Δωρεάν δράσεις τον Απρίλιο στο Athens Book Space

Οι δωρεάν δράσεις που συνεχίζονται τον Απρίλιο στο Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων είναι οι εξής :

Δημιουργικό εργαστήρι βιβλιοδεσίας για παιδιά και γονείς

Το Athens Book Space, σε συνεργασία με το Thaleia's bookbindery (Εργαστήρι βιβλιοδεσίας Θάλειας Μιχελάκη),διοργανώνει ένα δημιουργικό εργαστήρι βιβλιοδεσίας για μικρούς και μεγάλους. Το εργαστήριο καλεί παιδιά ηλικίας 7-12 ετών, μαζί με τους γονείς τους, να εξερευνήσουν τον μαγευτικό κόσμο της βιβλιοδεσίας. Σε μιάμιση ώρα, το εργαστήριο υπόσχεται μία πρώτη επαφή με το επάγγελμα, υπό την καθοδήγηση ειδικών τεχνιτών. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να περιεργαστούν βασικές μορφές του βιβλίου και θα αρχίσουν στη συνέχεια ένα πρακτικό ταξίδι, δημιουργώντας τα δικά τους ιαπωνικά τετράδια. Από την επιλογή υλικών έως την κατανόηση των παραδοσιακών τεχνικών, τα παιδιά και οι γονείς θα απολαύσουν μια αξέχαστη, διαδραστική εμπειρία που γιορτάζει την ομορφιά της χειροτεχνίας. Περισσότερο από απλώς μια δημιουργική δραστηριότητα, η βιβλιοδεσία προσφέρει μια σειρά από οφέλη ανάπτυξης για τα παιδιά. Μέσω αυτής της υφιστάμενης διαδικασίας όπου αγγίζουν και αισθάνονται, οι συμμετέχοντες θα βελτιώσουν τη συγκέντρωση, την λεπτή κινητικότητα, την επιδεξιότητα και την φιλοπεριέργειά τους, ενισχύοντας έτσι ένα αίσθημα ηρεμίας και παρουσίας στο παρόν.

• "When the dog speaks, the philosopher listens"
Nigel McGilchrist, εκδόσεις Ανάβαση και Σύλλογος Καρλοβασιτών Αττικής "Λυκούργος Λογοθέτης"
Κυριακή 21 Απριλίου, 19:00-21:00

Αγγλόφωνη παρουσίαση του βιβλίου "When the dog speaks, the philosopher listens". Εκτός από τον συγγραφέα θα μιλήσουν ο Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας, και ο Μιχαήλ Κατσικαρέλης, ιστορικός της Υπηρεσίας Ιστορίας του Πολεμικού Ναυτικού. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος και συγγραφέας Μαργαρίτα Ικαρίου.

• Πλανόδια Βιβλιοθήκη του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού στο Αthens Book Space.
Σάββατο 27 Απριλίου, 12:00
Εκδήλωση για παιδιά 5-8 ετών

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Η Πλανόδια Βιβλιοθήκη αποτελεί κομμάτι της Παιδικής Βιβλιοθήκης "Μυρσίνη Ζορμπά". Είναι μια εφήμερη βιβλιοθήκη που στήνεται σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους και με διαδραστικό τρόπο φέρνει τα παιδιά σε επαφή με τα βιβλία. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποιείται από το 2013 με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Το "Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού" (Δίκτυο) είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 2004 με βασικό στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού, όπως αυτά ορίζονται στη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού (1989) του ΟΗΕ. Τα μέλη του Δικτύου είναι εκπαιδευτικοί, γονείς, συγγραφείς παιδικών βιβλίων, εικονογράφοι, πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες/ιδες και, γενικότερα, άνθρωποι που σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδιαίτερα αυτά των παιδιών, και είναι πρόθυμοι να κινητοποιηθούν για την προώθηση και την προάσπισή τους στη χώρα μας.

• "Κάιρο, Μητέρα του Κόσμου, Μια Ιστορία Έρωτα και Εξέγερσης"
Νικόλας Καλόγηρος, εκδόσεις Κέδρος
Σάββατο 27 Απριλίου, 18:00-20:00

Παρουσίαση βιβλίου όπου θα μιλήσουν οι Νάσος Ηλιόπουλος, βουλευτής Νέας Αριστεράς, Βασίλης Παπαστεργίου, δικηγόρος. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Στέλιος Γιαννακός και Έλσα Σίσκου. Την εκδήλωση συντονίζει η δημοσιογράφος Συραγώ Λιάτσικου. Ένα μυθιστόρημα φόρος τιμής στις γειτονιές του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας. Μια ιστορία για την πυρετική τροχιά προς την Αραβική Άνοιξη. Ένα αφηγηματικό νεύμα προς την Αίγυπτο, τη μητέρα όλων των μύθων. Μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 στην Αθήνα, ο Μηνάς Μερσίνης καταφεύγει στο Κάιρο με πλαστό διαβατήριο και μια αποστολή. Με απόφαση της ακροαριστερής οργάνωσης στην οποία ανήκει πρέπει να δράσει παράνομα ενάντια στο τριαντάχρονο αυταρχικό καθεστώς. Η αινιγματική διδακτορική φοιτήτρια Ριχάμ Χουσεΐν Γουίλιαμς του εξασφαλίζει νόμιμη κάλυψη, αλλά του ρίχνει κι ένα βέλος στην καρδιά. Ολόκληρη η χώρα βράζει στο καζάνι της μεγάλης αλλαγής. Γυναίκες παθιασμένες με την αιγυπτιακή μυθολογία, καθεστωτικοί πολιτικοί, ισλαμιστές, αντεργκράουντ μουσικοί, νεαρές ακτιβίστριες, μυστικοί αστυνομικοί και απεργοί συναντιούνται στην αφρικανική μητρόπολη των είκοσι εκατομμυρίων κατοίκων. Το ταξίδι του ήρωα θα τον φέρει στην Πλατεία Ταχρίρ. Οι μητρικές ρίζες, τα Κρυμμένα ποιήματα του Καβάφη, τα μπλουζ των Τουαρέγκ, ο Νείλος, ο έρωτας και η επανάσταση είναι η πυξίδα που τον οδηγεί στην κάτω πλευρά της Μεσογείου. Θα μπορέσει να ανασάνει τον πρώτο ελεύθερο αέρα; Θα καταφέρει άραγε να χαράξει το δικό του μονοπάτι του προτού η Άνοιξη χαθεί ξανά για πάντα;

Σάββατο 13 Απριλίου 2024, στις 12:00 - 13:30.
Κυριακή 21 Απριλίου 2024, στις 19:00 - 21:00.
Σάββατο 27 Απριλίου 2024, στις 12:0018:00 - 20:00.

Είσοδος ελεύθερη.

Athens Book Space
Πάρκο Ελευθερίας
Αθήνα

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Διεύθυνση: 

Athens Book Space
Πάρκο Ελευθερίας

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

13/04/2024 - από τις 12:00 έως τις 13:30