Ειρήνη, του Αριστοφάνη, παιδική και εφηβική παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!

Στο πλαίσιο του 6o Bobos Arts Festival η πετυχημένη παιδική και εφηβική παράσταση, «Ειρήνη» του Αριστοφάνη από την Oμάδα The Young Quill, έρχεται στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Σάββατο 6 Μαΐου στην Κεντρική Σκηνή του 6oυ Bobos Arts Festival στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών έρχεται η «Ειρήνη», μία παράσταση για παιδιά και εφήβους.

Η «Ειρήνη» του Αριστοφάνη σε μια ολόφρεσκια και άκρως διασκεδαστική, για μικρούς αλλά και μεγάλους, διασκευή από την ομάδα The Young Quill, παρουσιάζεται το Σάββατο 6 Μαΐου 2023, στις 14:00, στην κεντρική σκηνή του 6ου Bobos Arts Festival στον Κήπο του Μεγάρου Μουσική Αθηνών.

Ένα από τα πιο αντιπολεμικά έργα όλων των εποχών που αποτελεί ύμνο στην ομόνοια, την αγάπη και τον αλτρουισμό, παρουσιάζεται σε αυτή την παράσταση σαν ένα σύγχρονο παραμύθι, απόλυτα συνδεδεμένο με την καθημερινότητα των σημερινών παιδιών και εφήβων.

Βρισκόμαστε στην εποχή του κορονοϊού, των δεκάδων εμπόλεμων ζωνών, της οικονομικής εξαθλίωσης και του ημι-διαλυμένου εκπαιδευτικού συστήματος μετά από δύο χρόνια πανδημίας. Ο Τρυγαίος αποφασίζει να καβαλήσει ένα σκαθάρι και να ταξιδέψει ως τον Όλυμπο για να συναντήσει του θεούς και να ζητήσει τη βοήθεια τους για τα οικονομικά του προβλήματα. Φτάνοντας εκεί, με θλίψη διαπιστώνει ότι ο μοναδικός που έχει απομείνει από τους θεούς είναι ο Ερμής. Οι υπόλοιποι θεοί έχουν εγκαταλείψει τον Όλυμπο επειδή έχουν θυμώσει με τους ανθρώπους. Η θέση του Δία έχει πλέον παραχωρηθεί στον κύριο Πόλεμο, ο οποίος έχει ήδη καταφέρει να φυλακίσει την Ειρήνη. Μοναδικό μέλημα του κυρίου Πολέμου είναι να κάνει τους ανθρώπους να δυστυχούν.

Ο Τρυγαίος επιστρέφει στη γη και αναζητά συμμάχους, προκειμένου να συμπράξουν μαζί του για να απελευθερώσουν την Ειρήνη, αφού πρώτα ζητήσουν τη βοήθεια της Δικαιοσύνης. Παρά τις πολλές και αλλεπάλληλες δυσκολίες που συναντούν, η απελευθέρωση της Ειρήνης στέφεται με επιτυχία. Όμως, οι περιπέτειες των ηρώων συνεχίζονται, καθώς καλούνται να διαχειριστούν τη νέα τάξη πραγμάτων από την οποία, αν και οι περισσότεροι επωφελούνται, υπάρχουν κάποιοι που διαφωνούν και ζημιώνονται.

Ο Αριστοφάνης, μέσα από τα έργα του καυτηριάζει, σατιρίζει και σχολιάζει την επικαιρότητα της εποχής του, πάντα με στόχο την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος και τη βελτίωση του κοινωνικού συνόλου. Η διασκευή και η μεταφορά της «Ειρήνης» έχει γίνει με γνώμονα τα πεδία ενδιαφερόντων των παιδιών και των εφήβων. Το έργο πλαισιώνεται από σύγχρονες αναφορές που προβληματίζουν τα παιδιά του σήμερα, όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η υγεία, η τεχνολογία, η εκπαίδευση, ο κοινωνικός αποκλεισμός και άλλα. Το φιλειρηνικό μήνυμα αγάπης και ομόνοιας που εκπέμπει το έργο μεταδίδεται μέσα από σύγχρονα στοιχεία και παραδείγματα με τα οποία τα παιδιά μπορούν να ταυτιστούν.

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Αριστοφάνης
Μεταφορά και Διασκευή: Oμάδα The Young Quill
Σκηνοθεσία: Αικατερίνη Παπαγεωργίου
Σύνθεση Μουσικής: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος
Χορογραφίες: Χρυσηίς Λιατζιβίρη
Σκηνικά και Κοστούμια: Έλλη Εμπεδοκλή
Φωτισμοί: Κωστής Μουσικός
Βοηθός Σκηνοθέτη: Έφη Λεωνίδα

Παίζουν (αλφαβητικά): Νίκος Γιαλελής, Απόστολος Καμιτσάκης, Χρήστος Καραβέβας, Κώστας Κουτρούλης, Δάφνη Νικητάκη

Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή
Γραφιστική επεξεργασία: Indigo Creative

Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά.

Ποτέ;

Σάββατο 6/5/23, στις 14:00.

Eισιτήρια στο πλαίσιο του 6oυ Bobos Arts Festival

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Κήπος,
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη,
Αθήνα
τηλ.: 210-72 82 175

Πληροφορίες / Κρατήσεις: bobosartsfestival.com | theyoungquill.com

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Eπιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.: 210-72 82 175, πληροφορίες / Κρατήσεις: bobosartsfestival.com | theyoungquill.com

Διεύθυνση: 

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Κήπος,
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη

Πόλη: 

Κόστος: 

Eισιτήρια στο πλαίσιο του 6oυ Bobos Arts Festival

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

06/05/2023 - 14:00