Ο κύκλος με την κιμωλία από το Θέατρο Κούκλας REDICOLO στο Φεστιβάλ Παιδιού στη Μικρή Σκηνή στη Θεσσαλονίκη

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΛΑ, η πολυταξιδεμένη παράσταση της ομάδας REDICOLO με τις γιγαντόκουκλες, επιστρέφει για μία μόνο παράσταση την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024, στις 12:00 στο Φεστιβάλ Παιδιού, στη Μικρή Σκηνή (Επταλόφου 14, Κάτω Τούμπα, Θεσσαλονίκη).

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΛΑ είναι μία παράσταση σύγχρονου θεάτρου κούκλας, για παιδιά όλων των ηλικιών και για όλη την οικογένεια. Οι γιγαντόκουκλες που πρωταγωνιστούν στην παράσταση της ομάδας REDICOLO φτάνουν τα 2 μέτρα. Οι κουκλοπαίκτες είναι ορατοί στο κοινό και συμμετέχουν στην παράσταση ως μουσικοί ή αφηγητές. Οι κούκλες κινούνται ελεύθερα στη σκηνή, αλληλεπιδρούν με τους κουκλοπαίκτες και προσκαλούν τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά στη θεατρική διαδικασία.

Το έργο, βασισμένο στο κλασικό αριστούργημα «Ο κύκλος με την κιμωλία», φέρνει με απλότητα και ευαισθησία, το σημαντικό ζήτημα της δικαιοσύνης στον κόσμο των παιδιών. Ένα πλουσιοκόριτσο, η Λολίτα, καταστρέφει την κούκλα της και την πετάει. Ένα άλλο φτωχότερο κορίτσι, η Πάκα, τη βρίσκει, την φτιάχνει και την κάνει δική της. Όμως, η Λολίτα εμφανίζεται και τη θέλει πίσω! Ποια από τις δύο είναι δίκαιο να κρατήσει την κούκλα; Με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών και τη βοήθεια κουκλών και ηθοποιών, θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο δύσκολο αυτό ερώτημα και να δώσουμε τη «σολομώντεια λύση».

Διάρκεια παράστασης: 45 λεπτά.

Ηλικίες: για παιδιά όλων των ηλικιών και για όλη την οικογένεια

TRAILER: https://youtu.be/07JuGomhaQs
Site ομάδας: www.redicolo.com

Ταυτότητα παράστασης:

Συγγραφέας: Αλφόνσο Σάστρε
Σκηνοθεσία: Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μόμτσιος
Πρωτότυπη μουσική: Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μόμτσιος
Κατασκευή κουκλών: Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μόμτσιος
Παίζουν: Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μόμτσιος
Φωτογραφίες: Ελευθερία Καλπενίδου
Trailer: Σταύρος Συμεωνίδης
Επικοινωνία με σχολεία: Ιροντίνα Κάνδραλη
Παραγωγή: Θέατρο Κούκλας Redicolo

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΛΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!
Επικοινωνία για σχολεία: 6932 200 859

ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ
«Ο Κύκλος με την Κούκλα» είναι η πρώτη παραγωγή της ομάδας Redicolo, πρωτοπαίχτηκε το 2011 και από τότε έχει παρουσιαστεί σε πολυάριθμα φεστιβάλ, σχολεία και θέατρα σε όλη την Ελλάδα. Έχει ταξιδέψει σε Αθήνα, Λάρισα, Βόλο, Κοζάνη, Βέροια, Γιάννενα, Καστοριά, Φλώρινα, Σέρρες, Κιλκίς, Δράμα, Καβάλα, Θάσο, Κομοτηνή, Σουφλί, Σάμο, Ρόδο κ.α.
Συμμετοχές σε Φεστιβάλ: Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Κιλκίς, Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Καλαμάτας, Διεθνές Φεστιβάλ Cosmopolis στην Καβάλα, Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Γιάννενα, Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, Ονειρούπολη Δράμας, Αστερούπολη Ιωαννίνων, Παραθινούπολη Καλαμαριάς κ.α.

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
• "…ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!! είσαστε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ!! ένα έργο εξαιρετικής κοινωνικής σημασίας, σωστής διάρκειας, με χιούμορ, με ταλέντο και εξαιρετική απόδοση, που κρατούσε αμείωτο το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων!!!! και πάλι ΜΠΡΑΒΟ σας!!!..."
• "…Συγχαρητήρια! Σας είδαμε σήμερα και μαμά και γιος δηλώνουμε ενθουσιασμένοι!!! Ο δε μικρός, 4 ετών και ιδιαίτερα ντροπαλό παιδί, σήκωσε το χέρι του και απάντησε στην ερώτηση που κάνατε, τόσο παρασύρθηκε από την παράσταση!!! Περάσαμε τέλεια και θα χαρούμε να σας ξανααπολαύσουμε. Μπράβο σας παιδιά. Είχα καιρό να δω κάτι τόσο αξιόλογο!"
• "Μπράβο σας! Καταπληκτική κι αυτή η παράστασή σας! Ευρηματική και πολύ ιδιαίτερη η διασκευή του "Κύκλου με την Κιμωλία" για τα παιδιά!..."
• "Ευρηματική και πρωτότυπη παρουσίαση "δύσκολων" νοημάτων. Τελικά ο Μπρεχτ μπορεί να γίνει κατανοητός και από παιδιά!..."
• "Πολλά συγχαρητήρια για την υπέροχη δουλειά σας. Να είστε καλά και να μας χαρίζετε τέτοιες στιγμές. Ξανά μαζί!!!"

Γενική είσοδος: 8€

Προπώληση: https://www.more.com/theater/children/festival/kyklosredicolomikriskini/

Διεξαγωγή παράστασης:
Μικρή Σκηνή, Επταλόφου 14, Κάτω Τούμπα,
τ.κ. 544 54, Θεσσαλονίκη
τηλ: 6944 503 542

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ: 6944 503 542

Διεύθυνση: 

Διεξαγωγή παράστασης:
Μικρή Σκηνή, Επταλόφου 14, Κάτω Τούμπα,
τ.κ. 544 54

Πόλη: 

Κόστος: 

Γενική είσοδος: 8€ Προπώληση: https://www.more.com/theater/children/festival/kyklosredicolomikriskini/

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

22/09/2024 - 12:00