Μια τελεία… είναι μόνο η αρχή! έρχεται στο Θέατρο Σταθμός

Η παράσταση – εργαστήρι «Μια τελεία… είναι μόνο η αρχή», από την ομάδα Ονειρόδραμα, που ενθαρρύνει την εκφραστικότητα και τη δημιουργική φαντασία των παιδιών μέσα από απολαυστική βιωματική μάθηση, επιστρέφει στο Θέατρο Σταθμός.

Η ομάδα Ονειρόδραμα, μετά τα συνεχόμενα sold out, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Σταθμός την επιτυχημένη, διαδραστική παράσταση – εργαστήρι «Μια τελεία… είναι μόνο η αρχή!» …», εμπνευσμένη από το γνωστό βιβλίο «Η Τελεία» του Πίτερ Ρέινολντς, για τα μικρότερα παιδιά (3-8 ετών).

Ο Πέρρυ, ο ήρωας της ιστορίας μας, δεν έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και συχνά τα παρατάει με την πρώτη δυσκολία. Δεν μιλάει για τα προβλήματά του σε κανέναν, παρά μόνο στην κούκλα του, τον Πούκ. Μια μέρα αρχίζει να του απαντάει η κούκλα(!) και όλα θα αλλάξουν στην ζωή του. Μια έκθεση ζωγραφικής στο σχολείο θα τον βοηθήσει να ανακαλύψει τη χαρά της δημιουργικής διαδικασίας και τη δύναμη της συνεργασίας.

Μια απολαυστική ιστορία δοσμένη με χιούμορ και ευαισθησία που γνωρίζει στα παιδιά τη σημασία της ενσυναίσθησης (να δίνουν αλλά και να δέχονται βοήθεια), αλλά και πόσο σημαντικό είναι να μοιράζονται τα προβλήματά τους με τους άλλους.

Η ιστορία ξυπνάει τη δημιουργική διάθεση στα παιδιά όπου μέσα από το εργαστήρι που ακολουθεί αμέσως μετά, τα ενθαρρύνει με πολύ διασκεδαστικό τρόπο, να εκφράσουν και να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα τους στη ζωγραφική ξεκινώντας από μια τελεία!

Στο Πρώτο Μέρος τα παιδιά παρακολουθούν τη διαδραστική θεατρική παράσταση «Μια τελεία… είναι μόνο η αρχή!». Στο Δεύτερο Μέρος, με την καθοδήγηση των έμπειρων ηθοποιών, τα παιδιά συμμετέχουν σε μια μεγάλη ομαδική ζωγραφιά με ελεύθερα σχέδια και χρώματα, η οποία γίνεται αφορμή να δημιουργήσουν όλα μαζί μια καινούργια ιστορία. Στο τέλος η μεγάλη ζωγραφιά μένει στην τάξη.

Από το ξεκίνημα της παρουσίασης, η παράσταση- εργαστήρι έλαβε από το 2022 την Αιγίδα του Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού, και του Ομίλου για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών.

Ταυτότητα παράστασης:

Κείμενο: Βασίλης Παπαλαζάρου
Σκηνοθεσία: Ομάδα Ονειρόδραμα
Στίχοι-Μουσική: Στέλλα Μουδάτσου – Πάνος Δουκουμόπουλος
Σκηνικά Κοστούμια: Κωνσταντίνος Γκουγκούνης
Επιμέλεια Εργαστηρίου: Χριστίνα Μουδάτσου
Φωτογραφίες: Λευτέρης Καλογυιός
Εικαστικά: Δάφνη Γιατράκου
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Εύα Στυλάντερ
Παραγωγή: Μη αναστρέψιμοι

Παίζουν: Σταυρούλα – Μελισσάνθη Μάκρα, Βασίλης Παπαλαζάρου

Διάρκεια: 70 λεπτά (μαζί με το εργαστήρι, χωρίς διάλειμμα).

Για παιδιά ηλικίας 3-8 ετών.

Από 5/11/2023, Σάββατο στις 15:00 και Κυριακή στις 11:30

Eισιτήρια: OFFER (early bird για λίγες μέρες) 8 €, Γενική είσοδος: 10 €, Μικρή παρέα 5 έως 15 άτομα: 9 €, Ομαδικά άνω των 16 ατόμων: 8 €

Θέατρο Σταθμός,
Βίκτωρος Ουγκώ 55,
Αθήνα
Πληροφορίες / Κρατήσεις στο τηλ: 210 - 52 30 267, stathmostheatro.gr

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

Πληροφορίες / Κρατήσεις στο τηλ: 210 - 52 30 267, stathmostheatro.gr

Διεύθυνση: 

Θέατρο Σταθμός,
Βίκτωρος Ουγκώ 55

Πόλη: 

Κόστος: 

Το κόστος αναγράφεται μέσα στο κείμενο

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

05/11/2023 - 15:00