Αδέσποτα από την ομάδα ΗΙΡΡΟ στη Μικρή Σκηνή

H ομάδα Hippo παρουσιάζει στη Μικρή Σκηνή τη νέα της διαδραστική παράσταση με τίτλο "Αδέσποτα". Ένα θεατρικό έργο γραμμένο από τους Φώτη Δούσο, Αλέξανδρο Ράπτη και Καλλιόπη Φύκαρη για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας (3-12 ετών) με θέμα τα αδέσποτα ζώα και την ευαισθησία απέναντί τους. Μια παράσταση γεμάτη εκπλήξεις, ανατροπές, χιούμορ και συγκίνηση.

Η Υπόθεση:
Ο Δήμαρχος θέλει να ετοιμάσει την πόλη του ώστε να δεχτεί το βραβείο της Πιο Καθαρής Πόλης από την ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μαζί με τον γραμματέα του καταστρώνουν το καλύτερο σχέδιο εξυγίανσης και καθαρισμού της πόλης. Το μόνο εμπόδιο στην τελειοποίηση του σχεδίου του είναι τα αδέσποτα της πόλης τα οποία άθελά τους τη βρωμίζουν. Τι συμβαίνει όταν τα αδέσποτα ζωάκια διεκδικούν τα δικαιώματά τους; Και πώς θα καταφέρουν να επιβιώσουν όταν οι αρχές της πόλης αποφασίζουν να τα ξεφορτωθούν;

Λίγα Λόγια για το Έργο:
Τα Αδέσποτα είναι ένα σύγχρονο παραμύθι για παιδιά που αφηγείται την ιστορία ενός αδέσποτου σκύλου και μιας αδέσποτης γάτας στον αγώνα τους να επιβιώσουν μέσα σε αφιλόξενο και εχθρικό περιβάλλον. Τα θέματα του έργου έχουν πολυπρισματική αντιμετώπιση καθώς βλέπουμε παράλληλα και τις προσπάθειες των αρχών της πόλης να τη διατηρήσουν καθαρή και αψεγάδιαστη. Οι προσπάθειες διατήρησης της καθαριότητας έρχονται σε σύγκρουση με την ύπαρξη των αδέσποτων και τότε όλοι καταλαβαίνουν ότι χρειάζεται μια υπέρβαση για να δοθεί λύση.

Ανάμεσα στα παραστασιακά κομμάτια του έργου μπαίνουν εμβόλιμα δραστηριότητες θεατρικού παιχνιδιού και εκπαιδευτικού δράματος, δημιουργώντας έτσι για τους μικρούς θεατές μια πλούσια βιωματική εμπειρία.

Οι παιδαγωγικοί στόχοι της παράστασης προσβλέπουν στην ανάπτυξη και προώθηση του φιλοζωικού αισθήματος και την ενίσχυση της οικολογικής σκέψης και συμπεριφοράς μέσα από την αγάπη και τον σεβασμό προς όλα τα έμβια όντα.
Η θεατρική ομάδα Hippo Theatre Group συνεχίζοντας το ιδιαίτερο είδος του σωματικού θεάτρου που η ίδια έχει επινοήσει (kinemo), δημιουργεί μια παράσταση με κυρίαρχα στοιχεία την έντονη σωματικότητα, την υψηλή ενέργεια, τη ζωντανή μουσική και την ιδιαίτερη κινησιολογία.

Ταυτότητα παράστασης:

Κείμενο: Φώτης Δούσος, Αλέξανδρος Ράπτης, Καλλιόπη Φύκαρη
Ιδέα: Σίσσυ Ιγνατίδου
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ράπτης - Φώτης Δούσος
Σκηνικά - Κοστούμια: Κατερίνα Χατζοπούλου
Μάσκες: Ζενεβιέβ Αθανασοπούλου
Μουσική: Αλέξανδρος Ράπτης
Κίνηση: Αλέξανδρος Ράπτης, Φώτης Δούσος
Βοηθός σκηνοθέτη: Γεωργία Διάκου
Οργάνωση Παραγωγής - Φωτογραφίες – Trailer: Αλέξανδρος Ράπτης
Αφίσα: Χρυσούλα Κοροβέση
Παραγωγή: Hippo Theatre Group

Παίζουν: Δάφνη Μουτζίκου, Βιβή Τσόρμπα

Διάρκεια: 55'.
Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 στις 12:00.

Γενική είσοδος: 7€.

Μικρή Σκηνή
Επταλόφου 14
Θεσσαλονίκη
Κρατήσεις θέσεων: 6944 503 542, 2310 923 776.

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

Κρατήσεις θέσεων: 6944 503 542, 2310 923 776

Διεύθυνση: 

Μικρή Σκηνή
Επταλόφου 14

Πόλη: 

Κόστος: 

Γενική είσοδος: 7€

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

23/02/2023 - 12:00