Jazz for kids στην Τεχνόπολη

Φέτος, το Athens Jazz δίνει βήμα και στα παιδιά, φιλοξενώντας για ένα πρωινό δωρεάν δράσεις αποκλειστικά αφιερωμένες στους μικρούς επισκέπτες του φεστιβάλ ηλικίας 3-11 ετών. Εικαστικά εργαστήρια, εργαστήριο χορού, μουσικοθεατρική παράσταση αλλά και ένα πρωτότυπο μουσικό κυνήγι θησαυρού-εξερεύνησης από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου απλώνονται στους χώρους της Τεχνόπολης, με την τζαζ να αποτελεί την έμπνευση για την καλλιτεχνική έκφραση των παιδιών! Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Στην αυλή του εργοστασίου | για οικογένειες με παιδιά 3-8 ετών
Το αγαπημένο εικαστικό εργαστήριο του ΒΜΦ επιστρέφει στην αυλή του εργοστασίου με την πιο τζαζ διάθεση! Ποιοι είναι οι ήχοι ενός εργοστασίου; Μπορούν τα μηχανήματα να "παίξουν" μουσική; Με έμπνευση τους διαφορετικούς ήχους που συναντάμε σε ένα παλιό εργοστάσιο, διαλέγουμε τα πιο παράξενα υλικά, τα συνδυάζουμε μεταξύ τους και παράγουμε τον δικό μας μοναδικό "βιομηχανικό ήχο"!

Σημείο συνάντησης: έξω από το κτίριο INNOVATHENS

Ώρες: 11:00-12:00 & 12:00-13:00 | Είσοδος ελεύθερη, προκράτηση θέσης μέσω more.com

And all that jazz | για οικογένειες με παιδιά 3-7 ετών
Μικροί και μεγάλοι ετοιμαστείτε για χορό! Σε αυτό το οικογενειακό εργαστήριο δημιουργικής κίνησης και χορού από την ομάδα Art Can Act, μικροί και μεγάλοι θα έρθουν σε επαφή με τους ρυθμούς της τζαζ. Θα εξερευνήσουμε με το σώμα και τη φαντασία μας τα χαρακτηριστικά της και θα ανακαλύψουμε τις κινήσεις που κρύβονται πίσω από κάθε μουσικό όργανο. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει ο αυτοσχεδιασμός, το αναπόσπαστο στοιχείο της τζαζ. Θα αυτοσχεδιάσουμε λοιπόν κι εμείς όπως οι σπουδαιότεροι μουσικοί της τζαζ, έχοντας για όργανα τα σώματά μας και τέλος θα δημιουργήσουμε τη δική μας τζαζ κινούμενη ορχήστρα!

Σημείο: Skywalk
Ώρα: 12:00-13:00 | Είσοδος ελεύθερη, προκράτηση θέσης μέσω more.com

Jazz Ζαμομίνια | για οικογένειες με παιδιά 3-8 ετών
Από που έρχεται η τζαζ μουσική; Τι όργανα συνήθως υπάρχουν σε μια τζαζ μπάντα; Τι είναι ο μουσικός αυτοσχεδιασμός; Όλα τα παραπάνω ερωτήματα (και πολλά άλλα που θα προκύψουν) θα απαντηθούν σε μια διαδραστική τζαζ συναυλία από τα "Ζαμομίνια"! Τα κομμάτια τους μεταμορφώνονται σε τζαζ εκτελέσεις και τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το αγαπημένο και ιδιαίτερο μουσικό αυτό στιλ. Μαθαίνουν για τα μουσικά όργανα και αρχίζουν να κατανοούν τον ρόλο τους μέσα στο γκρουπ, παίζουν ρυθμικά και μελωδικά παιχνίδια και αυτοσχεδιάζουν!

Σημείο: Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο "Μιλτιάδης Έβερτ"
Ώρες: 13.00 – 14.00 | Είσοδος ελεύθερη, προκράτηση θέσης μέσω more.com

Συντελεστές παράστασης: Γιάννης Παπαδόπουλος (πιάνο), Δημήτρης Κλωνής (τύμπανα), Αλέξανδρος Δανδουλάκης (κιθάρα), Διονύσης Μακρής (κoντραμπάσο), Γιώργος Δούσος (πνευστά), Θεοδοσία Σαββάκη, Γιώργος Νικόπουλος (τραγούδι, παρουσίαση). Στίχοι, επιμέλεια: Ειρήνη Δημάκη, μουσική: Αλέξανδρος Δανδουλάκης.

"Μι" όπως Μουσείο | για οικογένειες με παιδιά 7-11 ετών
Με ποια μουσικά όργανα μοιάζουν τα μηχανήματα του εργοστασίου; Με οδηγό το kit της εξερεύνησης που παραλαμβάνουν από το Πωλητήριο του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου (Shop), μικροί και μεγάλοι εξερευνούν το παλιό εργοστάσιο φωταερίου και αναζητούν στους δικούς τους χρόνους τα μηχανήματα που μοιάζουν με μουσικά όργανα, μέσα από το πιο πρωτότυπο κυνήγι "μουσικού" θησαυρού!
Ώρες: 11:00-14:00 | Συμμετοχή ελεύθερης ροής, χωρίς προκράτηση θέσης

*Το παιχνίδι σταματά να διατίθεται όταν οι χάρτες τελειώνουν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Στο πλαίσιο του Athens Jazz Festival 2024.

Τεχνόπολις
Πειραιώς 100
Aθήνα

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Διεύθυνση: 

Τεχνόπολις
Πειραιώς 100

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

02/06/2024 - 11:00