Η μαγεία του χορού (Great Pas de Deux), έρχεται τον Νοέμβριο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1) θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 21.00, γκαλά με τις αξεπέραστες και τις πιο όμορφες στιγμές στην ιστορία του παγκόσμιου κλασικού μπαλέτου, τα διάσημα Pas de Deux.

Οι πρώτοι σολίστ της Σκάλας του Μιλάνου και του Μπαλέτου της Σιένα ερμηνεύουν τα χορευτικά ντουέτα από αξεπέραστες χορογραφίες από τη Λίμνη των Κύκνων, την Ωραία Κοιμωμένη, το Ρωμαίος και Ιουλιέτα, το Δον Κιχώτη, τον Κουρσάρο και τον Καρυοθραύστη, τα οποία αποτελούν τους σημαντικότερους χορούς στην ιστορία του μπαλέτου και είναι πάντα ο βασικός χορός για να δείξουν οι χορευτές την τεχνική τους και το ερμηνευτικό τους ταλέντο.

"Το pas de deux είναι ένας διάλογος αγάπης", έλεγε ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ προσπαθώντας να τονίσει τη σημασία που έχει σε μία χορογραφία το κομμάτι στο οποίο ένα χορευτής και μία μπαλαρίνα ερμηνεύουν ένα ντουέτο. Πέρα από τα συγκλονιστικά χορευτικά σόλο, ένα άρτια εκτελεσμένο Pas de Deux ("βήμα για δύο") είναι ικανό να μαγέψει το κοινό και να απογειώσει μια παράσταση.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της παράστασης είναι ο Marco Batti, γνωστός χορογράφος, απόφοιτος του Royal Ballet School of London, του American Ballet Theatre και της Ακαδημίας Vaganova

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023, στις 21:00.

Εισιτήρια:

Διακεκριμένη 60€
Ζώνη Α 50€
Ζώνη Β 40€
Ζώνη Γ 30€
Περιορισμένης ορατότητας 20€
Προπώληση: more.com by viva

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
25ης Μαρτίου και Παραλία
Θεσσαλονίκη
τηλ.2310 895 800

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.2310 895 800

Διεύθυνση: 

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
25ης Μαρτίου και Παραλία

Πόλη: 

Κόστος: 

Το κόστος αναγράφεται μέσα στο κείμενο

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

25/11/2023 - 21:00