ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ

Την ανοιξιάτικη Κυριακή 12 Μαρτίου οι επιστημονικές αναζητήσεις φέρνουν τη χαρά της ανακάλυψης στους μικρούς επιστήμονες, αλλά και τους πολύ μικρούς επιστήμονες 4 έως 6 ετών, που πειραματίζονται μαζί με τους γονείς τους! Για τους πιο μεγάλους μας φίλους το Μουσείο Πειραμάτων Αγίου Δημητρίου διαθέτει το πρώτο Science Escape Room με πειράματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας. Το σενάριο μυστηρίου και γνώσης “Thomas Edison Edition”, μέσα στο ρεαλιστικό σκηνικό του σπιτιού του μικρού Θωμά, μάς καλεί να απαντήσουμε στο κρίσιμο ερώτημα: «Τελικά, επιστήμονας γεννιέσαι ή γίνεσαι;». Συνδυάστε αρμονικά τη γνώση με την ψυχαγωγία και γεμίστε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών, μέσα από τα κυριακάτικα εργαστήρια του Μουσείου Πειραμάτων.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΜΙΚΡΟΙ ΒΙΟΛΟΓΟΙ, ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ
Junior Science για παιδιά 4-6 ετών με ενήλικο συνοδό.Στο εργαστήριο της Κυριακής 12 Μαρτίου φοράμε τις επιστημονικές μας ποδιές, ανοίγουμε τα μικροσκόπια και γινόμαστε μικροί βιολόγοι! Η Βιολογία, η επιστήμη της ζωής μας περιμένει να την ανακαλύψουμε. Ένα ένα, τα 5 βασίλεια των οργανισμών θα μας αποκαλύψουν τα μυστικά τους. Πειράματα, παρασκευή και παρατήρηση δειγμάτων στα μικροσκόπια, δραστηριότητες για τα ζώα, τα φυτά, τους μύκητες, τα βακτήρια και το πλαγκτό μας ξεναγούν σε ένα εργαστήριο Βιολογίας. Αληθινά μικροσκόπια, αλλά και στερεοσκόπια μας αποκαλύπτουν λεπτομέρειες και μυστικά, που δεν είχαμε ποτέ φανταστεί!

Ώρες διεξαγωγής Junior Science: 11.00-12.00 & 12.30-13.30
Κόστος συμμετοχής: 10€/1 παιδί με 1 ενήλικα και 15€/2 παιδιά με 1 ενήλικα ή 1 παιδί με 2 ενήλικες

 

ΜΑΓΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ #2
(για παιδιά 7 – 11 ετών)
Στις 12 Μαρτίου, έρχεται η “Μαγική Χημεία #2” με νέα πειράματα, νέες ανακαλύψεις, νέες χημικές αντιδράσεις και ακόμη περισσότερη χαρά και ενθουσιασμό. Για μια ακόμη φορά γινόμαστε μικροί χημικοί και πραγματοποιούμε ασφαλή πειράματα, χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό και τα αντιδραστήρια ενός αληθινού χημικού εργαστηρίου. Η συμμετοχή στο εργαστήριο δεν προϋποθέτει τη συμμετοχή στο Μαγική Χημεία#1.

Ώρες διεξαγωγής 7 – 11 ετών: 12.15-13.30
Κόστος συμμετοχής: 10€/παιδί και 8€/παιδί για αδέλφια ή φίλους


  
THE SCIENCE ESCAPE ROOM – THOMAS EDISON EDITION:
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ Ή ΓΙΝΕΣΑΙ;

(για παιδιά 8-12 ετών)
Οι μικροί μας φίλοι πρέπει να βοηθήσουν τον νεαρό Θωμά να ανακαλύψει εάν είναι ή όχι απόγονος του Thomas Edison! Εξασκούν την παρατηρητικότητά τους, αξιοποιούν τις γνώσεις τους, κερδίζουν νέες μέσα από πειράματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας και τελικά φθάνουν στην αλήθεια! Έχει όμως πλέον τόση σημασία η αλήθεια; Ο Θωμάς, με τη συνδρομή των συμμετεχόντων, λύνει γρίφους, ολοκληρώνει πειράματα και τελικά αποδεικνύει ότι, είτε είναι, είτε δεν είναι απόγονος του Thomas Edison, μπορεί να γίνει ένας επιτυχημένος επιστήμονας! Η δραστηριότητα έχει ψυχαγωγικό, αλλά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι σχεδιασμένη με τα χαρακτηριστικά δράσης ενός escape room, χωρίς όμως το άγχος της εξόδου από οποιονδήποτε κλειστό χώρο. Για λόγους ασφαλείας, κατά τη συμμετοχή των παιδιών υπάρχει διαρκής παρουσία και επίβλεψη από εκπαιδευτικό του Μουσείου Πειραμάτων, με τη φυσική του παρουσία εντός του χώρου και όχι από μακριά μέσω κάμερας.

Ώρες διεξαγωγής (8-12 ετών χωρίς την παρουσία ενήλικου συνοδού): 11.00-12.00
Κόστος συμμετοχής: 12€/άτομο και 10€/άτομο, για αδέλφια ή φίλους.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

  • Στον χώρο τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
  • Δεν επιτρέπεται η κατανάλωση τροφίμων ή ροφημάτων στους χώρους αναμονής.
  • Σε όλα τα προγράμματα, εκτός των Junior Science (4-6 ετών), οι γονείς και οι συνοδοί δεν παραβρίσκονται στην αίθουσα όπου πραγματοποιείται το εργαστήριο.
  • Παιδιά κάτω των 4 ετών δεν παραβρίσκονται στις αίθουσες όπου πραγματοποιούνται τα εργαστήρια.
  • Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητη η έγκαιρη κράτηση θέσης στα 2107210105, 2109761030 καθημερινές 8.30 – 15.00 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  • Παρακαλούμε ελέγχετε το πρόγραμμα εκδηλώσεων, για πιθανές έκτακτες αλλαγές, οι οποίες ανακοινώνονται εγκαίρως στην ιστοσελίδα μας.

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

info@mouseiopeiramaton.gr | mouseiopeiramaton@gmail.com

2107210105, 2109761030 καθημερινές 8.30 – 15.00

Διεύθυνση: 

Χώρος διεξαγωγής: Μουσείο Πειραμάτων Αγίου Δημητρίου

Θάλειας 3, Αγ. Δημήτριος Αττικής 173 43, Ελλάδα

350 μέτρα (5΄ περπάτημα) από τη στάση μετρό “Άγιος Δημήτριος
– Αλέξανδρος Παναγούλης”, πλησίον του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου (Λεωφ. Βουλιαγμένης 260), 120
μέτρα ( 2΄ περπάτημα) από τη στάση λεωφορείου “Παναγίτσα”.

Πόλη: 

Κόστος: 

ΜΙΚΡΟΙ ΒΙΟΛΟΓΟΙ, ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΚΑΛΎΨΕΙΣ: 10€/1 παιδί με 1 ενήλικα και 15€/2 παιδιά με 1 ενήλικα ή 1 παιδί με 2 ενήλικες ΜΑΓΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ #2: 10€/παιδί και 8€/παιδί για αδέλφια ή φίλους THE SCIENCE ESCAPE ROOM: 12€/άτομο και 10€/άτομο, για αδέλφια ή φίλους.

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

12/03/2023 - από τις 11:00 έως τις 13:30