Απλά, αλλά πολύ νόστιμα ρολά με ντομάτα, τυρί και μπέικον. Γίνονται γρήγορα και είναι πολύ καλά για κολατσιό και πρωινό.
Συνταγή για: 16 ρολά
Υλικά συνταγής:
- Αλεύρι: 300 γρ.
- Μπέικιν πάουντερ: 2 κουταλάκια τσαγιού
- Αλάτι: 1 κουταλάκι τσαγιού
- Γάλα: 180 ml
- Κομμένο μικρά κομματάκια βούτυρο ή μαργαρίνη: 50 γρ.
- Ξερή ρίγανη: 1 κουταλάκι τσαγιού
- Ψιλοκομμένο μπέικον: 4 φέτες
- Τριμμένο ημίσκληρο τυρί: 90 γρ. (π.χ. τσένταρ, γραβιέρα, ένταμ κτλ)
Οδηγίες:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνετε ένα ταψί με λαδόχαρτο ψησίματος.
- Βάζετε σε μπολ το αλεύρι με το μπέικιν, το αλάτι και το βούτυρο. Τα τρίβετε καλά και προσθέτετε και το γάλα. Ανακατεύετε και αδειάζετε σε αλευρωμένο πάγκο. Ζυμώνετε για 5 - 6 λεπτά.
- Αλευρώνετε ξανά τον πάγκο και ανοίγετε φύλλο, περίπου 32 Χ 20 εκ. Αλείφετε την επιφάνειά του με τον ντοματοπελτέ. Πασπαλίζετε με την ρίγανη, το μπέικον και το τυρί.
- Τυλίγετε από την μακριά πλευρά σε ρολό και κόβετε σε 16 φέτες, περίπου 2 εκ. πάχος η κάθε μια. Τις αραδιάζετε στο ταψί.
- Ψήνετε στο φούρνο για 25 περίπου λεπτά να ροδίσουν. Τα βγάζετε σε σχάρα να κρυώσουν. Τρώγονται χλιαρά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 25 λεπτά
Σύνολο: 40 λεπτά