Sonic η Ταινία

Στους Κινηματογράφους από την Odeon τις 20 Φεβρουαρίου 2020. Βασισμένη στην παγκόσμια υπέρ-επιτυχημένη videogame σειρά της Sega, η ταινία «Sonic» διηγείται την ιστορία του γρηγορότερου σκαντζόχοιρου του κόσμου, καθώς απολαμβάνει το νέο του σπίτι στη Γη. Σε αυτή τη live-action περιπετειώδη κωμωδία, ο Σόνικ και ο νέος καλύτερος φίλος του Τομ (Τζέιμς Μάρσντεν) συνεργάζονται από κοινού για να υπερασπιστούν τον πλανήτη από τον διαβολικό Δρ. Ρομπότνικ (Τζιμ Κάρεϊ) και τα σχέδια του για παγκόσμια κυριαρχία. Στο έργο αυτό, κατάλληλο για όλη την οικογένεια πρωταγωνιστεί και η Τίκα Σούμφτερ.

Ξένος σε Ξένη Χώρα

Ο Sonic είναι ένας χαρακτήρας γεμάτος ενέργεια και ταχύτητα. Όμως, οι εχθροί καραδοκούν και ο Sonic θα αναγκαστεί να διαφύγει από τον απομακρυσμένο πλανήτη του με τη βοήθεια της καλής του φίλης Longclaw και ενός μαγικού χρυσού δαχτυλιδιού ώστε να πάει στον πλανήτη Γη. Τα τελευταία σοφά λόγια της Longclaw στον Sonic, «Μην σταματάς ποτέ να τρέχεις», θα ηχούν για πάντα στον ίδιο.

Ο Sonic φτάνει στη Γη και συγκεκριμένα στη μικρή πόλη Γκριν Χιλς στη Μοντάνα, όπου φτιάχνει το σπίτι του σε μια σπηλιά σαν σωστός σκαντζόχοιρος. Εκεί, απολαμβάνει το αγαπημένο του κόμικ και την αγαπημένη του ταινία. Χρησιμοποιώντας την απίστευτη ταχύτητά του, ο Sonic κρύβεται από τους γείτονες του, νιώθοντας πως δεν είναι μέρος αυτού του κόσμου. Ωστόσο, ψάχνει να βρει παρέες στην πόλη. Ένας από αυτούς που πλησιάζει είναι ο Τομ, ο σερίφης της πόλης, τον οποίο ο Sonic αποκαλεί «Λόρδο των ντόνατς» εξαιτίας της πρωινής του όρεξης για ντόνατς και η γυναίκα του η Μάντι, την οποία αποκαλεί «Κυρία των πρέτσελ» .

Αφού παρακολούθησε ένα τοπικό αγώνα μπέιζμπολ, ο Sonic πηγαίνει στο γήπεδο και χάρη στην ταχύτητά του, παίζει απ’ όλα τα πόστα μόνος του. Κατά λάθος, προκαλεί μπλακάουτ και αφήνει ολόκληρη την περιοχή χωρίς ρεύμα. Το ξαφνικό αυτό περιστατικό τραβάει την προσοχή του στρατού και της CIA, που αναθέτουν στον ασυμβίβαστο, μανιακό και ιδιοφυή Δρ. Ρομπότνικ να εντοπίσει την πηγή του προβλήματος.

Για τον Τζιμ Κάρεϊ (΄΄Η Μάσκα’’, ‘’Ο Ηλίθιος και ο Πανηλίθιος’’, ‘’Χαμός στη Ζούγκλα’’), ο Ρομπότνικ του παρείχε την ευκαιρία να επιστρέψει στις θρυλικές κωμικές του ρίζες. «Ο χαρακτήρας αυτός διαθέτει μια απερίγραπτη ενέργεια που θα ξετρελάνει το κοινό. Για να υποδυθώ τον Ρομπότνικ, γνωρίζω απόλυτα τι πρέπει να κάνω!», λέει ο Κάρεϊ.

Εν τω μεταξύ, ο Sonic και ο Τομ αναπτύσσουν μια δυνατή φιλία και αρχίζουν ένα ταξίδι αναζήτησης για να πάρουν πίσω το μαγικό χρυσό δαχτυλίδι του Sonic. Ο Τζέιμς Μάρσντεν (‘’X-Men’’, ‘’Zoolander: Ο Άρχοντας της Πασαρέλας’’) λέει: «Εκτός από την επική και αξεπέραστη περιπέτεια που ζει, ο Τομ βρίσκει νόημα να έχει για φίλο του αυτό το αξιολάτρευτο πλασματάκι».

Παράλληλα ο Ρομπότνικ καραδοκεί να πιάσει τον Sonic και να τον κατατροπώσει, αποσκοπώντας στον έλεγχο ολόκληρου του κόσμου… αλλά και του γαλαξία.

Το Ταξίδι του Sonic στη Μεγάλη Οθόνη

Υπάρχουν αρκετοί συντελεστές-κλειδιά στην επιτυχημένη μεταφορά του πασίγνωστου χαρακτήρα της Sega. Πρώτος απ’ όλους, ο Τζιμ Κάρεϊ, ο μοναδικός και ταλαντούχος κωμικός. Δεύτερον, η συμμετοχή του δεινού παραγωγού Νιλ Μόριτζ, γνωστός για το franchise των ταινιών «The Fast and the Furious». Τρίτον, ο Τζεφ Φάουλερ (‘’Gopher Broke’’), ο ανερχόμενος και υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης, ο οποίος δηλώνει μακροχρόνιος οπαδός και θαυμαστής του Sonic.

Κατά τον Μόριτζ, αυτός και η ομάδα του αντιμετώπισαν την πρόκληση να συμπεριλάβουν στην ταινία όλα αυτά που αγαπούν οι θαυμαστές του Sonic, καθώς και να κάνουν την ταινία προσβάσιμη στο κοινό που δεν έχει εξοικειωθεί απόλυτα μαζί του. «Ανακαλύψαμε πως περισσότεροι άνθρωποι ήξεραν τον Sonic σε αντίθεση με άλλα είδωλα της ποπ κουλτούρας, όπως τα Lego», δηλώνει ο Μόριτζ. «Σκοπός μας ήταν να βάλουμε μέσα στην ταινία όλα τα γνωστά στοιχεία του χαρακτήρα και του σύμπαντός του, προσθέτοντας ακόμα μερικές απρόβλεπτες διαστάσεις. Είναι ένας συνδυασμός όσων αγαπάμε στις ταινίες, επικεντρωνόμαστε βασικά στη φιλία του Sonic με τους ανθρώπους».

Στην παραγωγή της ταινίας, μεταξύ άλλων, συναντάμε και τον Τιμ Μίλερ, τον σκηνοθέτη του «Deadpool». «Είναι η πρώτη φορά που ο Sonic τοποθετείται σε πραγματικές διαστάσεις του κόσμου, κάτι που φέρνει νέες συναρπαστικές δυνατότητες στο τι μπορούμε να κάνουμε με αυτό», λέει ο ίδιος.

Ο Τζεφ Φάουλερ γνώρισε πρώτη φορά το Sonic στην ηλικία των 13 ετών. «Ήξερα αμέσως ότι αυτός ο χαρακτήρας θα άλλαζε τα videogames μια για πάντα», λέει ο ίδιος. «Το πώς συμπεριφέρεται ο Sonic είναι ασύλληπτο, αυτό δεν το έχω ξαναδεί ποτέ μου. Έσπασε τον τέταρτο τοίχο, πράγμα πρωτοφανές σε ένα videogame. Είχε συμπεριφορά εφήβου, αυτοπεποίθηση, αίσθηση του χιούμορ και μια τάση για αταξίες».

Ανάμεσα στα αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά του Sonic είναι τα χρυσά δαχτυλίδια του, η ταχύτητά του και τα κόκκινα του παπούτσια. Την ίδια στιγμή, ο Φάουλερ και οι δυο σεναριογράφοι Πατ Κέισι και Τζος Μίλερ ήθελαν να προσθέσουν στοιχεία που δεν υπήρχαν στο videogame. «Τον διαμορφώσαμε ώστε να είναι τρωτός και το κοινό να συμπάσχει συναισθηματικά μαζί του. Πέραν αυτού, ο Sonic αναρωτιέται πως θα τα βγάλει πέρα σε αυτό τον κόσμο».

Ο Μόριτζ τονίζει πως πέρα από το συναισθηματικό στοιχείο που έφερε η ομάδα στην ταινία εκ νέου, το κοινό θα ενθουσιαστεί με τις απίστευτες σκηνές. «Υπάρχει μια φοβερή σεκάνς που ο Ρομπότνικ και ο Sonic κυνηγιούνται σε μία διαδρομή που περνάει από το Παρίσι, το Σινικό Τείχος της Κίνας και τις πυραμίδες της Αιγύπτου και φτάνει πίσω στο Γκριν Χιλς – μέσα σε ελάχιστα λεπτά! Απλά αυτό δεν το έχετε ξαναδεί». Επίσης, ο Μόριτζ εντυπωσιάστηκε πολύ από τις δυνατότητες του Φάουλερ και το πώς απεικόνισε τον Sonic στην ταινία. «Φαίνεται ότι είναι ένας χαρακτήρας που τον ξέρει και τον σέβεται. Υπάρχει μια αξιολάτρευτη ιστορία στον πυρήνα της ταινίας», λέει ο ίδιος.

Ο Μπεν Σβαρτς (‘’Να ζήσουμε να τον θυμόμαστε’’), ο οποίος δανείζει τη φωνή του στον αγαπητό χαρακτήρα, υποστηρίζει πως ο Φάουλερ «έχει καταστήσει σαφές ότι αγαπάει πολύ τον Sonic».

Δίπλα σε έναν Θρύλο

Ο κωμικός ηθοποιός Μπεν Σβαρτς ανέλαβε να δώσει τη φωνή του στον Sonic. Ο ίδιος ομολογεί πως για να ερμηνεύσει τον αγαπημένο του χαρακτήρα, πραγματοποίησε μια εκτενή έρευνα γύρω του. «Έκανα κάτι που θα έκανε κάποιος ηθοποιός που δουλεύει με τη Μέθοδο: άρχισα να παίζω ξανά το videogame Sonic! Με αυτό, κατάφερα να τον εξερευνήσω περισσότερο σαν χαρακτήρα. Έφερε αποτέλεσμα», λέει ο ίδιος. Οι Μόριτζ και Φάουλερ θεώρησαν τον Σβαρτς ως ιδανική επιλογή για αυτό το ρόλο.

Εκτός από την αγάπη του για τον Sonic, ο Σβαρτς ήταν ενθουσιασμένος όταν έμαθε πως θα συμμετέχει ο Τζιμ Κάρεί στην ταινία. «Πάρα πολλοί άνθρωποι – μεταξύ αυτών και εγώ – έχουν μάθει για την κωμωδία από τον Τζιμ. Είναι ένας θρύλος! Η δουλειά του στην ταινία εδώ θυμίζει έντονα τις πρώτες ταινίες του. Θεωρώ πως είναι καταπληκτική εμπειρία να συνεργάζεσαι μαζί του σε μια τέτοια κωμωδία».

Γραμμή Τερματισμού

Η ολοκλήρωση του «Sonic η Ταινία» αποτέλεσε μία αξιομνημόνευτη εμπειρία για όλο το καστ και τους συντελεστές. Ο Μίλερ τονίζει: «Ο Sonic τρέχει απίστευτα γρήγορα, κάνει νέους φίλους, ζει στα όριά του, έχει χιούμορ. Είναι ένας χαρακτήρας που θα αγαπήσουν όλες οι γενιές».

Ο Μόριτζ δηλώνει πως είναι πολύ περήφανος για τον τόνο και το συναισθηματικό μήνυμα που περνάει η ταινία.

Ο Σβαρτς λέει: «Σύντομα θα καταλάβετε για ποιο λόγο πολλές γενιές εκτιμούν και θαυμάζουν τον Sonic».

Ο Κάρεϊ λέει: «Πιστεύω ότι το κοινό θα ενθουσιαστεί με αυτή την περιπέτεια».

Ο Μάρσντεν επιμένει πως ο Sonic «αντιπροσωπεύει το νεαρό άτομο μέσα μας. Τα παιδιά, αλλά και οι γονείς, θα το λατρέψουν».

Τέλος, ο σκηνοθέτης της ταινίας Τζεφ Φάουλερ δηλώνει: «Θέλω να ψυχαγωγήσω τους οπαδούς του Sonic και να δημιουργήσω μια νέα γενιά από πιστούς ακόλουθους. Ήταν ένα από τα πράγματα που ήθελα να κάνω εδώ και καιρό. Το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ότι έχω απεριόριστη εκτίμηση για όλο το καστ και το συνεργείο μου και πως ανυπομονώ η ταινία να αγαπηθεί πολύ απ’ το κοινό».


 

Στοιχεία για την ταινία:

Σκηνοθεσία

Τζεφ Φάουλερ

Σενάριο

Πατ Κέισι, Τζος Μίλερ

Παραγωγή

Νιλ Χ. Μόριτζ, Τόμπι Άσερ, Τόρου Νακαχάρα,
Τακέσι Ίτο

Ηθοποιοί

Τζέιμς Μάρσντεν, Τζιμ Κάρεϊ, Τίκα Σάμπτερ, Νατάσα Ρόθγουελ, Νιλ ΜακΝτόνα, Άνταμ Πάλι

Φωτογραφία

Στέφεν Φ. Γουίντον

Μοντάζ

Ντέμπρα Νιλ-Φίσερ, Στέισι Σρέντερ

Σχεδιασμός Παραγωγής

Σον Χάγουορθ

Μουσική

Junkie XL

Διάρκεια

100’

Διανομή

ΟDEON

Είδος

Περιπέτεια δράσης, οικογενειακή

 

Ετικέτες: 

info box

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

Πέμ, 20/02/2020 - 21:00
Παρ, 21/02/2020 - 21:00
Σάβ, 22/02/2020 - 21:00
Κυρ, 23/02/2020 - 21:00
Δευ, 24/02/2020 - 21:00
Τρί, 25/02/2020 - 21:00
Τετ, 26/02/2020 - 21:00
Πέμ, 27/02/2020 - 21:00
Παρ, 28/02/2020 - 21:00
Σάβ, 29/02/2020 - 21:00
Κυρ, 01/03/2020 - 21:00
Δευ, 02/03/2020 - 21:00
Τρί, 03/03/2020 - 21:00
Τετ, 04/03/2020 - 21:00
Πέμ, 05/03/2020 - 21:00
Παρ, 06/03/2020 - 21:00
Σάβ, 07/03/2020 - 21:00
Κυρ, 08/03/2020 - 21:00

Διαβάστε ακόμα...

Άλλα άρθρα