Ξενοδοχείο για Τέρατα 3: Ώρα για Διακοπές

Στούς κινηματογράφους απο τις 12 Ιουλίου 2018 από την Feelgood μεταγλωττισμένο , με υπότιτλους και σε 3D .Στο ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΕΡΑΤΑ 3: ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ της Sony Pictures Animation, η αγαπημένη μας οικογένεια πάει ταξίδι με ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο για τέρατα.

Έτσι ο Ντρακ θα κάνει κι αυτός μια φορά διακοπές, αντί να φροντίζει τις διακοπές όλων των άλλων στο ξενοδοχείο.

Όλοι περνούν υπέροχα παίρνοντας μέρος στις δραστηριότητες που προσφέρονται στο πλοίο, όπως βόλεϊ για τέρατα, εξωτικές εξορμήσεις και φεγγαρο-θεραπεία. Οι ονειρεμένες διακοπές όμως μετατρέπονται σε εφιάλτη όταν η Μέιβις αντιλαμβάνεται πως ο Ντρακ έχει ερωτευτεί τη μυστηριώδη καπετάνιο, την Έρικα, η οποία κρύβει ένα επικίνδυνο μυστικό που θα μπορούσε να καταστρέψει όλα, μα όλα τα τέρατα.

Στην ελληνική μεταγλωττισμένη εκδοχή, τις φωνές των πρωταγωνιστών κρατούν ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (Ντρακ) και η Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου (Έρικα).

Νέο trailer:

Όλοι αξίζουν διακοπές, ειδικά ο εργασιομανής Ντρακ, ο περίφημος ιδιοκτήτης του Ξενοδοχείου για Τέρατα και ο πιο τρυφερός πάτερ φαμίλιας για την οικογένεια, αλλά και τους φίλους του. Στην τρίτη ταινία της σειράς, που με τις δύο προηγούμενες έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία κι έχει δημιουργήσει φανατικό κοινό, η λατρεμένη δρακουλοπαρέα βάζει αντηλιακό και μαγιό, όπως κάθε φυσιολογική παρέα του κόσμου αυτού, και επιβιβάζεται όλο προσδοκία σε πολυτελές κρουαζιερόπλοιο με εξωτικούς προορισμούς, πέραν του κόσμου αυτού.
Αυτή τη φορά, το επίπεδο animation και θεάματος της ταινίας μας ταξιδεύει σε φαντασμαγορικά μέρη, μας αποκαλύπτει επιτέλους τι συμβαίνει στο Τρίγωνο των Βερμούδων και πώς μοιάζει η χαμένη Ατλαντίδα. Όλα αυτά σκηνοθετημένα από τον Genndy Tartakovsky, που είχε αναλάβει και τις δύο πρώτες ταινίες και που εδώ βρίσκει την ευκαιρία να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του animation στο έπακρο, συνυπογράφοντας και το σπαρταριστό σενάριο.


Η αγαπημένη μας οικογένεια πάει ταξίδι με ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο για τέρατα. Έτσι ο Ντρακ θα κάνει κι αυτός μια φορά διακοπές, αντί να φροντίζει τις διακοπές όλων των άλλων στο ξενοδοχείο. Όλοι περνούν υπέροχα παίρνοντας μέρος στις δραστηριότητες που προσφέρονται στο πλοίο, όπως βόλεϊ για τέρατα, εξωτικές εξορμήσεις και φεγγαρο-θεραπεία. Οι ονειρεμένες διακοπές όμως μετατρέπονται σε εφιάλτη όταν η Μέϊβις αντιλαμβάνεται πως ο Ντρακ έχει ερωτευτεί τη μυστηριώδη καπετάνιο, την Έρικα, η οποία κρύβει ένα επικίνδυνο μυστικό που θα μπορούσε να καταστρέψει όλα, μα όλα τα τέρατα.
Διάρκεια: 97’
12 Ιουλίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D

Μια Τρομαχτικά Καλή Παρέα

Ντρακ (Adam Sandler/Βασίλης Χαραλαμπόπουλος)
Η ζωή του Ντρακ μοιάζει τέλεια. Περιτριγυρίζεται από την οικογένεια του και το ξενοδοχείο έχει περισσότερο κόσμο από ποτέ. Στην πραγματικότητα όμως, κάτι του λείπει. Όλοι οι πελάτες του είναι ζευγαρωμένοι και αρχίζει να νιώθει μοναξιά. Οπότε όταν η Μέϊβις του κάνει έκπληξη με μία κρουαζιέρα, ο Ντρακ αιφνιδιάζεται, αλλά χαίρεται μόλις συνειδητοποιεί πως θα πάει διακοπές! Δεν μπορεί να περιμένει να περάσει ποιοτικό χρόνο με τη Μέϊβις, τον Ντένις και την υπόλοιπη οικογένεια στην πρώτη κρουαζιέρα για τέρατα στον κόσμο. Το τελευταίο πράγμα μάλιστα που περιμένει είναι το ζινγκ, το ερωτικό καρδιοχτύπι. Αλλά δεν ξέρει ότι η κρουαζιέρα είναι μια καλοσχεδιασμένη παγίδα για να εξολοθρευθεί το είδος τους. Θα μυριστεί ο Ντρακ το κόλπο ή θα χάσει τη συγκέντρωση του εξαιτίας ενός καινούριου έρωτα; «Όπως συμβαίνει σε όλους μας, όταν ερωτεύεται, τυφλώνεται. Δεν βλέπει ότι η Έρικα μπορεί να είναι το τέλος τους» λέει ο σκηνοθέτης.

Μέϊβις (Selena Gomez/Στεφανία Φιλιάδη)
Πολύ χαλαρή και αισιόδοξη, η Μέϊβις μπορεί να τα κάνει όλα. Όλα τα καταφέρνει. Είναι βοηθός διευθυντή στο ξενοδοχείο, σύζυγος, μαμά και κόρη με ευκολία! Το μόνο πράγμα που της λείπει; Λίγος χρόνος με την οικογένεια. Η κρουαζιέρα είναι αυτό που της λείπει. Περιμένει πώς και πώς να περάσει χρόνο με την οικογένεια και όλη την παρέα.

Τζόνι (Andy Samberg/Άγγελος Λιάγκος)
Ο Τζόνι έχει αναλάβει το μουσικό φεστιβάλ της κρουαζιέρας. Δεν ξέρει ότι η μοίρα των τεράτων εξαρτάται από τις ικανότητες του ως DJ. «Ο Τζόνι μπορεί να μην έχει ωριμάσει πολύ» λέει ο σκηνοθέτης. «Αλλά έχει πάντα διορατικότητα. Έχει πλάκα και μεταδίδει αισιοδοξία σε όλους».

Φρανκ (Kevin James/Βασίλης Μήλιος)
Ο καλύτερος φίλος του Φρανκ έχει καλή καρδιά. Θα ήθελε να δώσει καλύτερες συμβουλές στον φίλο του για τα ραντεβού, αλλά δεν έχει πάει σε κανένα. Με τη Γιουνίς είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον, κυριολεκτικά. «Ο Φρανκ είναι ο αγαπημένος θείος» λέει ο σκηνοθέτης. «Είναι πάντα χαρούμενος να βοηθήσει. Μπορεί να είναι η φωνή της λογικής και είναι παρών στις δυσκολίες του Ντρακ».

Γκρίφιν (David Spade/Θανάσης Κουρλαμπάς)
Ο Γκρίφιν είναι ένας αόρατος άντρας, που δεν διστάζει να δίνει οδηγίες στον Ντρακ για ραντεβού, όλες τελείως λάθος. Είναι ένα απόλυτο μυστήριο το πώς έριξε την αόρατη κοπέλα του! Και είναι αληθινή! «Ο Γκρίφιν είναι ο αόρατος άνθρωπος με τις τέλειες ατάκες» λέει ο σκηνοθέτης. «Όταν ταξιδεύεις incognito, όπως όλα τα τέρατα κάνουν από καιρό σε καιρό, είναι έτοιμος να τα μαζέψει και να φύγει ακαριαία».

Γουέην (Steve Buscemi/Λουκάς Φραγκούλης)
Ο λύκος Γουέην και η γυναίκα του Γουάντα έχουν αποκτήσει κι άλλα κουτσούβελα και έχουν φυσικά πήξει. Όταν καταλαβαίνουν ότι υπάρχει φύλαξη για παιδιά στην κρουαζιέρα, ο Γουέην κλαίει από χαρά και αποφασίζει να χωρέσει μία δεκαετία προσωπικού χρόνου σε μία βραδιά. Το ζευγάρι έχει ακόμα περισσότερα παιδιά και το τελευταίο πράγμα που θέλουν είναι να είναι παγιδευμένοι σε μία κρουαζιέρα με λυκάκια τριγύρω. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή, ο Γουέην ακούει τις δύο πιο γλυκές λέξεις της ζωή του: φύλαξη παιδιών. Αυτό αλλάζει τον κόσμο του.

Μιούρρεϋ (Keegan-Michael Key/Φώτης Πετρίδης)
Ο Μιούρρεϋ είναι η μούμια που ανυπομονεί να ξετυλιχθεί και να παστωθεί όλη μέρα τυλιγμένος σε φύκια. Αλλά το ραντεβού στο spa θα πρέπει να περιμένει, γιατί ανακαλύπτει ένα πολύ πιο σοβαρό θέμα, που απειλεί τους φίλους του.

Γουάντα (Molly Shannon)
Αν υπάρχει κάποιος πιο εξαντλημένος από τον Γουέην, αυτή είναι η Γουάντα! Μητέρα με 70 παιδιά, έγκυος, παραμένει ευγενική, μητρική και γλυκιά, αλλά, ας μη γελιόμαστε, χρειάζεται διακοπές!

Γιουνίς (Fran Drescher)
Η λατρεμένη σύζυγος του Φρανκ. Είναι επικριτική, σκληρή και μπορεί να σου τα σύρει, αλλά κατά βάθος είναι αγαπησιάρα.

Έρικα (Kathryn Hahn/Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου)
Η καπετάνιος του πλοίου. Η Έρικα είναι έξυπνη, εντυπωσιακή, περιπετειώδης και έχει ένα μυστικό που μπορεί να καταστρέψει τα πάντα. Μπορεί να μοιάζει πολύ γοητευτική, όμως είναι απόγονος του χειρότερου κυνηγού τεράτων.

Βαν Χέλσινγκ (Jim Gaffigan/Κώστας Αποστολίδης)
Καθηγητής, εφευρέτης και κυνηγός τεράτων. Είναι ο αυτόκλητος αντίπαλος του Ντρακ. Στο παρελθόν ο Ντρακ τον είχε ταπεινώσει, οπότε ορκίστηκε να πάρει εκδίκηση. Του πήρε βέβαια εκατό χρόνια! Ευτυχώς, είχε εντωμεταξύ ανακαλύψει το μυστικό για την αθανασία: τη λαχανίδα κέιλ!

Βλαντ (Mel Brooks/Κώστας Τριανταφυλλόπουλος)
Ο παλαίμαχος βρικόλακας εμφανίζεται με μαγιό και αντηλιακό! Ο μπαμπάς του Ντρακ είναι αρχαίος αλλά ξέρει να κάνει φιγούρα με το μαγιό του!

Ντένις (Asher Blinkoff/Μελίνα Χατζηγεωργίου)
Η Μέϊβις και ο Τζόνι έχουν έναν πεντάχρονο γιο, τον Ντένις. Ο μικρός έχει ένα κατοικίδιο με το οποίο είναι ερωτευμένος, ένα κουτάβι σε μέγεθος ελέφαντα. Δεν μπορεί να το αφήσει και το παίρνει κρυφά στην κρουαζιέρα μασκαρεμένο σε επιβάτη! Πόσο θα καταφέρει να κρατήσει την ύπαρξη του σκύλου κρυφή;

Γούινι (Sadie Sandler)
Είναι ένα από τα αμέτρητα παιδιά του Γουέην και της Γουάντα. Είναι άγρια, σαματατζού και έτοιμη για αταξίες. Έχει ερωτευτεί τον Ντένις, στα κρυφά πάντα.

Κρίσταλ (Chrissy Teigen)
Είναι αόρατη και άρα το απόλυτο ταίρι για τον Γκρίφιν, που όταν λέει ότι δεν τον ενδιαφέρει μόνο η εμφάνιση, το εννοεί!

Το τεραστίων διαστάσεων τέρας που καλωσορίζει τον Ντρακ και τους φίλους του στη χαμένη Ατλαντίδα, το Λας Βέγκας των τεράτων. Μπορεί να φαίνεται απειλητικός, αλλά είναι γοητευτικός και φοβερός τραγουδιστής! Το κράκεν μπορεί να μοιάζει σκληρό αλλά κατά βάθος είναι καλλιτεχνική φύση.
Παραλειπόμενα
• Το τρίτο μέρος της σειράς είναι ένα τεράστιο βήμα για τα τέρατα και για τους animators. «Αυτή η ταινία είναι μεγαλύτερη από τις πρώτες δύο σε εύρος και κλίμακα» λέει ο σκηνοθέτης. «Έχει πολλά καινούρια μέρη. Βλέπουμε το Τρίγωνο των Βερμούδων, τη χαμένη Ατλαντίδα και ένα υποθαλάσσιο ηφαίστειο. Αυτά τα εξωφρενικής κλίμακας μέρη είναι η απόδραση των τεράτων. Είναι ένα χιουμοριστικό υπερθέαμα».
• Ο σκηνοθέτης αναλαμβάνει και χρέη συν-σεναριογράφου για πρώτη φορά, με αποτέλεσμα η ταινία να έχει λιγότερο διάλογο και περισσότερη καταιγιστική δράση. Ένα καλό παράδειγμα είναι η σεκάνς που η οικογένεια ταξιδεύει με την αερογραμμή των Γκρέμλιν. Το αεροπλάνο είναι ένα πανάρχαιο βομβαρδιστικό που έχει επισκευαστεί άπειρες φορές, κάθε κάθισμα είναι διαφορετικό και το δάπεδο είναι από κόντρα πλακέ. Κάθε μικρή λεπτομέρεια συμβάλλει στο να αναδειχτεί το χιούμορ και η αληθοφάνεια.
• Ένα ακόμα ενδιαφέρον σημείο είναι το υποθαλάσσιο ηφαίστειο που έπρεπε να ταιριάζει με τον κόσμο της ταινίας, που είναι φωτεινή και χαρούμενη. Στην πραγματικότητα, τα υποθαλάσσια ηφαίστεια είναι σκοτεινά και τρομαχτικά, αλλά στην ταινία το μέρος είναι ντυμένο με κοράλλια και λουσμένο με κόκκινο φως.
• Παρομοίως, το τρίγωνο των Βερμούδων είναι μια μοναδική τοποθεσία στην ιστορία της ταινίας. Πρόκειται κυριολεκτικά για ένα τρίγωνο στη μέση του ωκεανού με καταρράκτες που καταλήγουν στην άβυσσο. Χρειάστηκε επίσης να δημιουργηθούν πολλά πλοία που περνούν από εκεί.
• Η ταινία κλιμακώνεται στη χαμένη Ατλαντίδα, έναν καρτουνίστικο τεράστιο μονόλιθο που αναδύεται από τη θάλασσα, υπό την προστασία ενός μουσικού τέρατος. 
• Ο σκηνοθέτης Genndy Tartakovsky χαρίζει τη φωνή του στον Χλαπάτσα και το μωρό Χλαπάτσα.
• Για τις ανάγκες της ταινίας συνεργάστηκαν επαγγελματίες από 43 διαφορετικές χώρες.
• Ένα από τα πλοία στο Τρίγωνο των Βερμούδων έχει το όνομα της γυναίκας του σκηνοθέτη, Dawn. Πολλά από τα υπόλοιπα πλοία που εμφανίζονται στη συγκεκριμένη σκηνή είναι πραγματικά πλοία που υποτίθεται ότι εξαφανίστηκαν στη μυστηριώδη περιοχή.
• Ο φοβερός και τρομερός κυνηγός τεράτων Βαν Χέλσινγκ ήταν φάντασμα στην πρώτη εκδοχή του σεναρίου.
• Για τις ανάγκες της σκηνής που το πρόσωπο του Ντρακ λούζεται στη σαμπάνια, ο επικεφαλής της ομάδας που είχε αναλάβει τα εφέ έλουσε ο ίδιος το πρόσωπο του με σαμπάνια καμιά δωδεκαριά φορές.
• Το κρουαζιερόπλοιο έχει πάνω από 5.700 φινιστρίνια.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Genndy Tartakovsky
Σενάριο: Genndy Tartakovsky, Michael McCullers
Με τις φωνές των: Adam Sandler, Andy Samberg, Selena Gomez, Kevin James, Fran Drescher, Steve Buscemi, Molly Shannon, David Spade, Keegan-Michael Key, Mel Brooks
Μουσική: Mark Mothersbaugh
Μοντάζ: Joyce Arrastia, ACE
Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται οι: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος,  Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Κώστας Αποστολίδης, Στεφανία Φιλιάδη, Άγγελος Λιάγκος, Χρήστος Συριώτης, Γιάννης Στεφόπουλος, Βασίλης Μήλιος, Λουκάς Φραγκούλης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Φώτης Πετρίδης, Μελίνα Χατζηγεωργίου
Ακούγονται επίσης: Άσπα Τσαμαδή, Μαίρη Ρετσίνα, Ανδρέας Κυριακάκης, Αντώνης Θυσιάδης, Πέτρος Δαμουλής, Ρόζι Παπαϊωάννου, Χρύσα Διαμαντοπούλου, Λίλυ Μουτσοπούλου, Αθανασία Ξυδά, Μόνικα Κασάνη, Σία Μπαμπιονιτάκη, Λίλυ Παπαγιάννη
Μετάφραση: Πάνυ Ναούμ
Προσαρμογή: Πάνυ Ναούμ / Πέτρος Δαμουλής
Σκηνοθεσία: Πέτρος Δαμουλής
Ηχοληψία: Σωτήρης Λουκάτος, Αγγελική Ζαμπούκου
Τεχνικός Προϊστάμενος: Πάνος Ασημένιος
Υπεύθυνη παραγωγής: Έλσα Νούνου
Διεύθυνση: Βίκυ Κάουλα
Στούντιο μεταγλώττισης: Power Media Productions

 

info box

Για ηλικίες από: 

9-12
12+

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

Πέμ, 12/07/2018 - 17:00

Άλλα άρθρα