Α.Π.Θ. την Κυριακή με εκδηλώσεις για το κοινό και για παιδιά από 3 ετών

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο μετατρέπεται στο μεγαλύτερο εκπαιδευτικό πάρκο της χώρας

Η μεγάλη διοργάνωση «ΑΠΘ την Κυριακή», με στόχο την εξωστρέφεια του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, επανέρχεται ύστερα από πέντε χρόνια απουσίας.

Τις επόμενες δύο Κυριακές 19 Μαΐου και 26 Μαΐου το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο θα μετατραπεί στο μεγαλύτερο εκπαιδευτικό πάρκο της χώρας. Συγκεκριμένα, οι καθηγητές/τριες του ΑΠΘ καλούν το κοινό και τους επισκέπτες της πόλης, να επισκεφτούν την πανεπιστημιούπολη, τα Εργαστήρια, το Αστεροσκοπείο, τον Σεισμολογικό Σταθμό, τα Μουσεία, την Κεντρική Βιβλιοθήκη, το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, το Παιδικό Κέντρο, το Πανεπιστημιακό Αγρόκτημα και τις εγκαταστάσεις του στον Φοίνικα, στις Σέρρες και στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής.

Μικροί και μεγάλοι, μπορούν να συμμετάσχουν σε περισσότερες από 51 δράσεις και εκδηλώσεις, δημιουργικά εργαστήρια, να γίνουν οι ίδιοι ερευνητές, να μπουν στον μαγικό κόσμο των πειραμάτων, να κάνουν παρατηρήσεις, να εξαφανίσουν αντικείμενα, να έχουν πρόσβαση σε σπάνια αρχεία και συλλογές του ΑΠΘ, να γίνουν μικροί βοσκοί ή διερμηνείς και πολλά άλλα και να γνωρίσουν το σημαντικό εκπαιδευτικό και ακαδημαϊκό έργο του ΑΠΘ.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα ΕΔΩ:

Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές για το κοινό και για παιδιά από 3 ετών.

Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του ΑΠΘ
Λιμάνι (Προβλήτα Α΄), Θεσσαλονίκη

Eπιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Διεύθυνση: 

Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του ΑΠΘ
Λιμάνι (Προβλήτα Α΄)

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

19/05/2024 - 10:30