Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας: Κουκλοθεατρική παράσταση στη Μικρή Αυλαία της Χ.Α.Ν.Θ.

«Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας», θα παρουσιαστεί από το Κουκλοθέατρο της Χ.Α.Ν.Θ. την Κυριακή 9 Απριλίου 2023 και ώρα 12:00, σε μικρά παιδάκια, στο θεατράκι εντός του κτιρίου της Χ.Α.Ν.Θ.

Λίγα λόγια για το έργο:
«Ο σκοπός του τζίτζικα ήταν να εξυμνεί τη ζωή με τη μουσική και το τραγούδι του. Το μυρμήγκι που ήταν πειθαρχημένο στους κανόνες της κοινότητας, σχεδόν φοβισμένο από τα “πρέπει” της βασίλισσας, ζήλεψε έστω και για λίγο το ελεύθερο πνεύμα του τζίτζικα και είπε να δοκιμάσει να ζήσει το ΤΩΡΑ και όχι το ΑΥΡΙΟ όπως συνήθιζαν στην κοινότητα.

Και κάποτε ήρθε ο Χειμώνας!!
Το φινάλε διασκεδαστικό και απρόσμενο, διαφοροποιημένο κάπως από τον αρχικό μύθο, βρίσκεται πολύ πιο κοντά στα παραμύθια παρά στη σκληρότητα της πραγματικότητας. Η ιστορία μας δεν θέλει την τιμωρία του τζίτζικα από τον μέρμηγκα, γιατί ο προορισμός του και η ικανότητα του να τραγουδάει ήταν μαγική απλά ο «έξυπνος» μέρμηγκας του έδωσε την ευκαιρία να μετατρέψει το χόμπυ του σε εργασία και ταυτόχρονα διασκέδαση. Μια διασκέδαση που δεν είναι μόνο για το ΕΓΩ, αλλά για όλους μας, για το ΕΜΕΙΣ».

Διάρκεια: 1 ώρα.

Ερμηνεία-Κούκλες-Σκηνικά: Χριστίνα Μπήτιου.

Εισιτήρια: Γενική Είσοδος 6€.

Κουκλοθέατρο Χ.Α.Ν.Θ-Μικρή Αυλαία της Χ.Α.Ν.Θ.
Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ., Θεσσαλονίκη
τηλ. 2310 241 007

Για σχολεία & συλλόγους παραστάσεις κατόπιν συνεννόησης στα τηλέφωνα της Χ.Α.Ν.Θ, τηλ. 231 600 1000, & 6987 868 881 κα. Λίτσα Μπήτιου www.puppetry.gr

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ. 2310 241 007

Διεύθυνση: 

Κουκλοθέατρο Χ.Α.Ν.Θ-Μικρή Αυλαία της Χ.Α.Ν.Θ.
Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.

Πόλη: 

Κόστος: 

Εισιτήρια: Γενική Είσοδος 6€

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

09/04/2023 - 12:00