Ο Θρύλος της Μουλάν, έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης

«Ο Θρύλος της Μουλάν» έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» από την παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και την εταιρία Μέθεξις.

Πρόκειται για μία εντυπωσιακή θεατρική παραγωγή, βασισμένη στο αρχαίο κινέζικο ποίημα «Η Μπαλάντα της Χουά Μουλάν», με εντυπωσιακά κοστούμια, σκηνικά, σπαθομαχίες και χορογραφίες, καθώς και διαδραστικό παιχνίδι με το κοινό.

Λίγα λόγια για τον Μύθο της Μουλάν:

Ο αρσενικός λαγός έχει βαριά μπροστινά πόδια.
Ο θηλυκός λαγός έχει πονηρά μάτια,
όταν όμως οι δύο λαγοί τρέχουν δίπλα-δίπλα,
ποιος μπορεί να διακρίνει τον θηλυκό απ’ τον αρσενικό;
«Η Μπαλάντα της Χουά Μουλάν»

Η ηρωίδα Μουλάν είναι μία νέα γυναίκα η οποία, εν καιρώ πολέμου, μεταμφιέζεται σε άνδρα και πάει στον στρατό στη θέση του πατέρα της που δεν θα τα κατάφερνε στη μάχη, παραβαίνοντας τον άδικο νόμο που τιμωρεί τα κορίτσια που συμμετέχουν στον πόλεμο. Η Μουλάν πολεμάει με θάρρος και αυταπάρνηση στις μάχες, αποκρύπτοντας την πραγματική της ταυτότητα. Με το πρωτοποριακό μυαλό της και τις πολεμικές της ικανότητες προσπαθεί με κάθε τρόπο να φέρει τη μεγάλη νίκη στην πατρίδα της. Θα τα καταφέρει; «Η Μπαλάντα της Χουά Μουλάν» είναι η θρυλική αφήγηση για μια γυναίκα που εναντιώνεται στους νόμους και τις παραδόσεις.

Ποια ήταν η Μουλάν;
Η Χουά Μουλάν ήταν μία γυναίκα πολεμίστρια της κινεζικής ιστορίας, από τις δυναστείες του Βορρά και του Νότου (4ος έως 5ος αιώνας μ.Χ.). Στα κινεζικά, το «Χουά» σημαίνει λουλούδι και το «Μουλάν» σημαίνει μανόλια. Οι Κινέζοι πιστεύουν πως ήταν υπαρκτό πρόσωπο. Οι ιστορικοί δεν έχουν κατασταλάξει αν πρόκειται για μύθο ή πραγματικότητα, παρ’ όλο που αποδέχονται ιστορικά τα στοιχεία του ποιήματος σχετικά με τον πόλεμο.

Μύθος ή πραγματικότητα, η Χουά Μουλάν είναι μία από τις πιο θρυλικές γυναίκες της Αρχαίας Κίνας, σύμβολο γενναιότητας και τιμής που μας μαθαίνει ότι ο καθένας και η καθεμία από εμάς μπορεί να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις που του/της δίνονται. Οι ηρωικές της δράσεις καταγράφηκαν, για πρώτη φορά, σε αρχαία κείμενα και αργότερα, επαναδιατυπώθηκαν. Μνημεία της βρίσκονται σε πολλά μέρη σε όλο τον κόσμο. Είναι δημοφιλής ηρωίδα σύγχρονων μυθιστορημάτων, ερευνητικών βιβλίων, παραμυθιών, καθώς και θεατρικών παραστάσεων και κινηματογραφικών ταινιών.

Με μακρά παράδοση στην υλοποίηση παιδικών παραστάσεων αξιώσεων, η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη μεταφέρει μία εμβληματική ιστορία σε μία πρωτότυπη θεατρική παράσταση που απευθύνεται τόσο σε μικρούς όσο και μεγάλους.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία/Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χρήστος Τριπόδης
Διασκευή κειμένου: Μάνος Τσότρας
Σκηνικά/ Κοστούμια: Μαρία Φιλίππου
Βοηθός Σκηνογράφου/ Ενδυματολόγου: Κατερίνα Σβορώνου
Χορογραφίες/ Πολεμικές τέχνες: Χριστίνα Μπίτου
Μουσική: Νίκος Ράπτης, Παναγιώτης Μπρίλης
Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα Μπίτου
Επιμέλεια μακιγιάζ: Βίνα Ευστρατιάδου
Creative Agency: Gridfox

Πρωταγωνιστούν:
Λυδία Σγουράκη
Αντώνης Αντωνάκος
Γιάννης Τσότσος
Στρατής Νταλαγιώργος
Χρήστος Σωνάκης
Θεοδώρα Κοκκινίδη
Χρόνης Στρίκος
Ελένη Φανδρίδου

Διάρκεια: 75 λεπτά.

Ημερομηνία: 10/6/24, στις 20:30.

Eισιτήρια: Προπώληση: 10€. Γενική Είσοδος: 12€. Ειδική τιμή εισιτηρίου για ανέργους, πολύτεκνους και group άνω των 20 ατόμων: 8€

Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»,
Γαρδίκη & Σμόλικα, Ηλιούπολη,
Αθήνα
Πληροφορίες / Κρατήσεις στο τηλ: 210- 99 23 840, politismos-ilioupoli.gr

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

Πληροφορίες / Κρατήσεις στο τηλ: 210- 99 23 840, politismos-ilioupoli.gr

Διεύθυνση: 

Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»,
Γαρδίκη & Σμόλικα, Ηλιούπολη

Πόλη: 

Κόστος: 

Το κόστος αναγράφεται μέσα στο κείμενο

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

10/06/2024 - 20:30