Το τυραννοσαυράκι που δεν διάβαζε καλά: Παρουσίαση παιδικού βιβλίου στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου Ο Κέφαλος

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου "Το τυραννοσαυράκι που δεν διάβαζε καλά" (των εκδόσεων Ελληνοεκδοτική) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μάϊου 2024 και ώρα 11:00 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου "Ο Κέφαλος". Θα διαβάσουν οι: Αλέξανδρος Αντωνόπουλος και Μιχάλης Ρέππας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ένα γενναίο τυραννοσαυράκι δυσκολεύεται με τα μαθήματα και δεν ξέρει τι να κάνει! «Πώς θα μάθω να διαβάζω;» αναρωτιέται. Την απάντηση έχει ο σοφός δεινόσαυρος που ζει στο βουνό των Τρόντονς.

Μα ο δρόμος μέχρι εκεί είναι μακρύς, γεμάτος εκπλήξεις αλλά και κινδύνους! Εσείς τι λέτε; Θα τα καταφέρει;

Ένα βιβλίο της ΝΕΑΣ ΣΕΙΡΑΣ Τα παιδιά γράφουν και εικονογραφούν!

Μια ιστορία για τον αγώνα που δίνει ένα παιδί με μαθησιακές δυσκολίες ώστε να βρει τον δικό του ξεχωριστό δρόμο προς τη μάθηση και τη γνώση.

Με λόγο απλό και άμεσο, το παραμύθι του μαθητή Πέτρου Αντύπα, [εικονογραφημένο από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Μακρυώτικων Κεφαλονιάς], αναδεικνύει τις δυσκολίες που συναντά.

Το τυραννοσαυράκι που δεν διάβαζε καλά και που του φαίνονται «βουνά», το φοβίζουν, το τρομοκρατούν. Μέσα από συμβολισμούς που έχει πλάσει η παιδική φαντασία, αναφέρεται στη λανθασμένη καθοδήγηση που αποπροσανατολίζει και απογοητεύει το παιδί με μαθησιακές δυσκολίες, αλλά και στους χαρισματικούς και καταρτισμένους εκπαιδευτικούς που με γνώση και ενσυναίσθηση στέκονται στο πλάι του και φωτίζουν τον δρόμο του.

Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου "Ο Κέφαλος"
Λεωφόρος Βεργωτή Γεώργιου 16,
τ.κ. 281 00 Αργοστόλι, Κεφαλονιά Κεφαλληνίας
τηλ.2671 025 600

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.2671 025 600

Διεύθυνση: 

Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου "Ο Κέφαλος"
Λεωφόρος Βεργωτή Γεώργιου 16,
τ.κ. 281 00

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

12/05/2024 - 11:00