Συνεχίζονται τα Παραμύθια στο Δάσος από τις Μορφές Έκφρασης

Οι τρεις αγαπημένες σας παραστάσεις για τους μικρούς μας φίλους που χαρίζουν χαρά και υπέροχα μηνύματα για τη ζωή και τη φύση σε βρέφη από 18 μηνών και παιδιά έως 8 ετών, συνεχίζονται έως και τέλη Οκτωβρίου στον υπέροχο Βοτανικό Κήπο Διομήδους !!!

Ο δικός μας κόσμος είναι γεμάτος διαφορετικούς ανθρώπους!!!
Μιλάμε στα παιδιά για τη διαφορετικότητα μέσα από μια πολύ κεφάτη και πρωτότυπη παράσταση-παιχνίδι γεμάτη μουσική, τραγούδι και χορό

«Ο Δράκος των χρωμάτων»: Μια παράσταση παιχνίδι για μικρά παιδιά 3 έως 7 ετών, όπου η διαφορετικότητα γίνεται ένας ύμνος στη ζωή! Μια φορά κι έναν καιρό ένας δράκος λιχούδης και πεινασμένος τριγυρνούσε στο πολύχρωμο δάσος… Μα με τόσα χρώματα γύρω του και τόσο που πείναγε η κοιλιά του, δεν άντεξε για πολύ άνοιξε το στόμα του και έφαγε όλα τα χρώματα, το κόκκινο που του θύμιζε μια τούρτα φράουλα, το πράσινο που του θύμιζε γλειφιτζούρι και όλα μα όλα τα χρώματα που όλα τελικά του θύμιζαν κάποιο νόστιμο γλυκό! Τι θα συμβεί όμως τώρα που ο κόσμος έμεινε χωρίς χρώματα;

Με πάνω από 5000 θεατές ο «Δράκος των χρωμάτων» είναι μια ακόμα πετυχημένη μουσική παράσταση της Άννας Σεβαστή Τζίμα και της ομάδας «Μορφές Έκφρασης» που ξεσηκώνει μικρούς και μεγάλους με τον ρυθμό και τις πολύ όμορφες μελωδίες της! Τα παιδιά θα γίνουν ενεργά μέλη της περιπέτειας συμμετέχοντας ενεργά στην εξέλιξη της, είτε τραγουδώντας, είτε χορεύοντας, είτε συμμετέχοντας θεατρικά!

Τα χρώματα, η διαφορετικότητα, ο σεβασμός και η χαρά της ζωής συναντιούνται σε μια παράσταση που σηκώνει «κυριολεκτικά» τα παιδιά από τις καρέκλες τους και τα οδηγεί σ’ ένα απολαυστικό θεατρικό παιχνίδι!!! Μ’ ένα υπέροχο σκηνικό και με έναν Δράκο που χωράει στην «κοιλία» του όλα τα παιδιά, η παράσταση αποτελεί ένα απολαυστικό θέαμα για παιδιά από 3-6 ετών.

Το μήνυμα μας:

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, υπάρχουν άνθρωποι με διαφορετικό χρώμα στο δέρμα τους, διαφορετικό ύψος, διαφορετικά κιλά, άνθρωποι που φοράνε γυαλιά, άνθρωποι που τρέχουν γρήγορα, άνθρωποι που περπατάνε με μπαστούνι, άνθρωποι που τραγουδάνε και άνθρωποι που φτιάχνουν διαστημόπλοια. Σε αυτή τη γη δεν είμαστε όλοι ίδιοι και αυτό είναι που κάνει τη ζωή μας πιο όμορφη!!!!

Συντελεστές:

Σύλληψη-κείμενο-τραγούδια-σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα
Μουσική σύνθεση: Άννα Σεβαστή Τζίμα, Δημήτρης Σκούρτης, Αντώνης Βαρθαλίτης
Ερμηνεύουν: Άννα Σ. Τζίμα, Δημήτρης Σκούρτης

Διάρκεια: 60 λεπτά.

Πότε;

Σάββατo 8, 15, 22, 29 Οκτωβρίου 2022, στις 17.00 (05.00 μ.μ.).

Εισιτήρια: 10€/ 8€ φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, πολυτέκνων. Ηλεκτρονική προπώληση: ticketservices.gr.

Πού;
Βοτανικός Κήπος Διομήδους
Ιερά Οδός 403, τ.κ. 124 61 Χαϊδάρι, Αθήνα
τηλ: 210- 34 64 903 – 210- 34 64 002.

Οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία: Κα Βλασία Βερβέρη στο τηλ. 6944 659 865.

«Κού-κου! μια βόλτα στο δάσος...»: Μια παράσταση – παιχνίδι για βρέφη και μικρά παιδιά, με ζωντανή μουσική! Για βρέφη από 18 μηνών και παιδιά έως 5 ετών.

Η αγαπημένη παράσταση των παιδιών θα ανεβαίνει στον υπέροχο Βοτανικό Κήπο Διομήδους
κάθε Κυριακή έως και 30 Οκτωβρίου 2022, στις 11:00 π.μ.

H πλέον κλασική παράσταση για βρέφη και μικρά παιδιά με επανειλημμένα sold out, συνεχίζει για 9η χρονιά να προσκαλεί τα μικρά παιδιά στον μαγικό της κόσμο! Η παράσταση της Άννας Σεβαστής Τζίμα «Κού-κου! Μια βόλτα στο δάσος...» ζωντανεύει και πάλι για τους μικρούς θεατές στο θέατρο Μορφές Έκφρασης.

Λίγα λόγια για την παράσταση:
Η παράσταση για βρέφη και μικρά παιδιά, επιστρέφει!
Το «Κού-κου! μια βόλτα στο δάσος...» είναι μια βιωματική αφήγηση παραμυθιού για πολύ μικρά παιδιά. Συνδυάζει το θέατρο με τη μουσική, τη φαντασία και την περιπέτεια. Μια παράσταση – παιχνίδι που γεμίζει χαμόγελα τα παιδιά, ενώ ταυτόχρονα τα μυεί στη μελωδία, στον ρυθμό και σε άλλες ιδιότητες της μουσικής!

- «Κού-κου! Θέλεις να παίξουμε;» είπε ένα πολύχρωμο πουλί κρυμμένο μέσα στις φυλλωσιές του δέντρου.
- «Ω, ναι!» απάντησε το πολύ ζωηρό παιδί.

- «Όμως πού είσαι;»
- «Έλα να με βρεις!»
Τι θα λέγατε να ξεκινήσουμε μια φανταστική βόλτα στο δάσος; Τι θα συναντούσαμε; Σίγουρα τραγούδι! Σίγουρα παιχνίδι! Σίγουρα φίλους!

Τα παιδιά παίζουν μαζί μας:
Στην παράσταση αυτή τα παιδιά παίζουν μαζί με τους ηθοποιούς και συμμετέχουν στις περιπέτειες του ήρωα! Θα δούνε από κοντά φυσικά μουσικά όργανα και πως με αυτά μπορούμε όχι μόνο να παίξουμε μουσική, αλλά και να αναπαράγουμε ήχους της φύσης!

Μουσική και τραγούδι:
Η παράσταση γίνεται με τη χρήση φυσικών μουσικών οργάνων, τα οποία ακολουθούν τα παιδιά σε όλη την πορεία της παράστασης. Με τα μουσικά όργανα αλλά και το σώμα μας (body percussion) θα φτιάξουμε όλοι μαζί τους ήχους της φύσης. Η μουσική της παράστασης είναι βασισμένη στο μουσικοπαιδαγωγικό σύστημα του Carl Orff.

Αξίες και έννοιες:
Στο παραμύθι μας το σπίτι του Κού-κου είναι το δάσος, το δάσος είναι το σπίτι του φίλου μας, αλλά και άλλων χιλιάδων ζώων, το αγαπάμε όπως το δικό μας σπίτι.
Η παράσταση παρουσιάζεται και στα σχολεία!

Σύλληψη-κείμενο-τραγούδια-σκηνοθεσία:
Άννα Σεβαστή Τζίμα

Ερμηνεύουν:
Άννα Σ. Τζίμα, Δημήτρης Σκούρτης, Μαρία Ιωάννου

Για παιδιά ηλικίας από 18 μηνών έως 5 ετών.

Διάρκεια: 50 λεπτά.

Πότε;
Κυριακή 9, 16, 23, 30 Οκτωβρίου 2022 στις 11.00 π.μ.

Τιμές εισιτηρίων: 10€/ 8€ φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, πολυτέκνων.

Πού;
Βοτανικός Κήπος Διομήδους
Ιερά Οδός 403, τ.κ. 124 61 Χαϊδάρι, Αθήνα
τηλ: 210- 34 64 903 – 210- 34 64 002

Οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία: Κα Βλασία Βερβέρη στο τηλ. 6944 659 865
Ηλεκτρονική Προπώληση: ticketservices.gr.

«Το Παιδί και το κουδουνάκι!»: Θεατρική παράσταση- παιχνίδι για παιδιά ηλικίας 4-8 ετών.

Οι Μορφές Έκφρασης ζωντανεύουν με τη μαγική σκηνοθετική μπαγκέτα της Άννας Τζίμα ένα Ελληνικό Λαϊκό παραμύθι, που ακόμα και στα δύσκολα βρίσκει τη δύναμη να αγαπήσει!
«Το παιδί και το κουδουνάκι» ανέβηκε για πρώτη φορά το 2011 με μεγάλη επιτυχία και έρχεται και πάλι κοντά μας, μ’ ένα υπέροχο μήνυμα για μικρούς και μεγάλους… Τη δύναμη της συνύπαρξης, της συχώρεση, και της αλληλεγγύης των ανθρώπων γιατί όλοι μπορεί να χρειαστούμε βοήθεια, για να καταλάβουμε το λάθος μας, να βρούμε προστασία σε μια δύσκολη στιγμή, να τολμήσουμε να κάνουμε φίλους αντί για εχθρούς. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο θαύμα της ζωής, ότι μπορούμε να αλλάξουμε και να γίνουμε καλύτεροι!

Λίγα λόγια για το λαϊκό παραμύθι…

Ένα παιδί, βγαίνει βόλτα με το κουδουνάκι του. Όταν κουράστηκε το κρέμασε στα κλαδιά ενός μικρού δέντρου και κοιμήθηκε. Όταν όμως ξύπνησε το δέντρο είχε γίνει ψηλό ψηλό και δεν μπορούσε να φτάσει το κουδουνάκι του… Ζήτησε από το δέντρο να χαμηλώσει για να το πιάσει όμως εκείνο αρνήθηκε. Τότε ξεκινάει η μεγάλη περιπέτεια… ένα τσεκούρι, η φωτιά, το νερό, το ποντίκι , το βόδι όλοι ήρωες του έργου, θα συναντηθούν στη σκηνή σε αυτή την απρόσμενη ιστορία!

Η συμμετοχή των παιδιών:
Τα παιδιά συμμετέχουν στην παράσταση , συμβάλλοντας στη μουσική ενορχήστρωση αλλά και στα διαλογικά μέρη, ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη της επικοινωνίας και έκφρασης του παιδιού μέσα από τον δομημένο προφορικό λόγο.

Συντελεστές:
Κείμενο- σκηνοθεσία: Άννα Τζίμα
Μουσική σύνθεση: Άννα Τζίμα, Τάσος Νταβάκος , Δημήτρης Σκούρτης.
Παίζουν: Άννα Σεβαστή Τζίμα, Δημήτρης Σκούρτης, Μαρία Ιωάννου.

Πότε;
Κυριακή 9, 16, 23, 30 Οκτωβρίου 2022, στις 12.30 μ.μ.

Εισιτήρια: 10€/ 8€ φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, πολυτέκνων.

Πού;
Βοτανικός κήπος Διομήδους
Ιερά οδός 403, Χαϊδάρι

Τηλέφωνα για κρατήσεις – πληροφορίες: 210- 34 64 903, 210- 34 64 002.

Ηλεκτρονικές κρατήσεις: ticketservices.gr

Οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία: Κα Βλασία Βερβέρη στο τηλ. 6944 659 865.

Λίγα λόγια για τις Μορφές Έκφρασης:

Οι Μορφές Έκφρασης δημιουργήθηκαν από τον Θωμά Κινδύνη το 1993, η καλλιτεχνική τους πορεία αγκαλιάζει ένα μεγάλο φάσμα του πολιτισμού: εκπαίδευση, έρευνα, παραστάσεις. Από το 2010 η αγάπη τους για το παιδί αλλά και οι εξειδικευμένες σπουδές τους σε σχέση με την θέατρο για παιδιά, οδηγούν την ομάδα σε μια συστηματική δημιουργία δράσεων για το παιδί, Η καλλιτεχνική Διευθύντρια του παιδικού τμήματος Άννα Σεβαστή Τζίμα, δημιούργησε εκτός από την παιδική θεατρική σκηνή και καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους.

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ: 210- 34 64 903 – 210- 34 64 002

Οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία: Κα Βλασία Βερβέρη στο τηλ. 6944 659 865

Διεύθυνση: 

Βοτανικός Κήπος Διομήδους
Ιερά Οδός 403,
τ.κ. 124 61 Χαϊδάρι

Πόλη: 

Κόστος: 

Το κόστος αναγράφεται μέσα στο κείμενο

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

08/10/2022 - 17:00