Μήλα Ζάχαρη Κανέλα, στο Θέατρο Φούρνος

Η παράσταση που αγαπήθηκε πολύ από χιλιάδες θεατές, «Μήλα Ζάχαρη Κανέλα», συνεχίζει να προσφέρει τα μηνύματα και τις «γεύσεις της», ανανεωμένη για 15η χρονιά, στο Θέατρο Φούρνος.

Το έργο «Μήλα Ζάχαρη Κανέλα» απευθύνεται σε μικρά παιδιά είναι διαδραστικό και μιλάει για τη δύναμη της θέλησης, την αξία της ανταλλαγής, την αλληλοϋποστήριξη και τη δύναμη της αισιοδοξίας.

Μια γιαγιά αποφασίζει να φτιάξει μια μηλόπιτα για να την πάει στα εγγονάκια της όμως τι απελπισία διαπιστώνει ότι αντί για μήλα έχει ροδοκόκκινα κεράσια! Τι να κάνει; Αποφασίζει να βρει κάποιον που θα αντάλλασσε τα κεράσια της με τα μήλα που ήθελε. Στην πορεία διαπιστώνει ότι αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο. Ξεκινάει μια διαδρομή όπου έρχεται σε επαφή με διαφορετικούς ήρωες ώσπου να καταφέρει να πετύχει τον στόχο της και να αποδείξει ότι όταν θέλουμε πολύ κάτι μπορούμε να το καταφέρουμε.

Ένα διαδραστικό παραμύθι για μικρά παιδιά βασισμένο σε λαϊκή αγγλική ιστορία για μια ευχάριστη πρώτη επαφή με το θέατρο.

Για παιδιά ηλικίας από 2,5 έως 5,5 ετών.

Συντελεστές:

Επιμέλεια-Διασκευή: Ελεάννα Σαντοριναίου
Προσαρμογή διαλόγων: Ευγενία Μαραγκού
Κούκλες: Άννα Σαντοριναίου
Σκηνικά: Χρήστος Συμεωνίδης
Μουσική πρωτότυπη: ABC (Alternative Blues Company)
Φωτογραφίες: Χρήστος Συμεωνίδης
Έντυπο υλικό: Αλεξάνδρα Σφύρα
Τεχνικός υπεύθυνος – φώτα: Αποστόλης Τσατσάκος
Ταμείο-επικοινωνία: Αριάδνη Φυτοπούλου

Παίζουν: Ευγενία Μαραγκού, Ματίνα Δημητροπούλου

Διάρκεια της παράστασης: 50′

Εκπαιδευτικά οφέλη της παράστασης:

Η παράσταση «Μήλα Ζάχαρη Κανέλα» δείχνει με απλό τρόπο στο παιδί την έννοια της ανταλλαγής, της αλληλεγγύης και προσφοράς. Έννοιες που το βοηθάνε να αποκτήσει συναίσθηση και κατανόηση.

Η θέληση της Γιαγιάς να βοηθήσει ξεπερνάει την δικιά της ανάγκη να φτιάξει μηλόπιτα. Το γεγονός ότι τελικά βρίσκει μήλα και κάνει την μηλόπιτα, δείχνει στα παιδιά ότι οι καλές πράξεις ανταμείβονται και με το παραπάνω. Επιπρόσθετα η παράσταση προσφέρει μία καλή αφορμή για αριθμητικά παιχνίδια όπου τα παιδιά μπορούν να μετράνε μήλα και κεράσια.

Από 29/4/23 και κάθε Σάββατο στις 17:30.

Eισιτήρια:10€

Θέατρο Φούρνος,
Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα
Πληροφορίες / Κρατήσεις:
τηλ.: 210-64 60 748, fournos-culture.gr

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

Πληροφορίες / Κρατήσεις:
τηλ.: 210-64 60 748, fournos-culture.gr

Διεύθυνση: 

Θέατρο Φούρνος,
Μαυρομιχάλη 168

Πόλη: 

Κόστος: 

Eισιτήρια: 10€

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

29/04/2023 - 17:30