψει για να αποκαταστήσει τη χώρα και ίσως να ξαναδεί τον πατέρα της. Θέλαμε να εξερευνήσουμε αυτά τα συναισθήματα και να κάνουμε μία χαρούμενη και απολαυστική περιπέτεια».

Ο συν-σκηνοθέτης Carlos López Estrada καταλήγει: «Αν σκεφτείς τη Ράια σε σχέση με τις άλλες ηρωίδες της Disney καταλαβαίνεις ότι είναι μέρος της οικογένειας. Αλλά στέκεται και μόνη της, με κάποιο συναρπαστικό τρόπο. Δεν μοιάζει με καμία άλλη ηρωίδα της Disney».

Ποιος είναι ποιος

Ράια (με τις φωνές των Kelly Marie Tran και Αλεξάνδρας Λέρτα)

Η περήφανη Φρουρός του Πετραδιού του Δράκου, έναν τίτλο που τιμά μαζί με τον πατέρα της Μπέντζα. Ο κόσμος της ανατρέπεται όταν το Πετράδι πλήττεται και ο πατέρας της μεταμορφώνεται σε πέτρα. Τώρα, η Ράια πρέπει να σώσει τον κόσμο της, να λάμψει σαν μια θαρραλέα πολεμίστρια με κοφτερό μυαλό.

Στην αρχή της ταινίας βιώνει κάτι τραυματικό και έτσι χάνει την εμπιστοσύνη της στους ανθρώπους. Χρειάστηκε να βρει τρόπο να επιβιώσει σε έναν κόσμο που είναι σκοτεινός και τώρα πια δυσκολεύεται να εμπιστευτεί ξανά.

Σίσου(με τις φωνές των Awkwafina και Άντριας Ράπτη)

Η Σίσου, το υποκοριστικό του Σισουντάτσου, είναι οΤελευταίος Δράκος της Κουμάντρα. Ο θρύλος λέει ότι είναι ένα θείο πλάσμα του νερού, απίστευτης ομορφιάς και απίθανης μαγείας, αλλά η Ράια θα ανακαλύψει ότι πρόκειται για μία αυτοσαρκαστική δράκαινα που πλασάρεται σαν μία χαλαρή, αιώνια φοιτήτρια. Έχει έρθει η ώρα να γίνει ο θρύλος που όλοι λένε ότι είναι, για να σώσει τον κόσμο μαζί με τη Ράια.

«Ήταν σημαντικό να δείξουμε πόσο πολύ εμπιστεύεται η Σίσου τους ανθρώπους» λέει ο σκηνοθέτης. «Ποτέ δεν χάνει την πίστη της στη δύναμη της εμπιστοσύνης, στους άλλους. Ήταν απαραίτητο να πιστεύει ακράδαντα στην εμπιστοσύνη».

Ο Carlos López Estrada προσθέτει: «Στην ταινία αλλάζει μορφές και μεταμορφώνεται σε άνθρωπο. Αυτός της επιτρέπει να νιώσει πώς είναι να είσαι άνθρωπος. Την φέρνει πιο κοντά μας και της επιτρέπει να μη μιλάει μόνο σαν μία σοφός, αλλά και από τη σκοπιά ενός πλάσματος που είναι καινούριο στον κόσμο».

Ναμάαρι ( με τις φωνές των Gemma Chan και Ίριδας Τσιμπρή)

Πανέξυπνη, μεθοδική και καταπληκτική πολεμίστρια, η Ναμάαρι είναι η αδυσώπητη αντίπαλος της Ράια. Είναι η κόρη του Αρχηγού της Χώρας Φανγκ και είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να προστατέψει τον λαό της. Όμως, κατά βάθος, τρέφει κρυφή αγάπη για τους δράκους.

«Είναι ένας χαρακτήρας που ξέραμε ότι θα είναι ο ισάξιος αντίπαλος της Ράια. Αλλά ο καλύτερος κακός είναι αυτός τον οποίο συναισθάνεσαι και συμπαθείς» λέει ο σεναριογράφος Qui Nguyen.

Μπέντζα (με τις φωνές των Daniel Dae Kim και Χρήστου Θάνου)

Γνωστός ως η πιο κοφτερή λεπίδα των πέντε βασιλείων, ο Μπέντζα είναι ο λατρεμένος πατέρας της Ράια και ο θρυλικός Φύλακας του Πετραδιού του Δράκου. Είναι ένας ιδεαλιστής και τολμηρός οραματιστής που πιστεύει ότι η Κουμάντρα έχει διαλυθεί γιατί οι άνθρωποι δεν εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον. Ο Μπέντζα θέλει να ενώσει ξανά το διαλυμένο βασίλειο και να αποκαταστήσει την αρμονία.

Βιράνα (με τις φωνές των Sandra Oh και Έλενας Παπαβασιλείου)

Είναι η κουλ και μεθοδική μητέρα της Ναμάαρι, της αντιπάλου της Ράια. Η Βιράνα καθοδηγεί τον λαό της Φανγκ με πρακτικό νου. Μία δυνατή, πανέξυπνη και σκληρή αρχηγός που απορρίπτει τους παλιούς μύθους και πιστεύει στη δύναμη της δράσης για να εξασφαλίσει την επιβίωση του λαού της.

Τονγκ (με τις φωνές των Benedict Wong και Άγγελου Λιάγκου)

Κάτω από τον τραχύ, τρομαχτικό και τεράστιο όγκο του, ο Τονγκ είναι ένας μοναχικός ξυλοκόπος με τρυφερή καρδιά. Εξίσου αυστηρός και γλυκός, είναι ένας καλοκάγαθος γίγαντας.

Μπουν (με τις φωνές των Izaac Wang και Γιάννου Κοιλάκου)

Ένα ανεπτυγμένο για την ηλικία του χαμίνι του δρόμου που κλείνει συμφωνίες, ένας ενήλικας σε σώμα παιδιού, ένα ικανό και αυτάρκες πλάσμα. Αυτοπροσδιορίζεται ως ιδιοκτήτης, διευθυντής και καπετάνιος του καραβιού του. Κατά βάθος, είναι ένα ευάλωτο παιδί που έχει χάσει τους γονείς του από τους δαίμονες Ντρουν.

Μικρή Νόι (με τις φωνές των Thalia Tran και Δανάης Δημοπούλου)

Αφού έχασε την οικογένειά της από τους δαίμονες Ντρουν, η 2χρονη Μικρή Νόι ανατράφηκε από τρία Όνγκις, κάτι ζωάκια μεταξύ μαϊμούς και γατόψαρου. Είναι τόσο χαριτωμένη που λειτουργεί σαν δόλωμα, για να κλέβουν τα Όντζι τους περαστικούς.

«Η Μικρή Νόι μας κάνει περήφανους, γιατί είναι ένας αξέχαστος χαρακτήρας, είναι πολύ αστεία και εκπροσωπεί τον πραγματικό βιοπαλαιστή στην ταινία» παρατηρεί ο López Estrada. «Φαινομενικά, είναι ένα χαριτωμένο μωράκι που διαφεντεύει μία σπείρα ληστών, οι οποίοι μοιάζουν με μαϊμούδες. Όμως, κλέβει γιατί είναι ορφανή. Δεν έχει πού να κοιμηθεί και πού να φάει. Κυκλοφορεί με τις μαϊμούδες, γιατί δεν έχει κανέναν άλλο στον κόσμο. Η ιστορία της αντανακλά το ταξίδι της ταινίας και εκτός από χιούμορ, ο χαρακτήρας έχει συναισθηματικό βάθος, όπως όλοι οι χαρακτήρες της ταινίας».

«Στην ταινία, συναντάμε ανθρώπους που, επιφανειακά, είναι σκληροί ή βίαιοι, αλλά έχουν τους λόγους τους. Μόνο όταν αυτοί οι άνθρωποι με τις διαφορετικές ιδεολογίες αναγκαστούν να συνυπάρξουν, τότε καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον. Μιλάνε, τελικά, την ίδια γλώσσα. Η Μικρή Νόι δίνει το έναυσμα για να δούμε πώς διαφορετικά άτομα τελικά συνεργάζονται και εμπιστεύονται το ένα το άλλο» καταλήγει ο σκηνοθέτης.

Τουκτούκ (με τις φωνές των Alan Tudyk και Μπρουνό Μαν)

Λίγο έντομο, λίγο παγκ, λίγο όχημα και όλο γλύκα, ο Τουκτούκ είναι ο καλύτερος φίλος της Ράια από τότε που χωρούσε στην παλάμη της. Τώρα που έχουν μεγαλώσει, ο Τουκτούκ είναι το πιστό, γιγάντιο άτι της Ράια. Μαζί θα διασχίσουν την Κουμάντρα με τρελή ταχύτητα για να βρουν τον Τελευταίο Δράκο και να σώσουν τον κόσμο. Το όνομα του έχει εμπνευστεί από τα διάσημα τρίκυκλα της Μπανγκόκ.

Ντρουν

Ο μεγάλος αντίπαλος, το καθολικό κακό που απειλεί την Κουμάντρα: τα Ντρουν. Είναι αέρινα, άμορφα και καταστρεπτικά πνεύματα που γεννήθηκαν από την αντιπαλότητα ανάμεσα στους ανθρώπους. Με ένα άγγιγμα μπορούν να μεταμορφώσουν κάποιον σε πέτρα. Καταστρέφονται μόνο από το στοιχείο του νερού.

Τα μηνύματα της ταινίας

Οι δημιουργοί ελπίζουν ότι η ταινία θα ξεναγήσει το κοινό στον φανταστικό κόσμο της Κουμάντρα μέσα από το ταξίδι της Ράια προς την ελπίδα και την αυτογνωσία.

Ο σεναριογράφος Qui Nguyen σχολιάζει: «Αυτό που προσφέρει η Disney είναι μαγεία. Ο κόσμος στις μέρες μας είναι διαλυμένος. Η ταινία έχει πολλή μαγεία και σημαντικό κομμάτι της μαγείας είναι η εμπιστοσύνη. Είναι το μυστικό συστατικό που θα σώσει την Κουμάντρα. Είναι το μήνυμα που θέλουμε να εκλάβει το κοινό».

Για την συν-σεναριογράφο Adele Lim, η Σίσου είναι το κλειδί της ταινίας. «Το μαγικό με τη Σίσου είναι ότι εμπιστεύεται την ανθρωπότητα, ακόμα και αν δεν το αξίζει. Ακόμα και όταν οι άνθρωποι δεν στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων. Ακόμα και όταν απογοητεύουμε ο ένας τον άλλον. Μπορεί να νιώθουμε πίκρα, να γινόμαστε μνησίκακοι. Αλλά ένα πλάσμα σαν τη Σίσου μπορεί να δει τον θεϊκό πυρήνα μέσα σε όλους. Ελπίζω ότι αυτό θα μείνει στην καρδιά του θεατή».

Ο Nguyen λέει για την ιδιαιτερότητα της ταινίας: «Για μένα είναι ένα μεγάλο όνειρο. Ξέρω ότι πολλοί έχουν ενθουσιαστεί με την πρώτη πριγκίπισσα της Disney με καταγωγή από τη Νοτιοανατολική Ασία. Αλλά για μένα, είναι μεγάλη υπόθεση να γίνει η αγαπημένη υπερηρωίδα των παιδιών μου. Είναι κάτι που δεν συνάντησα όταν μεγάλωνα ο ίδιος, κάποιον να εκπροσωπεί εμένα, τη φωνή μας, την κουλτούρα μας. Είναι ευλογία που τα παιδιά μου το έχουν αυτό, μία ευλογία που θα μείνει για καιρό, αφού φύγω από αυτόν τον κόσμο. Οπότε, είναι καταπληκτικό που συμμετέχω στην ταινία».

Η Adele Lim επισημαίνει: «Στη Νοτιοανατολική Ασία είμαστε περήφανοι για την κουλτούρα και την ιστορία μας. Αλλά δεν το συναντάς αυτό στη μεγάλη οθόνη και γενικά στις ταινίες του Χόλιγουντ. Είχα δει πολλές ταινίες με πολεμικές τέχνες μικρή, κυρίως ταινίες Κουνγκ Φου. Και τώρα, είμαι μέρος μιας ταινίας της Disney που τιμά την όμορφη κουλτούρα μας και τη δύναμη των γυναικών, και αυτό είναι σπουδαίο. Η Ράια δεν είναι απλώς μία δυνατή μαχήτρια, έχει και προσωπικότητα. Πάνω της βλέπω το δυναμικό πνεύμα των γυναικών με τις οποίες μεγάλωσα. Κι έτσι, είμαι ενθουσιασμένη που ο κόσμος θα γίνει κοινωνός όλου αυτού».

Συνοψίζοντας τις προσδοκίες των δημιουργών ο συν-σκηνοθέτης Carlos López Estrada λέει: «Το κοινό θα αιφνιδιαστεί. Είναι μία περιπέτεια φαντασίας και πολλά παραπάνω. Έχει δράση και αγωνία. Έχει πολλές κωμικές στιγμές. Θελήσαμε η ταινία να είναι απρόσμενη και να μην ανήκει μόνο σε ένα είδος, ακόμα και μέσα στο πλαίσιο της εκπληκτικής παρακαταθήκης της Disney».

 

FunFacts

Και μαζί και χώρια

Σχεδόν όλη η παραγωγή της ταινίας έλαβε χώρα από 450 διαφορετικά σπίτια καλλιτεχνών και τεχνικών. Συνολικά, πάνω από 900 άνθρωποι δούλεψαν από μακριά, συνεισφέροντας στην ταινία.

 

Μάχη με στυλ

Οι σκηνές μάχης της ταινίας εμπνεύστηκαν από τις πολεμικές τέχνες της Νοτιοανατολικής Ασίας και χρειάστηκαν τη συνεργασία του σεναριογράφου Qui Nguyen, του τμήματος κινουμένου σχεδίου των χαρακτήρων και της χορογράφου με ειδικότητα στις σκηνές μάχης Maggie MacDonald.

Ο Nguyen πρότεινε τη συνεργάτιδά του την MacDonald γιατί η εξειδίκευσή της στις χορογραφημένες σκηνές μάχης για το σινεμά, την τηλεόραση, τα video games και το θέατρο είναι υποδειγματική. Η ίδια με την εμφάνιση και τις κινήσεις της έδωσε την πνοή μιας δυνατής γυναίκας μαχήτριας στους σχεδιαστές των χαρακτήρων.

Το στυλ μάχης της Ράια εμπνεύστηκε από την πολεμική τέχνη της Μαλαισίας, το Pencak Silat, καθώς και από τα όπλα των πολεμικών τεχνών Kali and Arnis, που βρέθηκαν στις Φιλιππίνες. Το ιδιαίτερο σπαθί της έχει την κυματιστή λεπίδα, όπως συμβαίνει στην Ινδονησία, στην Ταϊλάνδη, στις Φιλιππίνες και στη Μαλαισία.

Το μαχητικό στυλ της Ναμάαρι εμπνέεται από παραλλαγές kickboxing που συναντάμε στην Ταϊλάνδη.

 

Χώρες γεμάτες ζωή

Οι Πέντε Χώρες της Κουμάντρα είναι ξεχωριστές, καθώς έχουν η καθεμία την κουλτούρα και τα πλάσματά της. Για να γεμίσουν τις χώρες, οι υπεύθυνοι των χαρακτήρων δημιούργησαν 18,987 ανθρώπους και 35,749 άλλα πλάσματα.

Η σκηνή με τους περισσότερους χαρακτήρες είναι αυτή που λαμβάνει χώρα κάτω από το νερό και είχε 23,836 ψάρια.

 

Τουκτούκ

Ο καλύτερος φίλος της Ράια και έμπιστο άτι της είναι ο Τουκτούκ, ένα παρατσούκλι που εμπνεύστηκε από τα διάσημα τρίκυκλα οχήματα της Ταϊλάνδης. Για να δημιουργήσουν τον μηχανισμό που κινεί τον Τουκτούκ, οι υπεύθυνοι του κινούμενου σχεδίου έφτιαξαν με τα ίδια τους τα χέρια ένα πραγματικό μοντέλο του χαρακτήρα.

 

Γυναίκες ενωμένες

Η ταινία βρίθει από επικεφαλής γυναίκες σε διαφορετικά τεχνικά τμήματα που επιτήρησαν και επιμελήθηκαν όλη την απαραίτητη διαδικασία για να αποδοθεί το όραμα των σκηνοθετών.

 

Σούπα με καρδιά

Ο πατέρας της Ράια, ο Μπέντζα, της δείχνει πώς να φτιάχνει μία σούπα, με αναφορές στο ταϊλανδέζικο πιάτο Tom Yum. Της δείχνει -και στο κοινό μαζί- πώς να συνδυάσει πραγματικά συστατικά όπως λεμονόχορτο, φύλλα μοσχολέμονου και ζάχαρη καρύδας για να δημιουργήσει το παραδοσιακό γεύμα της Κουμάντρα. Η σκηνή ήταν εμπνευσμένη από τα μαθήματα ταϊλανδέζικης μαγειρικής που έκανε η σεναριακή ομάδα, όπου συνδυαζόταν ιδανικά το γλυκό, το ξινό, το καυτερό, όπως ακριβώς στο όραμα του Μπέντζα για την αρμονική ένωση των Χωρών της Κουμάντρα.

 

Νέα προσέγγιση στα κουστούμια

Τα κουστούμια της ταινίας έχουν ως αναφορά τα διαφορετικά ρούχα από τις πολλές κουλτούρες της Νοτιοανατολικής Ασίας και βασίζονται στο δίπλωμα των υφασμάτων και όχι μόνο στα μοτίβα τους.

Η λειτουργικότητα ήταν το κλειδί για τον σχεδιασμό, οπότε η ενδυματολογική ομάδα σκέφτηκε πολλά είδη διπλώματος, από το Λάος, την Καμπότζη και την Ταϊλάνδη.

Πολλά υφάσματα χρησιμοποιήθηκαν για να δημιουργήσουν τα διαφορετικά στυλ των Πέντε Χωρών της Κουμάντρα. Εκτός από βαμβακερά, λινά και δερμάτινα, χρησιμοποιήθηκαν πολλές διαφορετικές ποικιλίες πλούσιου μεταξιού με τύπωμα ινδονησιακού μπατίκ.

Το καπέλο της Ράια έχει μία λεπτομέρεια που θυμίζει δράκο και καταλήγει σε μία κορυφή που αποτίνει φόρο τιμής στους ναούς της Νοτιοανατολικής Ασίας.

 

Συντελεστές

Σενάριο:Qui Nguyen, Adele Lim

Σκηνοθεσία: Don Hall, Carlos Lopez Estrada

Με τις φωνές των: Awkwafina, Kelly Marie Tran, Izaac Wang, Gemma Chan, Daniel Dae Kim, Jona Xiao, Sandra Oh, Thalia Tran, Lucille Soong, Alan Tudyk

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Αλεξάνδρα Λέρτα, Άντρια Ράπτη, Γιάννος Κοιλάκος, Ίρις Τσιμπρή, Χρήστος Θάνος, Άγγελος Λιάγκος, Δανάη Δημοπούλου, Έλενα Παπαβασιλείου, Αλέξανδρος Βάρθης, Μαρία Μακρή, Μπρουνό Μαν, Ανδρέας Ρήγας, Χαρά Ζησιμάτου, Μαρία Πλακίδη, Νίκος Ιωαννίδης, Πάνος Τοψίδης, Λένα Μαραβέα, Νίκος Ιωαννίδης, Ηλέκτρα Λιανού

Μοντάζ: Fabienne Rawley, Shannon Stein

Σχεδιασμός παραγωγής: Helen Mingjue Chen, Paul A. Felix, Cory Loftis

Μουσική: James Newton Howard

Visit

Instagram: https://www.instagram.com/feelgood_entertainment/

Twitter: https://twitter.com/FeelgoodEntment

Fb: https://www.facebook.com/feelgoodentertainment.gr/

Youtube: https://www.youtube.com/Feelgoodentertainment

Contact

Feelgood Press Office: press@feelgoodentertainment.gr

 

info box

Για ηλικίες από: 

9-12
12+

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

Πέμ, 10/06/2021 - 17:00
Παρ, 11/06/2021 - 17:00
Σάβ, 12/06/2021 - 17:00
Κυρ, 13/06/2021 - 17:00
Δευ, 14/06/2021 - 17:00
Τρί, 15/06/2021 - 17:00
Τετ, 16/06/2021 - 17:00
Πέμ, 17/06/2021 - 17:00
Παρ, 18/06/2021 - 17:00
Σάβ, 19/06/2021 - 17:00
Κυρ, 20/06/2021 - 17:00
Δευ, 21/06/2021 - 17:00
Τρί, 22/06/2021 - 17:00
Τετ, 23/06/2021 - 17:00
Πέμ, 24/06/2021 - 17:00
Παρ, 25/06/2021 - 17:00
Σάβ, 26/06/2021 - 17:00
Κυρ, 27/06/2021 - 17:00
Δευ, 28/06/2021 - 17:00
Τρί, 29/06/2021 - 17:00
Τετ, 30/06/2021 - 17:00
Πέμ, 01/07/2021 - 17:00
Παρ, 02/07/2021 - 17:00
Σάβ, 03/07/2021 - 17:00
Κυρ, 04/07/2021 - 17:00
Δευ, 05/07/2021 - 17:00
Τρί, 06/07/2021 - 17:00
Τετ, 07/07/2021 - 17:00
Πέμ, 08/07/2021 - 17:00
Παρ, 09/07/2021 - 17:00
Σάβ, 10/07/2021 - 17:00
Κυρ, 11/07/2021 - 17:00
Δευ, 12/07/2021 - 17:00
Τρί, 13/07/2021 - 17:00
Τετ, 14/07/2021 - 17:00
Πέμ, 15/07/2021 - 17:00
Παρ, 16/07/2021 - 17:00
Σάβ, 17/07/2021 - 17:00
Κυρ, 18/07/2021 - 17:00
Δευ, 19/07/2021 - 17:00
Τρί, 20/07/2021 - 17:00
Τετ, 21/07/2021 - 17:00
Πέμ, 22/07/2021 - 17:00
Παρ, 23/07/2021 - 17:00
Σάβ, 24/07/2021 - 17:00
Κυρ, 25/07/2021 - 17:00
Δευ, 26/07/2021 - 17:00
Τρί, 27/07/2021 - 17:00
Τετ, 28/07/2021 - 17:00
Πέμ, 29/07/2021 - 17:00
Παρ, 30/07/2021 - 17:00
Σάβ, 31/07/2021 - 17:00

Άλλα άρθρα