Ώρα για εργαστήρια Kinder-TΕCH με ελεύθερη είσοδο

Το Goethe-Institut Thessaloniki αναλαμβάνει και φέτος δράση μαζί με την ομάδα KIDOT, τη διοργανώτρια του μεγαλύτερου family festival της Ελλάδας και προσκαλούν τα παιδιά στο "Kinder-TΕCH", μία ειδική ενότητα της καθιερωμένης σειράς παιδικών εκδηλώσεων "Kinder–thek", αφιερωμένη στη δημιουργική εμπλοκή των παιδιών με την τεχνολογία και την καινοτομία!

Μέσα από μια δημιουργική διαδικασία οι μικροί μας φίλοι/-ες θα συμμετάσχουν σε καινοτόμα βιωματικά εργαστήρια τεχνολογίας, θα γνωρίσουν τη βιβλιοθήκη και τις δυνατότητες σύνδεσής της με την τεχνολογία και θα έχουν την ευκαιρία
να ανακαλύψουν τρόπους με τους οποίους οι τεχνολογικές γνώσεις μπορούν να γίνουν χρήσιμες για την δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Τετάρτη 26 Απριλίου 2023, 18:30- 20:00
"Από τους 3D σελιδοδείκτες στη βιβλιοθήκη που ονειρεύομαι"
Παιδικό εργαστήριο 3D Design & 3D Printing

Η τρισδιάστατη σχεδίαση & εκτύπωση είναι μια τεχνολογία που έρχεται να αλλάξει τον κόσμο μας, ενώ παράλληλα μας βοηθάει να αναπτύξουμε την δημιουργικότητα μας και την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων.
Στο εργαστήριο 3D Design & 3D Printing θα συνδυάσουμε τη μάθηση και το παιχνίδι: Θα ανακαλύψουμε τρόπους με τους οποίους οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση μιας βιβλιοθήκης, θα δημιουργήσουμε τρισδιάστατους σελιδοδείκτες και θα σχεδιάσουμε τη βιβλιοθήκη όπως την ονειρευόμαστε!

Info
Πότε: Τετάρτη 26 Απριλίου 2023, 18:30- 20:00
Προτεινόμενες ηλικίες: 8- 12
Δηλώστε συμμετοχή εδώ:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfcCTzVMDKJEQ4_9ptb2tbFwOiD2eY6...

Τετάρτη 17 Μαΐου 2023, 18:30-20:00
"Ο ντετέκτιβ Κλουζ στο κυνήγι της αλήθειας"
Παιδικό εργαστήριο Game Design & Coding

Στο εργαστήριο Game Design & Coding θα ανακαλύψουμε τον κόσμο του προγραμματισμού και θα σχεδιάσουμε τα δικά μας ηλεκτρονικά παιχνίδια!
Ο αγαπημένος ήρωας παιδικών βιβλίων ντετέκτιβ Κλουζ μετατρέπεται σε ήρωα ηλεκτρονικού παιχνιδιού για να λύσει την επόμενη του υπόθεση.
Μέσω του εργαστηρίου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε, έννοιες και εντολές προγραμματισμού, τη φιλοσοφία του σχεδιασμού παιχνιδιών και θα συνεργαστούμε για να δημιουργήσουμε από το μηδέν ένα δικό μας ηλεκτρονικό παιχνίδι με κεντρικό ήρωα τον ντετέκτιβ Κλουζ.
Θα ανακαλύψουμε βιωματικά πως η πιο απλή ιδέα μπορεί να εξελιχθεί σε ένα σύνθετο παιχνίδι μέσω του προγραμματισμού και από απλοί χρήστες θα γίνουμε δημιουργοί.
Τέλος θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και να παίξουμε με τις δημιουργίες μας καθώς και να τις παρουσιάσουμε στην υπόλοιπη ομάδα

Τετάρτη 17 Μαΐου 2023, 18:30-20:00
Προτεινόμενες ηλικίες: 8- 12
Δηλώστε συμμετοχή εδώ:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd5o7iZz1idBax8Rf8pvp3QpTSo-ZhL...

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023, 18:30-20:30
"Σχεδιάζοντας VR εφαρμογές μαθαίνω για την ασφάλεια στο διαδίκτυο"
Παιδικό εργαστήριο Virtual Reality & Coding
Η εικονική πραγματικότητα μας δίνει την δυνατότητα να εξερευνήσουμε βιωματικά, καθηλωτικά περιβάλλοντα μάθησης, όπως η επίσκεψη στο φεγγάρι ή σε μια μακρινή βιβλιοθήκη, το ταξίδι στο παρελθόν και σε μακρινές χώρες, ενισχύοντας τις γνώσεις μας, τον ενθουσιασμό μας για μάθηση και τη φαντασία μας.
Στο εργαστήριο αυτό θα γνωρίσουμε τις δυνατότητες και τις εφαρμογές της εικονικής πραγματικότητας, θα προγραμματίσουμε και θα δοκιμάσουμε σε VR γυαλιά μια εφαρμογή-παιχνίδι γνώσεων. Στη συνέχεια θα σχεδιάσουμε μια δική μας VR εφαρμογή, μέσω της οποίας παιδιά από όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την βιβλιοθήκη του Goethe-Institut στη Θεσσαλονίκη και να εξερευνήσουν μέσα από ένα παιχνίδι την ασφάλεια στο διαδίκτυο!

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023, 18:30-20:30
Προτεινόμενες ηλικίες: 9- 12

Δηλώστε συμμετοχή εδώ:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe3p3NQx1ExK173hRh2nxH_U44aADeB...

Είσοδος ελεύθερη.

Δηλώσεις συμμετοχής απαραίτητες.

Eπιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

Για πληροφορίες στο τηλ : 2310 889 610

Διεύθυνση: 

Goethe-Institut Thessaloniki

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

26/04/2023 - 18:30