Μπες στα παπούτσια μου, από την ομάδα Ονειρόδραμα για μία μόνο παράσταση στο Θέατρο Όροφως

Το «Μπες στα παπούτσια μου» είναι ένα εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα, μια πολυσύνθετη παράσταση – εργαστήριο για την ενσυναίσθηση.

Η επιτυχημένη θεατρική παράσταση – βιωματικό εργαστήρι (για 2η χρονιά στην Αθήνα) συνεχίζει με μια σειρά από παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ύστερα από την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στο Λονδίνο στην “Greek Library of London” και την συμμετοχή της στο project “Let the children talk” έρχεται τώρα στην Πάτρα και στο θέατρο «Όροφως» για μία μόνο παράσταση, το Σάββατο, 27 Μαΐου 2023, στις 17:30.

Η πρωτότυπη διαδραστική ιστορία παρουσιάζει φανταστικούς χαρακτήρες από γνωστά παραμύθια δοσμένους με χιούμορ και φαντασία. Ακολουθεί εργαστήριο που ενσωματώνεται στην θεατρική διαδικασία. Μέσα από την ενεργό συμμετοχή και τη διάθεση του παιχνιδιού «μπαίνοντας στα παπούτσια του άλλου», τα παιδιά καλούνται να εξωτερικεύσουν πιο εύκολα τις σκέψεις τους και παράλληλα να ερευνήσουν τα συναισθήματα των άλλων, αναπτύσσοντας έτσι μεγαλύτερη ενσυναίσθηση, και κατανοώντας έννοιες όπως διαφορετικότητα και σχολικός εκφοβισμός.

Η παράσταση – εργαστήριο θα έχει τρεις ενότητες:

Α’ ενότητα

Αποτελείται από την πρωτότυπη θεατρική παράσταση «Μπες στα παπούτσια μου» όπου μέσα από κωμικές καταστάσεις, τα παιδιά θα αντιληφθούν τη θέση θύμα – θύτη.

Β’ ενότητα

Οι ηθοποιοί μαζί με τα παιδιά θα φτιάξουν «Τα Δέντρα των Συναισθημάτων». Με ασκήσεις γνωριμίας και εμπιστοσύνης θα αποκτήσουν περισσότερη ενσυναίσθηση, κατανόηση και σεβασμό.

Γ’ ενότητα

Τα παιδιά αυτοσχεδιάζουν με βάση την παράσταση που παρακολούθησαν. Προτείνουν κανόνες αντιμετώπισης σχολικού εκφοβισμού και εξωτερικεύουν τον δημιουργικό και καλλιτεχνικό τους εαυτό μέσα από το βιωματικό παιχνίδι.

Συντελεστές:

Συγγραφέας – Κείμενο: Γιώργος Μενδρινός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Μενεδιάτης
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ειδική Παιδαγωγός: Στέλλα Μουδάτσου
Σκηνικά – Κοστούμια: Κωνσταντίνος Γκουγκούνης
Στίχοι – Μουσική: Στέλλα Μουδάτσου
Ενορχήστρωση: Roman Gomez
Φωτογραφία: Λευτέρης Καλογιός
Ηθοποιοί: Χριστίνα Μουδάτσου, Γιώργος Μενεδιάτης
Παραγωγή: ΑΜΚΕ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟΙ

Διάρκεια παράστασης – εργαστηρίου: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα).

Για παιδιά ηλικίας 5-10 ετών.

Η παράσταση – εργαστήριο τελείται υπό την αιγίδα του ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και έλαβε έγκριση αιγίδας και επιχορήγησης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Πότε;

Το Σάββατο 27/5/23, στις 17:30.

Eισιτήρια:
Γενική είσοδος: 10€ | Εισιτήρια στο ταμείο του θεάτρου - Γενική είσοδος: 12€

Θέατρο «όροφως»,
Όθωνος Αμαλίας 112, Πάτρα
Πληροφορίες / Κρατήσεις στο τηλ.: 2611 810 983, 6939 835 990

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

Πληροφορίες / Κρατήσεις στο τηλ.: 2611 810 983, 6939 835 990

Διεύθυνση: 

Θέατρο «όροφως»,
Όθωνος Αμαλίας 112

Πόλη: 

Κόστος: 

Γενική είσοδος: 10€, Εισιτήρια στο ταμείο του θεάτρου - Γενική είσοδος: 12€

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

27/05/2023 - 17:30