Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει: Το μιούζικαλ του Νίκου Κυπουργού στο Φεστιβάλ Επταπυργίου 2023

Η όπερα για παιδιά και μεγάλους «Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει» του Νίκου Κυπουργού έρχεται στο Φεστιβάλ Επταπυργίου 2023, σε σκηνοθεσία Αθανασίου Κολαλά.

Ένα λυρικό παραμύθι που μεταφέρει στο βασίλειο της Μουσικής την αγαπημένη ιστορία του Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν «Τα Καινούρια ρούχα του Βασιλιά», μέσα από τη μαγική μουσική του Νίκου Κυπουργού και το έξυπνο λιμπρέτο του Θωμά Μοσχόπουλου, σε σκηνοθεσία Αθανασίου Κολαλά αποτελεί τη συμπαραγωγή του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Αυτή η «μικρή όπερα για μικρούς και μεγάλους», όπως χαρακτηριστικά την περιγράφει ο συνθέτης, μπλέκει, με πολλή φαντασία, χιούμορ αλλά και σάτιρα, τη κλασική ιστορία με την σημερινή καλλιτεχνική πραγματικότητα, εισάγοντας παράλληλα το θεατή στις βασικές έννοιες της μουσικής.

Το λυρικό αυτό παραμύθι παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Επταπυργίου ανανεωμένο, με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, ολοκαίνουργια σκηνογραφία, και εμπλουτισμένα κοστούμια ενώ ο Νίκος Κυπουργός έχει αναλάβει να φρεσκάρει και το περιεχόμενο του και να το εμπλουτίσει μουσικά σε διάρκεια.

Ειδικά για τις παραστάσεις του Επταπυργίου και στοχεύοντας στην γνωριμία των παιδιών με τον κόσμο της μουσικής, πριν από κάθε παράσταση θα παρουσιάζονται διαδραστικά, μέσα από ειδικά διαμορφωμένο δεκάλεπτο παιδαγωγικό δρώμενο, οι βασικές έννοιες της μουσικής και της όπερας, καθώς και η δημιουργική διαδικασία της σύνθεσης ενός νέου μουσικού έργου.

Συντελεστές

Μουσική: Νίκος Κυπουργός
Λιμπρέτο: Θωμάς Μοσχόπουλος, με τη συνεργασία του συνθέτη
Μουσική διεύθυνση: Χάρης Ηλιάδης / Αλέξανδρος Πουρλουκάκης
Σκηνοθεσία – Σκηνικά – Κοστούμια: Αθανάσιος Κολαλάς
Φώτα: Σαράντος Ζουρντός
Επιμέλεια μουσικού υλικού: Θάνος Σακελλαρίδης
Η ουβερτούρα αποτελεί σύνθεση του μουσικού Πάνου Κοσμίδη
Ιδέα-Κείμενο εισαγωγικού μουσικοπαιδαγωγικού δρώμενου: Δήμητρα Ασλάνογλου

Διανομή:

Βασιλιάς: Αλέξανδρος Τζοβάνι
Μούσα: Ελένη Δημοπούλου
Μουσικός: Αλέξανδρος Σταυρόπουλος
Αυλικοί και Νότες: Αναστασία- Σοφία Αναστασοπούλου, Μαρία Κονδυλίδου, Γιώτα Κοντού, Κωνσταντίνα Μιχαηλίδου, Βασιλική Μπαξεβανίδου, Κική Τσαλίκη, Καλλιπάτειρα Χατζηκαλημέρη
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ: Άννα Κυριακίδου, Μάνος Γαλανής, Χρίστος Νταρακτσής, Γιάννης Καραμφίλης

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά.

Πότε;

Από 21/6 έως 23/6/23, Τετάρτη έως Παρασκευή 21.15.

Eισιτήρια:
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 10€ στο Α’ Διάζωμα, 10€ στο Β’ Διάζωμα, 10€ στο Γ’ Διάζωμα | ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 18€ στο Α’ Διάζωμα, 15€ στο Β’ Διάζωμα, 12€ στο Γ’ Διάζωμα | ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: Φοιτητικό, Άνω των 65 και ανέργων 10€ στο Γ’ Διάζωμα

Επταπύργιο,
Επταπυργίου 130,
Θεσσαλονίκη

Πληροφορίες / Κρατήσεις στο τηλ: 2310- 602 599.

Επιμέλεια: Eλένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

Πληροφορίες / Κρατήσεις στο τηλ: 2310- 602 599

Διεύθυνση: 

Επταπύργιο,
Επταπυργίου 130

Πόλη: 

Κόστος: 

Το κόστος αναγράφεται μέσα στο κείμενο

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

21/06/2023 - 21:15
22/06/2023 - 21:15
23/06/2023 - 21:15