Πρωινοί Σελιδοδείκτες για παιδιά στο σχεδία home

Οι «Πρωινοί Σελιδοδείκτες», ξαναδίνουν ραντεβού με τους γονείς και τους μικρούς φίλους της «σχεδίας» μας, στο «σχεδία home» για παραμύθια, δημιουργική απασχόληση και πεντανόστιμο πρωινό.

Τι πιο όμορφο να ξεκινάς το Κυριακάτικο πρωινό σου ακούγοντας παραμύθια ή φτιάχνοντας πρωτότυπες καλλιτεχνικές κατασκευές και απολαμβάνοντας ένα νόστιμο δεκατιανό; Με διάθεση παιχνιδιάρικη και λιχούδικη το περιοδικό δρόμου «σχεδία», παρουσιάζει κάθε πρώτη και τρίτη Κυριακή κάθε μήνα, στις 11:00 τους «Πρωινούς Σελιδοδείκτες», μια δράση για παιδιά 5-11 ετών που συνδυάζει την φιλαναγνωσία με την δημιουργική απασχόληση και ένα λαχταριστό δεκατιανό με σοκολατένιες αυγοφέτες από βιολογικά αυγά και χυμό. Πού θα γίνουν όλα αυτά; Μα φυσικά στο σπίτι της «σχεδίας», το «σχεδία home» (Κολοκοτρώνη 56 & Νικίου 2) στην καρδιά της Αθήνας!

Με μια «σχεδία» στις χώρες του κόσμου” (για παιδιά 5-8 ετών), κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα
Με την Κατερίνα Θάλεια Νάκου

Με οδηγό παραμύθια, λαϊκές παραδόσεις ακόμα και δημοφιλή λογοτεχνικά ανακαλύπτουμε χώρες οικείες και εξωτικές, παίζουμε, μαθαίνουμε και δημιουργούμε. Από την Πορτογαλία μέχρι την Ιαπωνία μουσική και Τέχνες αποτελούν την πρώτη ύλη για να ταξιδέψουμε νοερά και να γνωρίσουμε διαφορετικούς πολιτισμούς.

“Συνταξιδιώτες στη δημιουργία” (για παιδιά 8-11 ετών), κάθε τρίτη Κυριακή του μήνα
Με την Μυρτώ Μπελοπούλου

Εκφραζόμαστε δημιουργικά μέσω παιχνιδιών, φτιάχνουμε δικές μας ιστορίες και περιπλανιόμαστε σε νέα αισθητηριακά μονοπάτια. Αναπτύσσουμε συνθετικές δυνατότητες, συνεργαζόμαστε και πειραματιζόμαστε με τη λεκτική και μη λεκτική επικοινωνία. Μέσω της πολυεπίπεδης δράσης των ομαδικών ή ατομικών δραστηριοτήτων, δημιουργούμε δρώμενα και έργα, απελευθερώνουμε τη φαντασία μας όντας συνταξιδιώτες σε ένα κοινό ταξίδι!

Πρόγραμμα επόμενων δράσεων:

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023, στις 11:00 (Παραμύθια): Με τη δύναμη της αγάπης παίρνουμε το μαγικό, αόρατο κλειδί και ξεκλειδώνουμε την πόρτα των παραμυθιών.

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023, στις 11:00 (Εργαστήρι): Γνωριζόμαστε και φτιάχνουμε τη δική μας ιστορία που θα γίνει ένα ομαδικό έργο.

Και ετοιμαζόμαστε… για τον Δεκέμβριο: 3/12 (παραμύθια) και 17/12 (εργαστήρι)

Διάρκεια δράσης: 1 ώρα.

Κόστος συμμετοχής (δράση και το δεκατιανό): 12€/παιδί.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Απαραίτητη η κράτηση.

«σχεδία home»,
Κολοκοτρώνη 56 & Νικίου 2,
Αθήνα

Πληροφορίες & Κρατήσεις: Περιοδικό δρόμου «σχεδία» στο τηλ.213-02 31 220, culture@shedia.gr, www.shedia.gr

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

Πληροφορίες & Κρατήσεις: Περιοδικό δρόμου «σχεδία» στο τηλ.213-02 31 220, culture@shedia.gr, www.shedia.gr

Διεύθυνση: 

«σχεδία home»,
Κολοκοτρώνη 56 & Νικίου 2

Πόλη: 

Κόστος: 

Κόστος συμμετοχής (δράση και το δεκατιανό): 12€/παιδί

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

05/11/2023 - 11:00
12/11/2023 - 11:00
19/11/2023 - 11:00