Το Christmas Food Festival του Αθηνοράματος αποτελεί τον προάγγελο των γευστικών απολαύσεων που σηματοδοτούν οι μεγάλες γιορτές του Δεκεμβρίου και η άφιξη του Νέου Έτους!
Είναι μια μοναδική πρόσκληση αλλά και πρόκληση για τους χιλιάδες φίλους των ποιοτικών γεύσεων που το επισκέπτονται, καθώς παρουσιάζει, προτείνει και δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να δοκιμάσουν delicatessen και ποιοτικά διατροφικά προϊόντα γενικότερα, τόσο από την Ελλάδα όσο και από πολλές άλλες χώρες.
Δοκίμασε, αγόρασε, γιόρτασε!
Στο Φεστιβάλ μας θα δοκιμάσετε, θα συγκρίνετε, αλλά και θα αγοράσετε επί τόπου τα προϊόντα που επιθυμείτε για να στολίσετε τα γιορτινά (και όχι μόνο) τραπέζια σας.
Π Ρ Ο Γ ΡΑ Μ Μ Α Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ω Ν
Χριστουγεννιάτικες Μαγειρικές
Κόστος συμμετοχής: € 12
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/12
17.00 Ηλίας Σκουλάς - OH! HOLY CΗRISTMAS BURGER TREE
Ο αντισυμβατικός σεφ με το εκρηκτικό ταμπεραμέντο εμπνέεται από το δημοφιλές burger και προωθεί συστηματικά την τάση του burgerialismos. Θα μας μάθει τα μυστικά του κορυφαίου αμερικάνικου μπιφτεκιού, θα αντικαταστήσει την χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα φτιάχνοντας μπροστά μας το “Santa Burger Claus” και μαζί με την ομάδα του θα δημιουργήσει το “Slider Night”, ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με μικρούτσικα χρωματιστά burger!
Ο αντισυμβατικός σεφ με το εκρηκτικό ταμπεραμέντο εμπνέεται από το δημοφιλές burger και προωθεί συστηματικά την τάση του burgerialismos. Θα μας μάθει τα μυστικά του κορυφαίου αμερικάνικου μπιφτεκιού, θα αντικαταστήσει την χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα φτιάχνοντας μπροστά μας το “Santa Burger Claus” και μαζί με την ομάδα του θα δημιουργήσει το “Slider Night”, ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με μικρούτσικα χρωματιστά burger!
19.30 Δημήτρης Σκαρμούτσος - ΤΡΟΥΦΕΣ-ΤΡΑΓΟΣ-ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
O «κεντημένος», γοητευτικός Master Chef έχει κερδίσει το κοινό με το χαμόγελο και την ευγένειά του. Απόφοιτος του CIA (Culinary Institute of America) είχε την τύχη να δουλέψει στο περίφημο «French Laundry» δίπλα στον διάσημο Thomas Keller. Παίρνει για μας τα βουνά κυνηγώντας άγρια μανιτάρια, τρούφες και τράγους, και μ αυτά ετοιμάζει comfort γιορτινά φαγητά με βαθειά νοστιμιά. Αυγό ποσέ και σερβιρισμένο με τρούφα, σιγομαγειρεμένος τράγος μανιτάρια και πουρές κολοκύθας: ότι πρέπει για τα ζεστά οικογενειακά τσιμπούσια των γιορτών.
O «κεντημένος», γοητευτικός Master Chef έχει κερδίσει το κοινό με το χαμόγελο και την ευγένειά του. Απόφοιτος του CIA (Culinary Institute of America) είχε την τύχη να δουλέψει στο περίφημο «French Laundry» δίπλα στον διάσημο Thomas Keller. Παίρνει για μας τα βουνά κυνηγώντας άγρια μανιτάρια, τρούφες και τράγους, και μ αυτά ετοιμάζει comfort γιορτινά φαγητά με βαθειά νοστιμιά. Αυγό ποσέ και σερβιρισμένο με τρούφα, σιγομαγειρεμένος τράγος μανιτάρια και πουρές κολοκύθας: ότι πρέπει για τα ζεστά οικογενειακά τσιμπούσια των γιορτών.
ΣΑΒΒΑΤΟ 5/12
12.00 Γιώργος Βενιέρης - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΙΚΑ
Ο σεφ-ταξιδευτής Γιώργος Βενιέρης έχει συνδέσει τα τελευταία χρόνια το όνομά του με την γαστρονομία της Άπω Ανατολής και ειδικότερα της Ταϋλάνδης. Μας προ(σ)καλεί λοιπόν να δώσουμε φαντεζί εξωτικό χρώμα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι παίζοντας ακόμη και με τα παραδοσιακά μας γλυκίσματα. Μας προτείνει λοιπόν αχνιστά dumpling γαλοπούλας με γλυκειά soya και σάλτσα φυστικοβούτυρου, ταϋλανδέζικο larb stir-fried περιστεριού με ρόδι , κόλιανδρο και τσίλι σερβιρισμένο με Christmas rice crackers, και πειραγμένους τζιτζεροκουραμπιέδες με φυστίκια casiew.
Ο σεφ-ταξιδευτής Γιώργος Βενιέρης έχει συνδέσει τα τελευταία χρόνια το όνομά του με την γαστρονομία της Άπω Ανατολής και ειδικότερα της Ταϋλάνδης. Μας προ(σ)καλεί λοιπόν να δώσουμε φαντεζί εξωτικό χρώμα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι παίζοντας ακόμη και με τα παραδοσιακά μας γλυκίσματα. Μας προτείνει λοιπόν αχνιστά dumpling γαλοπούλας με γλυκειά soya και σάλτσα φυστικοβούτυρου, ταϋλανδέζικο larb stir-fried περιστεριού με ρόδι , κόλιανδρο και τσίλι σερβιρισμένο με Christmas rice crackers, και πειραγμένους τζιτζεροκουραμπιέδες με φυστίκια casiew.
14.30 Εβίτα Παπαχαραλάμπους - ΚΑΠΝΙΣΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΑΛΛΙΩΣ
Και όμως τα πολυαγαπημένα μας γλυκίσματα των γιορτών ανανεώνονται έξυπνα και δημιουργικά στη γεύση και την όψη χάρη στο ταλέντο της Εβίτας. Τα μελομακάρονα παίρνουν μυστηριώδη ελαφρά καπνιστή γεύση με φύλλα καπνιστού τσαγιού lapsang souchong και το σιρόπι του γίνεται με maple syrup που το χρησιμοποιούμε στα pancake. Τους κουραμπιέδες πάλι τους στολίζουμε με δισκάκια από ξερή μυζήθρα και κρέμα γάλακτος.
Και όμως τα πολυαγαπημένα μας γλυκίσματα των γιορτών ανανεώνονται έξυπνα και δημιουργικά στη γεύση και την όψη χάρη στο ταλέντο της Εβίτας. Τα μελομακάρονα παίρνουν μυστηριώδη ελαφρά καπνιστή γεύση με φύλλα καπνιστού τσαγιού lapsang souchong και το σιρόπι του γίνεται με maple syrup που το χρησιμοποιούμε στα pancake. Τους κουραμπιέδες πάλι τους στολίζουμε με δισκάκια από ξερή μυζήθρα και κρέμα γάλακτος.
17.00 Ντίνα Νικολάου - Η ΝΕΑ ΓΕΝΝΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΩΝ COOKIES
Η αγαπημένη σεφ που την χαιρόμαστε να ταξιδεύει και να μαγειρεύει τις γεύσεις της Ελλάδας, ανανεώνει ευρηματικά τα cookies που τόσο ταιριάζουν στην ατμόσφαιρα των επερχόμενων εορτών. Θα μας δείξει λοιπόν πώς να φτιάξουμε cookies γεμιστά με ταχίνι, με τη γεύση του μελομακάρονου αρωματισμένη με ΜΕΤΑΧΑ, αλλά θα παρουσιάσει κι ένα εντελώς ασυνήθιστο με παρμεζάνα-παντζάρι-λιαστή ντομάτα, ενώ για το τέλος μας επιφυλλάσει μια ακόμη γλυκειά έκπληξη.
Η αγαπημένη σεφ που την χαιρόμαστε να ταξιδεύει και να μαγειρεύει τις γεύσεις της Ελλάδας, ανανεώνει ευρηματικά τα cookies που τόσο ταιριάζουν στην ατμόσφαιρα των επερχόμενων εορτών. Θα μας δείξει λοιπόν πώς να φτιάξουμε cookies γεμιστά με ταχίνι, με τη γεύση του μελομακάρονου αρωματισμένη με ΜΕΤΑΧΑ, αλλά θα παρουσιάσει κι ένα εντελώς ασυνήθιστο με παρμεζάνα-παντζάρι-λιαστή ντομάτα, ενώ για το τέλος μας επιφυλλάσει μια ακόμη γλυκειά έκπληξη.
19.30 Θοδωρής Μωυσίδης - ΠΑΧΝΙΔΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Ένας από τους πιο δημιουργικούς ζαχαροπλάστες της νέας γεννιάς παίζει ασυστόλως με τη θεά σοκολάτα. Δίνει εναρκτήριο λάκτισμα μ ένα κρμέ λευκής σοκολάτας με φλούδα λεμονιού και …αυγοτάραχο! Συνεχίζει με μους μαύρης σοκολάτας και κρέμα πορτοκαλιού με ταχίνι, και για φινάλε προτείνει μια μπάρα σοκολάτας με φυστικοβούτυρο, ξηρούς καρπούς και cranberries..
Ένας από τους πιο δημιουργικούς ζαχαροπλάστες της νέας γεννιάς παίζει ασυστόλως με τη θεά σοκολάτα. Δίνει εναρκτήριο λάκτισμα μ ένα κρμέ λευκής σοκολάτας με φλούδα λεμονιού και …αυγοτάραχο! Συνεχίζει με μους μαύρης σοκολάτας και κρέμα πορτοκαλιού με ταχίνι, και για φινάλε προτείνει μια μπάρα σοκολάτας με φυστικοβούτυρο, ξηρούς καρπούς και cranberries..
ΚΥΡΙΑΚΗ 6/12
12.00 Έκτωρ Μποτρίνι - ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΙΤΑΛΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ
Βραβευμένος με Χρυσούς Σκούφους και αστέρι Michelin ο δημοφιλής σεφ με ιταλικό και ελληνικό αίμα στις φλέβες του μας προτείνει εντυπωσιακά γιορτινά πιάτα από το πλούσιο ρεπερτόριο της ιταλικής μπότας. Ένα τολμηρό ριζότο με ψητά αχλάδια και γκοργκοντζόλα που θα έχει δίπλα του μπαρμπούνι με πέπλο από γλυκό σαμιώτικο κρασί στην αρχή, για να επακολουθήσει πάπια γεμιστή με χουρμάδες και μήλα, και στο φινάλε το κλασσικό μιλανέζικο panetone θα γίνει σουφλέ.
Βραβευμένος με Χρυσούς Σκούφους και αστέρι Michelin ο δημοφιλής σεφ με ιταλικό και ελληνικό αίμα στις φλέβες του μας προτείνει εντυπωσιακά γιορτινά πιάτα από το πλούσιο ρεπερτόριο της ιταλικής μπότας. Ένα τολμηρό ριζότο με ψητά αχλάδια και γκοργκοντζόλα που θα έχει δίπλα του μπαρμπούνι με πέπλο από γλυκό σαμιώτικο κρασί στην αρχή, για να επακολουθήσει πάπια γεμιστή με χουρμάδες και μήλα, και στο φινάλε το κλασσικό μιλανέζικο panetone θα γίνει σουφλέ.
14.30 Olivier Campanha - ΚΑΣΤΑΝΟ: ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Ο Ολιβιέ Καμπανιά είναι Γάλλος, αλλά έχει πολιτογραφηθεί τα τελευταία χρόνια Έλληνας παντρεμένος Ελληνίδα. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό σεφ που δούλεψε για 6 χρόνια σε επιτελικές θέσεις δίπλα σε έναν από τους καλύτερους σεφ του κόσμου, τον Pierre Gagnaire. Διαλέγει σαν σήμα κατατεθέν της πρότασής του το κάστανο και το προτείνει για μας με απρόσμενους τρόπους. Φουαγκρά τηγανητό με παγωτό κάστανο και κυδώνι ποσέ, λαυράκι με κρέμα κάστανου, λεμονάτο βούτυρο και σπανάκι baby, ballotine γαλοπούλας με beurre blanc τονκα και ρατατούιγ ξερών φρούτων με χυμό κάστανου.
17.00 Λευτέρης Λαζάρου - ΑΠΡΟΣΜΕΝΕΣ ΤΟΛΜΗΡΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ
19.30 Διονύσης Αλέρτας - ΚΑΣΤΑΝΟ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ: ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΆΠΟΨΗ
Ένας από τους πιο δημιουργικούς ζαχαροπλάστες, προσωπικότητα της nouvelle vague στη ζαχαροπλαστική της Ελλάδας, κεντάει τώρα στο δικό του ζαχαροπλαστείο το «Criollo Pâtisserie», συνεχίζοντας επίσης να μας γλυκαίνει στο «Gaspar», το ξενοδοχείο «NJV Athens Plaza”, το «Δειπνοσοφιστήριον». Η παρουσίασή του στο Φεστιβάλ θα έχει επίκεντρο το κάστανο που θα το ταιριάζει με φρούτα, φουντούκι, και πολλά μπαχαρικά
Εργαστήρια Γεύσης
Κόστος συμμετοχής: € 8
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/12
17.00 ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΙ ΦΥΣΑΛΙΔΕΣ: ΑΦΡΩΔΕΙΣ ΟΙΝΟΙ-ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ - Κωνσταντίνος Λαζαράκης
Ίσως η πιο γιορταστική γευσιγνωσία του Φεστιβάλ αφού τίποτε δεν είναι πιο συνυφασμένο με τα Χριστούγεννα και την Νέα Χρονιά από τις φυσαλίδες των αφρωδών οίνων. Διαλέγουμε μια μεγάλη γκάμα εξαιρετικών αφρωδών κρασιών που παράγονται στην Ελλάδα, λευκών, ροζέ, ξηρών και μη τα δοκιμάζουμε, τα χαιρόμαστε και συζητάμε τις καλύτερες αρμονίες με τα εδέσματα της γιορτής.
19.30 ΤΑ ΣΤΥΛ ΤΩΝ ΟΥΊΣΚΥ - Δημήτρης Αντωνόπουλος
Το πιο αγαπημένο ποτό των Ελλήνων δεν είναι άλλο από το ουίσκυ, στο οποίο είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές στην κατανάλωση. Σκωτσέζικο, Ιρλανδίας, γιαπωνέζικο, bourbon αμερικάνικο αλλά και blended και malt. Ο κόσμος των ουίσκι είναι γοητευτικός, η ποικιλία τους μεγάλη, κι εμείς θα δοκιμάσουμε τα πιο χαρακτηριστικά τους στυλ εντρυφώντας στις γευστικές τους ιδιαιτερότητες.
ΣΑΒΒΑΤΟ 6/12
12.00 ΠΛΑΤΩ ΤΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΜΟΝΙΑ ΜΕ ΚΡΑΣΙ, ΤΣΙΠΟΥΡΟ, ΜΠΙΡΑ - Ηλίας Μαμαλάκης
Φρέσκα, απαλά, λευκά, κίτρινα, παλιωμένα, μπλε: ένα πλούσιο πλατό με διαφορετικά τυριά έιναι χάρμα οφθαλμών και μεγάλος πειρασμός στον ουρανίσκο. Ένας σπεσιαλίστας εραστής του τυριού καθοδηγεί την δοκιμή μας με τις γνώσεις και το πάθος του, ενώ παράλληλα διαλέγουμε το ενδεδειγμένο ποτό συνοδείας για κάθε γεύσης.
Φρέσκα, απαλά, λευκά, κίτρινα, παλιωμένα, μπλε: ένα πλούσιο πλατό με διαφορετικά τυριά έιναι χάρμα οφθαλμών και μεγάλος πειρασμός στον ουρανίσκο. Ένας σπεσιαλίστας εραστής του τυριού καθοδηγεί την δοκιμή μας με τις γνώσεις και το πάθος του, ενώ παράλληλα διαλέγουμε το ενδεδειγμένο ποτό συνοδείας για κάθε γεύσης.
14.30 ΚΑΘΕΤΗ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ:ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ - Αργύρης Τσακίρης
Μια από τις σπανιότερες ευκαιρίες να γνωρίσουμε εις βάθος ένα κρασί και ταυτοχρόνως να διαπιστώσουμε πως ωριμάζει παλαιώνοντας είναι η κάθετη γευσιγνωσία δίπλα-δίπλα παλαιότερων και νεώτερων χρονιών. Είναι μεγάλη απόλαυση μια τέτοια δοκιμή κι εμείς έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάζουμε καθέτως: ένα από τα πολύ δημοφιλή Cabernet της Ελλάδας όπως η «Νέα Δρυς» των Αμπελώνων Αντωνοπούλου σε 4 χρονιές (2001, 2003, 2004, 2006) καθέτως και μια πολύ ιδιότυπη ετικέτα το «Γεροντόκλημα Βερτζαμί»(2000 και 2010)
17.00 ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΤΗΣ ΜΠΙΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΙ - Χρήστος Σιώμος
Ο κόσμος του ζύθου είναι πολυποίκιλος με τις μπύρες και τις γεύσεις τους να ξεκινούν από το ξανθό, να πηγαίνουν στο κόκκινο, και να καταλήγουν στο χρώμα της καραμέλας, ενώ οι γεύσεις και τα αρώματά τους εξελίσσονται από την ξηρότητα και την φρεσκάδα, στο φρουτώδες για να καταλήξουν στη γεύση της σοκολάτας. Δοκιμάζουμε χαρακτηριστικούς εκπροσώπους τους και ταιριάζουμε τις μπύρες με τυριά, αλλαντικά, σπέσιαλ γεύσεις και γλυκά που τους ταιριάζουν.
19.30 ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ VS ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - Δημήτρης Αντωνόπουλος
Μεγάλη αγάπη, λατρεμένη «αρρώστια» η σοκολάτα αποτελεί αντικείμενο μέγιστου γαστρονομικού πόθου. Οι φανατικοί γκουρμέ τείνουν να απορρίπτουν την γάλακτος μετά βδελυγμίας. Οι γυναίκες πάλι δυσανασχετούν από την πικράδα της μαύρης. Δοκιμάζουμε εξαιρετικές σοκολάτες και των δύο κατηγοριών δίπλα-δίπλα και δεν ξεχνάμε το χαμόγελο της νοσταλγίας όταν μια αμυγδάλου λιώνει στη γλώσσα μας.
ΚΥΡΙΑΚΗ 7/12
12.00 ΙΣΠΑΝΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ: Jamon vs Prosciuto - Νανά Δαρειώτη
Βάζουμε την αριστοκρατία των αλλαντικών στα γιορτινά τραπέζια. Από τη ντελικάτη ευγένεια των προσούτο της Parma και του San Daniele μέχρι την αρχοντική ένταση των σπανιόλικων Jamon Pata Negra και Bellota οι διαφορές και οι απολαύσεις είναι μεγάλες, και δεν πρέπει να ξεχνάμε και το δικό μας πολύ καλό προσούτο Ευρυτανίας. Μια σπάνια δοκιμή του ενός δίπλα στο άλλο για να τα σπουδάσετε απολαμβάνοντάς τα.
14.30 ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΑ ΤΥΡΙΑ: ΠΩΣ, ΤΙ, ΓΙΑΤΙ, ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ - Ηλίας Μαμαλάκης
14.30 ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΑ ΤΥΡΙΑ: ΠΩΣ, ΤΙ, ΓΙΑΤΙ, ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ - Ηλίας Μαμαλάκης
Στην Ελλάδα δεν έχουμε συνηθίσει να παλαιώνουμε τα τυριά μας όπως κάνουν στην υπόλοιπη Ευρώπη. Υπάρχουν όμως κάτι διαμάντια, γραβιέρες 2χρονης και 5χρονης παλαίωσης, αθότυροι με τις χάρες τις ωρίμανσης, ακόμη και φέτες που ξεπερνούν κατά πολύ τα καθιερωμένα και μένουν για έναν ολόκληρο χρόνο στο βαρέλι. Όλα τα ερωτηματικά και η μαγική διαδικασία της εξέλιξης των τυριών σε μια μοναδική και σπάνια γευσιγνωσία.
17.00 ΣΠΑΝΙΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΚΡΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΑΜΠΕΛΩΝΑ - Χρήστος Σιώμος
Ιταλικά primitivo, corvine, grecanico, αμερικάνικο zinfandel, νοτιοαφρικάνικο pinotage, γαλλικό chenin blanc, αλλά και ασυνήθιστα blending όπως το αυστραλιανό chardonnay-semillon: μια απολαυστική και ιδιαιτέρως χρήσιμη γευσιγνωσία που θα γεμίσει πρωτοτυπία το γιορτινό τραπέζι με κρασιά που διαθέτουν εξαιρετική σχέση ποιότητας/τιμής.
19.30 ΚΟΚΤΕΙΛ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ - Θοδωρής Πύριλος
Ένας από τους καλύτερους bartender της Ελλάδας, ο δημιουργός του εξαιρετικού μπαρ «42» στην Κολοκοτρώνη, φέρνει τα σέικέρ του και θα χτυπήσει για μας δημιουργικά πρωτότυπα κοκτέιλ που θα κάνουν τα πάρτυ μας να λάμψουν.
info box
Για ηλικίες από:
9-12
12+
Τρόποι επικοινωνίας:
Τηλέφωνο: 2107450100, 2107450200
Διεύθυνση:
HELEXPO Μαρούσι, Λεωφ. Κηφισίας , Μαρούσι
Πόλη:
Κόστος:
Γενική είσοδος: € 6 Εισιτήριο διαρκείας για όλο το 3ήμερο: € 10 Παιδιά κάτω των 12 ετών δωρεάν
Ημερ/νία διεξαγωγής:
04/12/2015 - 09:31
05/12/2015 - 09:31
06/12/2015 - 09:31