Ξεδιπλώνοντας Origami μυστικά, παρουσίαση βιβλίου για παιδιά 7+ και ενήλικες στον Ιανό Αθήνας

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 και ώρα  20:30, η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, θα  διοργανώσουν στον χώρο του βιβλιοπωλείου  την παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μυρτώς Δημητρίου με τίτλο «Ξεδιπλώνοντας Origami μυστικά».  Το βιβλίου είναι για ηλικίες 7+ αλλά και για ενήλικες. 
 
Στο πλαίσιο της παρουσίασης, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν origami με την καθοδήγηση της Μυρτώς Δημητρίου. 
 
Η εκδήλωση θα προβληθεί ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.  
 
 
 
 
Λίγα λόγια για το βιβλίο: 
 
Τι κοινό μπορεί να έχει ένα διαστημικό τηλεσκόπιο, 2 άλυτα μαθηματικά προβλήματα, με τη ρομποτική ιατρική και με ένα κομμάτι χαρτί; Πώς μπορείς να δεις μέσα σε μία τσάκιση ένα βουνό και μια κοιλάδα; Μπορεί μία εικαστική τέχνη να γίνει πηγή έμπνευσης για ερευνητές και επιστήμονες; 
 
Όλες οι απαντήσεις κρύβονται στο τέταρτο βιβλίο της Μυρτώς Δημητρίου που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο. Σε αυτό το βιβλίο δίνεται μια διαφορετική εικόνα για την ιαπωνική εικαστική  τέχνη της χαρτοδιπλωτικής, παρουσιάζοντας ιδιαίτερα στοιχεία για τη σύνδεσή της  με τα μαθηματικά, την ιατρική και τη διαστημική.  
 
 
Η Μυρτώ Δημητρίου (κοιν. ανθρωπολόγος, origami artist, κάτοχος 2 Ρεκόρ Guinness) μας παρασέρνει σε ένα ταξίδι δημιουργίας και φαντασίας, μιας και το βιβλίο περιλαμβάνει δέκα διαφορετικά σχέδια, με τα αντίστοιχα σχεδιαγράμματα και οδηγίες, για να δημιουργήσετε.
 
Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες που θέλουν να γνωρίσουν ή ασχολούνται ήδη με το origami, καθώς τα σχέδια που περιλαμβάνονται έχουν διαφορετικό βαθμό δυσκολίας, ξεκινώντας από μία χάρτινη καρδιά μέχρι τη δημιουργία κινούμενων origami! 
 
Το χάρτινο καραβάκι, των παιδικών μας χρόνων, θα πάρει σίγουρα άλλες διαστάσεις μόλις διαβάσετε το βιβλίο. Είναι σίγουρο ότι δεν θα δείτε ξανά μια κόλλα χαρτί με τον ίδιο τρόπο! 
 
Το βιβλίο προλογίζει ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα κος Yasuhiro Shimizu. 
 
Απ’ τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο κυκλοφορούν επίσης: Origami με φαντασία | 10 θαλασσινά origami | 10 διακοσμητικά origami.
 
Ιανός 
Σταδίου 24,
Αθήνα,
τηλ.210-32 17 917
 
 
Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου 
 
 
 

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.210-32 17 917

Διεύθυνση: 

Ιανός
Σταδίου 24

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

24/11/2022 - 20:30