7ο Χορεύω – Παίζω – Μαθαίνω στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης

Ακόμα μια χρονιά που η ενέργεια των παιδικών τμημάτων του ομίλου θα γεμίσει το θέατρο του πολιτιστικού κέντρου Θέρμης. Αυτή την φορά σε μια μυστηριώδη διαδραστική παράσταση που θα συμμετέχουν όλοι, συντελεστές και κοινό μαζί!

Η πεποίθηση μας ότι ο χορός πρέπει να αποτελεί μια παιδευτική λειτουργία που να συμβάλλει στην ανάπτυξη των παιδιών και στην εκπαίδευση τους μας οδήγησε στην δημιουργία της εκδήλωσης αυτής . Η κίνηση του χορού και η ευχαρίστηση του παιχνιδιού μπορούν να βελτιώσουν το εκπαιδευτικό περιβάλλον και να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για επιπλέον μάθηση. Επιπρόσθετα σε κάθε εκδήλωση , ομιλίες από καταξιωμένους επιστήμονες συμβάλλουν στην “εκπαίδευση” των γονιών με στόχο η γνώση αυτή κλείνοντας έναν κύκλο να ωφελήσει τα ίδια τα παιδιά.

Μετά την υγιεινή διατροφή , τη παιδική φαντασία , την κοινωνική ένταξη ΑΜΕΑ, την διαφορετικότητα , τη σωστή χρήση του πως η παραδοσιακή μουσική μπορεί να αποτελέσει εργαλείο για την εκπαίδευση ήρθε η ώρα να μάθουμε για την πολυαισθητική λειτουργία του παραδοσιακού χορού και τα οφέλη του στα παιδιά από την Κα Βαρβάρα Θ.Πίκουλα Κ.Φ.Α. με Μουσειακή Εκπαίδευση ΕΚΠΑ και MSc Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων ΕΑΠ.

Ταυτόχρονα θα περάσουμε υπέροχα με τις χορευτικές και υποκριτικές ικανότητες των μικρών μας χορευτών που θα μας παρουσιάσουν την μουσικοχορευτική παράσταση ” Ληστεία στο Λαογραφικό Μουσείο ”

…Γιατί αν γλυτώσει το παιδί , υπάρχει ελπίδα!

Συντελεστές:

Παραγωγή: Χορευτικός Όμιλος Θέρμης
Εκμάθηση χορών – Θεατρική Διασκευή: Ράδης Θωμάς
Κείμενα: Ράδης Θωμάς – Βαρβάρα Πίκουλα
Σκηνικά: Χορευτικός Όμιλος Θέρμης
Επιμέλεια Αφίσας : Άρτεμις Καρνούτσου
Φωτισμοί – Ήχος: Μόσχου Γρηγόρης.
Συμμετοχή και των παιδικών τμημάτων του Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης

Δημοτικό Θέατρο Θέρμης
Δημητρίου - Καραολή και Καπετάν Χάψα,
Θέρμη, Θεσσαλονίκη
τηλ.:2310 463 423

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.:2310 463 423

Διεύθυνση: 

Δημοτικό Θέατρο Θέρμης
Δημητρίου - Καραολή και Καπετάν Χάψα,
Θέρμη

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

21/04/2024 - 11:00