Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Κυριακή 26/02, 12.00-15.00 | Ξέφωτο
Αποκριά στο ΚΠΙΣΝ

Κάθε χρόνο, η Αποκριά στο ΚΠΙΣΝ δίνει μια αφορμή να ξεφύγουμε από τα καθιερωμένα και τον εαυτό μας, όπως άλλωστε υπαγορεύει το μήνυμα της συγκεκριμένης γιορτής. Ειδικά για φέτος, αγαπημένες μπάντες ενώνουν το τελετουργικό του αποκριάτικου πάρτι με την κουλτούρα του δρόμου! Χορευτικοί ρυθμοί, διαδραστικότητα και μοναδικά happenings, «μεταμφιέζουν» το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, δίνοντας το σύνθημα για μια Κυριακή διαφορετική από τις άλλες.

Αρχικά, η πολυπολιτισμική μπάντα κρουστών Bloco Swingueira μεταφέρει την εκρηκτική ενέργειά της με ρυθμικές εμφανίσεις σε διάφορα σημεία του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Παράλληλα, στο Ξέφωτο, από τις 12.00 έως τις 13.00, η μπάντα πνευστών Hasta Brassta σκορπάει θετικά vibes με διασκευές διάσημων κομματιών, ενώ, από τις 13.30 έως τις 15.00, το συγκρότημα Hermaphrodite’s Child φέρνει το rock’n’roll των 50’s και των 60’s στο σήμερα, με το ανάλογο ντύσιμο και πνεύμα!

Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

 

Δευτέρα 27/02, 12.00-15.00 | Ξέφωτο
Καθαρά Δευτέρα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Για ακόμα μία χρονιά, το ΚΠΙΣΝ γιορτάζει τα Κούλουμα με μια συναυλία που τιμά την ελληνική μουσική και χορευτική παράδοση. Χαρταετοί, χρώματα και μουσική μας προσκαλούν να υποδεχτούμε την Σαρακοστή και την Άνοιξη!

Την Καθαρά Δευτέρα, από τις 12.00 μέχρι τις 15.00, ο καθηγητής εθνομουσικολογίας Λάμπρος Λιάβας επιμελείται και παρουσιάζει στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος ένα πανόραμα της ελληνικής μουσικής και χορευτικής παράδοσης, με παραδοσιακούς ήχους και ρυθμούς. Αποκριάτικα γαϊτανάκια και μιμικοί χοροί μπλέκονται με συρτά, καλαματιανά, καγκέλια και τσάμικα, ηπειρώτικα πωγωνίσια, θρακιώτικα ζωναράδικα, πολίτικα χασάπικα, σμυρναίικους καρσιλαμάδες, νησιώτικους μπάλους και ποντιακούς πυρρίχιους, κι εναλλάσσονται με ανοιχτή πρόσκληση για τη χορευτική συμμετοχή του κοινού.

Τον τόνο δίνουν ο κορυφαίος δεξιοτέχνης του βιολιού Νίκος Οικονομίδης με την τραγουδίστρια Κυριακή Σπανού, καθώς και η Κομπανία του Δημήτρη Κώτσικα μαζί με τα Χάλκινα της Κοζάνης και τον τραγουδιστή Ηλία Γάκο.

Στο γλέντι συμμετέχουν με ομάδες παραδοσιακών χορευτών οι «Γλεντιστάδες» και οι «Κουδουνάτοι» από τον Μεσότοπο της Λέσβου και ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «Χοροπαιδεία» (επιμέλεια: Βασίλης Καρφής - Μαρία Ζιάκα).

Είσοδος ελεύθερη

Η εκδήλωση θα προβληθεί σε ζωντανή μετάδοση από την ΕΡΤ2.

Περισσότερες πληροφορίες


Δράσεις για παιδιά

Βασίλης Γεροδήμος, Εδώ Φάρος! Κρυφτό με Μάσκες
Κυριακή 26/02, 10.00 – 19.00 | Φάρος
Ας φανταστούμε ένα μεγάλο τοπίο με τεράστιες μάσκες. Tα παιδιά, με απλά υλικά, κατασκευάζουν μάσκες, κρύβονται πίσω απ’ αυτές και, έχοντας τη μουσική ως οδηγό, μετακινούν το μεγάλο τοπίο μέσα στο χώρο δημιουργώντας μια χαρούμενη γιορτή!

Για παιδιά 4-12 ετών
Εισιτήρια: Γενική είσοδος 5€
Προπώληση εισιτηρίων

Περισσότερες πληροφορίεςΕικαστικό εργαστήριο για παιδιά: «Το καρναβάλι των ζώων αλλιώς»
Κυριακή 26/02, 11.30-14.00 | Μεσογειακός Κήπος

Με αφορμή το γνωστό έργο του Camille Saint Saëns «Το καρναβάλι των ζώων» τα παιδιά δημιουργούν shadow boxes που λειτουργούν ως μικρόκοσμοι-δωμάτια, μέσα στα οποία τα ζώα, έχοντας μεταμορφωθεί σε φανταστικά πολύχρωμα πλάσματα, ποζάρουν ως άλλοι ήρωες μιας ιστορίας με pop διάθεση και αισθητική.

Για παιδιά 4 ετών και άνω
Ελεύθερη συμμετοχή με σειρά προτεραιότητας

Περισσότερες πληροφορίες

 

Εικαστική δράση για παιδιά: «Η Χώρα των Πουλιών»
Καθαρά Δευτέρα 27/02, 11.00-15.00 | Αγορά

Την Καθαρά Δευτέρα τα παιδιά ζωγραφίζουν στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ! Με αφορμή τον πίνακα «Η Χώρα των Πουλιών» του εικαστικού Σπύρου Βασιλείου, χρωματιστά πουλιά και ιπτάμενα αντικείμενα αποτυπώνονται στο χαρτί δημιουργώντας έναν κόσμο φαντασιακό – ωδή στην ελευθερία, σε μια εικαστική συλλογική δράση.

Για παιδιά 4 ετών και άνω
Ελεύθερη συμμετοχή με σειρά προτεραιότητας

Περισσότερες πληροφορίες

info box

Διεύθυνση: 

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα 176 74, Ελλάδα

Πόλη: 

Κόστος: 

Κυριακή 26/02,Ξέφωτο Αποκριά στο ΚΠΙΣΝ: δωρεάν Δευτέρα 27/02,Ξέφωτο Καθαρά Δευτέρα στο Πάρκο Νιάρχος: δωρεάν «Εδώ Φάρος! Κρυφτό με Μάσκες» Κυριακή 26/02: 5€ «Το καρναβάλι των ζώων αλλιώς» Κυριακή 26/02: δωρεάν «Η Χώρα των Πουλιών» Δευτέρα 27/02: δωρεάν

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

από τις 26/02/2023 - 10:00 έως τις 27/02/2023 - 15:00