Ο Μολυβένιος Στρατιώτης στον Κινηματογράφο Βακούρα

Εμπνευσμένο από την κλασική ιστορία του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ο Μολυβένιος Στρατιώτης, είναι ένα παιχνίδι που δεν μοιάζει με όλα τα υπόλοιπα. Μέσα στο ταξίδι του με την φίλη του μπαλαρίνα, κάνει φίλους και εχθρούς, γνωρίζει νέους κόσμους και μαθαίνει πως είναι ο κόσμος έξω από την ζεστασιά του παιδικού δωματίου, με την ιστορία του να έχει ένα διαφορετικό τέλος απ’ ότι έχουν συνηθίσει όλοι.

Ένα νέο δώρο έρχεται κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα παλιά παιχνίδια έχουν αγωνία να δουν ποιος θα είναι ο καινούργιος τους φίλος. Εικοσιπέντε στρατιώτες έρχονται τυλιγμένοι σε ένα πανέμορφο κουτί, μόνο που ο ένας από αυτούς, έχει μια μικρή διαφορά από τους υπόλοιπους…του λείπει ένα πόδι. Εκεί γίνεται φίλος με την μπαλαρίνα, ενώ ο μοχθηρός κλόουν Τζακ που την θέλει δική του, τους επιφυλάσσει μια έκπληξη. Έτσι, καταλήγουν στον υπόνομο, γνωρίζοντας την φυλή των αρουραίων και τον σκληρό βασιλιά τους. Όμως μετά από μια ανατροπή, παιχνίδια και αρουραίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους και επιστρέφουν όλοι μαζί στο σπίτι τα Χριστούγεννα, φτιάχνοντας μια γειτονιά για όλα τα σπασμένα και χαμένα παιχνίδια που ψάχνουν το σπίτι τους.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Άγγελος Κουρέπης
Διασκευή: Λευτέρης Κωνσταντίνου
Χορογραφίες: Γιάννα Διακουμή, Λευτέρης Κωνσταντίνου
Μουσική: Μαρία Φιρλίγκου
Στίχοι τραγουδιών: Άγγελος Κουρέπης, Λευτέρης Κωνσταντίνου
Ενδυματολόγος: Μαρία Βόγλη
Κατασκευές: Κώστας Χατζηκαλλινικίδης
Σκηνογραφία: PlayTime Productions
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νίκη Ζερβού
Φωτογραφία: Κωστής Χατζής
Βίντεο: Μαρία Κοντοβουνίσιου
Γραφιστική επιμέλεια: Λευτέρης Κωνσταντίνου

Επί σκηνής:
Άννα Ιωσηφίδου, Νίκος Καρυδόπουλος, Άγγελος Κουρέπης, Λευτέρης Κωνσταντίνου, Δημήτρης Ανδρέου, Μαρία Βόγλη, Χριστίνα Ζαχαριάδου, Γιάννης Καλπαξίδης, Χρύσα, Κωστίκη, Μέλη Σμυρνιώτη, Αγγελάκι Τσαρουχάκι.

Εισιτήρια: 9€ (ηλεκτρονική προπώληση μέσω viva.gr), 10€ (ταμείο θεάτρου).

Βακούρα
Ιωάννου Μηχαήλ 8
Θεσσαλονίκη
τηλ.2310 233 665 & 6944 173 330

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.2310 233 665 & 6944 173 330

Διεύθυνση: 

Βακούρα
Ιωάννου Μηχαήλ 8

Πόλη: 

Κόστος: 

9€ (ηλεκτρονική προπώληση μέσω viva.gr), 10€ (ταμείο θεάτρου)

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

24/12/2022 - 17:00