Οι τέσσερις εποχές και ο Δράκος: Διαδραστική παράσταση για παιδιά 3 έως 8 ετών στο Ίδρυμα Γουλανδρή

«Οι τέσσερις εποχές και ο Δράκος», η ευφάνταστη διαδραστική παράσταση για παιδιά ηλικίας 3 έως 8 ετών σε κείμενο και σκηνοθεσία της Χλόης Μάντζαρη, παρουσιάζεται στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα, για τέσσερις μόνο παραστάσεις.

Πρωταγωνιστές σε αυτή τη σύγχρονη ιστορία είναι μια παρέα παιδιών που συναντιούνται κάτω από το αγαπημένο τους δέντρο και, όταν το δέντρο απειληθεί από τον δεντροφάγο δράκο, αναλαμβάνουν δράση. Μέσα από την παράσταση τα παιδιά εξερευνούν την έννοια της φιλίας και μαθαίνουν για τη φύση, τις εποχές, την οικολογία, την περιπέτεια και φυσικά…τους δράκους των παραμυθιών!

Με αφετηρία την απεικόνιση των τεσσάρων εποχών, το παραμύθι εισάγει τα παιδιά στην έννοια των φυσικών φαινομένων και στο πώς αυτά επηρεάζουν τη φύση αλλά και την ίδια μας τη ζωή. Αν και δεν μπορεί κανείς να λύσει άμεσα το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, μπορεί ωστόσο να βοηθήσει τα παιδιά να γνωρίσουν τις διαφορετικές πτυχές του ώστε να αναλάβουν δράση μέσα από την καθημερινότητά τους.

Η αεικίνητη ομάδα των ταλαντούχων ηθοποιών/τραγουδιστών/ακροβατών με τη δημιουργικότητά τους, το κέφι και την αμεσότητά τους περνούν στους μικρούς θεατές τα μηνύματα της παράστασης με έναν ζωντανό και χαρούμενο τρόπο. Οι πρωτότυπες συνθέσεις και τα τραγούδια του Ευριπίδη Ζεμενίδη, σε στίχους του Γιώργου Μυζάλη, έχουν επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο και δίνουν αφορμή για τις δυναμικές χορογραφίες του Αλέξανδρου Κεϊβανάη και τα ακροβατικά.

Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία τον Αύγουστο 2023 στο Αρχαιολογικό Μουσείου Ηρακλείου Κρήτης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός».

Συντελεστές της παράστασης «Οι τέσσερις εποχές και ο Δράκος»:

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Χλόη Μάντζαρη
Χορογραφία: Αλέξανδρος Κεϊβανάη
Μουσική: Ευριπίδης Ζεμενίδης
Στίχοι: Γιώργος Μυζάλης
Ερμηνεύουν, τραγουδούν και κάνουν ακροβατικά οι: Νίκος Ζιάζιαρης, Άννα Μάγκου, Αιμιλία Παπαπέτρου, Γιάννης Σμέρος, Αλέξανδρος Κεϊβάναη
Φωνή δράκου: Ιωάννης Κοντέλλης

Πότε ;
Από 18/2/24 έως 10/3/24, κάθε Κυριακή, στις 12.00-13.00.

Eισιτήρια: Γενικό Εισιτήριο: 12€. Εισιτήριο για B&E Members: 10€. Ομαδικό Εισιτήριο (για ομάδες 10 ατόμων και άνω): 10€ ανά άτομο.

Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή,
Ερατοσθένους 13, Αθήνα
Πληροφορίες / Κρατήσεις στο τηλ.: 210- 72 52 895, goulandris.gr

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

Πληροφορίες / Κρατήσεις στο τηλ.: 210- 72 52 895, goulandris.gr

Διεύθυνση: 

Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή,
Ερατοσθένους 13

Πόλη: 

Κόστος: 

Eισιτήρια: Γενικό Εισιτήριο: 12€. Εισιτήριο για B&E Members: 10€. Ομαδικό Εισιτήριο (για ομάδες 10 ατόμων και άνω): 10€ ανά άτομο

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

18/02/2024 - 12:00