Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας στη Δανιηλίδειο Παιδική Βιβλιοθήκη

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας είναι και πάλι εδώ! Αυτό το καλοκαίρι, οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών υποδέχονται τους μικρούς φίλους τους, προσκαλώντας τους σε ένα συναρπαστικό ταξίδι αναζήτησης... από τη Γη ως τον ουρανό! Φέτος, στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία, μαθαίνουμε, σκεφτόμαστε, ζούμε μέσα στο απέραντο σύμπαν και όλοι μαζί μετράμε τα αμέτρητα, εξηγούμε τα ανεξήγητα και αναζητούμε απαντήσεις για όλα όσα βλέπουμε γύρω μας αλλά και όσα δεν μπορούμε να δούμε.

Με σύνθημα “Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω...” και κεντρικούς άξονες τη γνώση, την επιστήμη, τον πολιτισμό, αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο, οι τοπικές βιβλιοθήκες μετατρέπονται σε κυψέλες εξερεύνησης και σας προσκαλούν, σε μια περιπλάνηση κάνοντας το δικό μας γύρο του κόσμου και ξετυλίγοντας το νήμα της ζωής στον πλανήτη.

Στα εργαστήρια μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από 5 μέχρι 11 ετών. Η συμμετοχή στις δράσεις θα γίνεται ύστερα από τηλεφωνική κράτηση στη βιβλιοθήκη, στο τηλέφωνο 2310 456-658.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι εγγραφές ξεκίνησαν από τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 20242 από τις 12:00 μ.μ.

Παρακάτω αναλυτικά το πρόγραμμα:

Πρόγραμμα Ιουνίου-Ιουλίου
ΙΟΥΝΙΟΣ

18 Ιουνίου , 11.00-12.30 το πρωί
Γιορτή έναρξης
Ποιος θα σώσει τη Γνώση φέτος το καλοκαίρι; Σε αυτή την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας, με συμμάχους τα δέντρα, τα σύννεφα και τη Σελήνη, θα ταξιδέψουμε από τη Γη ως τον ουρανό, θα περιπλανηθούμε μέσα στο σύμπαν και θα κάνουμε τον δικό μας γύρο του κόσμου, ξετυλίγοντας το νήμα της ζωής στον πλανήτη! Μοναδική αποστολή μας η διάσωση της Γνώσης!

Με την βιβλιοθηκονόμο Καρυδοπούλου Αντωνία.
Για παιδιά 5 έως 11 ετών, με προεγγραφή.

19 Ιουνίου, 11.00-12.30 το πρωί
Όσα φέρνει ο άνεμος
Μπορείς να δεις τον άνεμο; Μπορείς να τον νιώσεις; Πόσα μπορεί, αλήθεια, να φέρει ο άνεμος; Φέτος στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία θα δούμε τα αόρατα, θα νιώσουμε όσα δεν βλέπουμε και θα χρησιμοποιήσουμε τον άνεμο για δημιουργήσουμε κίνηση και μουσική, σε ένα εργαστήρι που... φυσάει!

Με την καθηγήτρια ξένων γλωσσών Παπαναστασίου Κάτια.
Για παιδιά 5 έως 9 ετών, με προεγγραφή.

26 Ιουνίου , 11.00-12.30 το πρωί
Η επιστήμη είναι παντού
Μπορείς να πεις με σιγουριά αν το αυγό είναι φρέσκο... πριν το φας; Αν το λεμόνι βυθίζεται ή επιπλέει; Πίσω από κάθε ερώτημα που διατυπώνεις, κάθε παρατήρηση που κάνεις υπάρχει μία επιστημονική απάντηση. Σε αυτό το εργαστήριο θα κάνουμε την αρχή για να αναζητάς την επιστήμη κάθε στιγμή.

Με την καθηγήτρια ξένων γλωσσών Παπαναστασίου Κάτια.
Για παιδιά 5 έως 9 ετών, με προεγγραφή.

27 Ιουνίου , 11.00-12.30 το πρωί
Αν ήμουν δέντρο
Μπορείς να φανταστείς πόσο μοιάζει ένα παιδί με ένα δέντρο; Στη φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία εμπνεόμαστε από τον μαγικό κόσμο των δέντρων, εξερευνούμε τη γνώση που κρύβεται στις ρίζες τους και ανακαλύπτουμε τη σύνδεσή τους με τον άνθρωπο. Τελικά, μήπως είσαι δέντρο και δεν το ξέρεις;

Με την βιβλιοθηκονόμο Κάργα Βασιλική.
Για παιδιά 7 έως 11 ετών, με προεγγραφή.

ΙΟΥΛΙΟΣ

2 Ιουλίου, 11.00-12.30 το πρωί
Το ταξίδι είναι που μετράει.
Έχουμε τον χάρτη, έχουμε την παρέα, πάμε να οργανώσουμε ένα ταξίδι; Σε αυτό το εργαστήριο θα σχεδιάσουμε ένα ταξίδι όσο μακρινό θέλουμε, με όσους σταθμούς επιθυμούμε και θα μάθουμε τα πάντα για τη διαδρομή. Εξάλλου, το ταξίδι είναι που μετράει!
Με την βιβλιοθηκονόμο Πορλότση Φωτεινή .
Για παιδιά 7 έως 11 ετών, με προεγγραφή.

8 Ιουλίου, 17.30-19.00 το απόγευμα
Ζουζούνια παντού
Καλοκαίρι χωρίς ζουζούνια γίνεται; Σε αυτό το εργαστήρι, μικροί και μεγάλοι εξερευνούμε τον απίστευτο κόσμο των εντόμων, ανακαλύπτουμε την ομορφιά του και δημιουργούμε αξέχαστες εμπειρίες, σε μια γιορτή για τη φύση.

Με την καθηγήτρια ξένων γλωσσών Καρκαλέτση Ιωάννα.
Για παιδιά 5 έως 7 ετών, με προεγγραφή.

9 Ιουλίου, 11.00-12.30 το πρωί
Η αρμονία των πλανητών.
Τι βλέπεις όταν κοιτάς τον ουρανό; Πλανήτες, Φεγγάρια, Αστέρια!! 4,3,2,1, Πυρ!!! Εμπρός εξερευνητές των πλανητών! Το ταξίδι στο ηλιακό μας σύστημα ξεκινά!

Με την βιβλιοθηκονόμο Καρυδοπούλου Αντωνία.
Για παιδιά 7 έως 11 ετών, με προεγγραφή.

10 Ιουλίου, 11.00-12.30 το πρωί
Η καλοσύνη των ανθρώπων.
Κάθε εποχή έχει ανθρώπους που εμπνέουν με τις πράξεις τους. Μερικοί αφήνουν το σημάδι τους ανεξίτηλο στο πέρασμα του χρόνου. Ελάτε να τους γνωρίσουμε καλύτερα και να εμπνευστούμε από τη δράση τους απλώνοντας την προσφορά και την καλοσύνη παντού.
Με την βιβλιοθηκονόμο Πορλότση Φωτεινή .
Για παιδιά 7 έως 11 ετών, με προεγγραφή.

15 Ιουλίου, 17.30-19.00 το απόγευμα
Ένας κόσμος στα πόδια μου
Έχεις ποτέ αναρωτηθεί για το πλήθος των ζωντανών οργανισμών που υπάρχουν κάτω από τα πόδια μας; Ποια πλασματάκια μπορεί να ζουν και να αναπτύσσονται μέσα στο μαλακό χώμα; Πάμε να τα παρατηρήσουμε, να θαυμάσουμε τον μικρό τους κόσμο και να ανακαλύψουμε την αξία της ζωής, όσο μικρή και αν μας φαίνεται.
Με την καθηγήτρια ξένων γλωσσών Καρκαλέτση Ιωάννα.
Για παιδιά 5 έως 8 ετών, με προεγγραφή.

16 Ιουλίου, 11.00-12.30 το πρωί
Γιορτή Λήξης.
Όλοι οι φίλοι της βιβλιοθήκης, μικροί και μεγάλοι, γιορτάζουν το τέλος της Καλοκαιρινής Εκστρατείας μέσα από τις δημιουργίες των παιδιών και αποχαιρετούν το καλοκαίρι ανανεώνοντας τη συνάντησή τους για την ΚΕ2025.
Με την βιβλιοθηκονόμο Καρυδοπούλου Αντωνία.
Για παιδιά 5 έως 11 ετών, με προεγγραφή.

Δανιηλίδειος Παιδική Βιβλιοθήκη
Καρολίδου 14, Καλαμαριά,
Θεσσαλονίκη
τηλ.2310 456 658
e-mail danihlideiosl@gmail.com

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.2310 456 658
e-mail danihlideiosl@gmail.com

Διεύθυνση: 

Δανιηλίδειος Παιδική Βιβλιοθήκη
Καρολίδου 14, Καλαμαριά

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

18/06/2024 - 11:00