Θερινά Κινηματογραφικά εργαστήρια για μαθητές όλων των ηλικιών στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ο Καρπός παρουσιάζει τα θερινά κινηματογραφικά του εργαστήρια για μαθητές όλων των ηλικιών, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Εάν σου αρέσει η Φωτογραφία και θέλεις να μάθεις τα μυστικά της, ή σου αρέσει να φτιάχνεις τoυς δικούς σου ήρωες και να τους κάνεις ταινία (Animation), τότε τα θερινά εργαστήρια που διοργανώνει ο Καρπός είναι αυτό που ζητάς!

Τα εργαστήρια

Αnimation

Στο εργαστήριο Animation, χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά (τρισδιάστατα αντικείμενα και χαρτιά, αλλά και το ίδιο τους το σώμα), θα πειραματιστούν με την τεχνική του stop motion για να φτιάξουν μικρά ταινιάκια animation!

Τα παιδιά εισάγονται στο είδος του animation γενικότερα και μέσα από οπτικά παιχνίδια εξοικειώνονται με τη βασική αρχή της λειτουργίας του κινηματογράφου. Συνεργάζονται για τη δημιουργία ενός πρωτότυπου σεναρίου, πλάθουν τους δικούς τους χαρακτήρες , τους κατασκευάζουν και εξασκούνται στην κίνηση και το ρυθμό. Επίσης θα εξοικειωθούν με ειδικές εφαρμογές για υπολογιστή αλλά και με τη χρήση της κάμερας και των μικροφώνων. Ανάλογα με την τεχνική που θα επιλεγεί, οι μαθητές παίρνουν το ρόλο του σκηνογράφου, κατασκευαστή, ηθοποιού, σκηνοθέτη και φωτογράφου, μαθαίνουν την σειριακή κινηματογράφηση και καθορίζουν τη μορφή της ταινίας τους!

Φωτογραφία

Στο εργαστήριο Φωτογραφίας τα παιδιά θα γνωρίσουν τις βασικές αρχές της, μαθαίνοντας για το κάδρο, τη γωνία λήψης, το πώς χρησιμοποιούμε σωστά το φως, την επιλογή φόντου καθώς και θα εξοικειωθούν με την χρήση του φωτογραφικού εξοπλισμού. Το μέσο φωτογράφισης θα είναι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και DSLR κάμερες (που θα παρέχουμε εμείς) καθώς και τα κινητά τους τηλέφωνα, αν έχουν. Τέλος θα εισαχθούν στο κομμάτι επεξεργασίας της εικόνας μέσω απλών εφαρμογών που θα μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν. Μέσω παραδειγμάτων, ασκήσεων, και συζήτησης, θα αποκτήσουν τα εφόδια να παράγουν μικρά θεματικά πρότζεκτ τα οποία θα παρουσιαστούν ως μικρή έκθεση στο τέλος του εργαστηρίου. Φεύγοντας θα πάρουν τις φωτογραφίες τους μαζί!

Την τελευταία ημέρα, στις 14.00 οι δύο ομάδες θα βρεθούν μαζί, θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους η μία στην άλλη και θα υποδεχθούν συγγενείς που επιθυμούν να μας επισκεφθούν.

Περισσότερες πληροφορίες στο: kkworkshops2022@gmail.com

Σχεδιασμός- Υλοποίηση: Καρπός

Για παιδιά 10 έως 12 ετών

Κράτηση θέσης

Κόστος: 90 ευρώ ανά παιδί, δεύτερο παιδί της οικογένειας 80 ευρώ

Για κράτηση θέσης συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής εδώ:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScpgfFt9nldxs2aZlKSrp4-mkVmAjfX...

Η κατοχύρωση της θέσης σας στο πρόγραμμα γίνεται ύστερα από την καταβολή της φόρμας και του κόστους προκαταβολής.

Η προσέλευση και η αποχώρηση γίνεται με την ευθύνη του γονέα ή κηδεμόνα μέχρι τις 3.30 maximum.

Σε περίπτωση αδυναμίας παραλαβής από τον συνοδό του παιδιού σας, παρακαλείσθε όπως μας ενημερώσετε για την αλλαγή για λόγους ασφάλειας των παιδιών.

Από 5/9/22 έως 9/9/22

Άφιξη: 9.30-10.00 | Έναρξη Προγράμματος 10.00.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης,
Πειραιώς 206, Ταύρος,
Αθήνα

Πληροφορίες / Κρατήσεις:
τηλ: 213- 04 35 978 | karposontheweb.org || τηλ: 210 -34 18 550 | mcf.gr

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

Πληροφορίες / Κρατήσεις:
τηλ: 213-04 35 978 | karposontheweb.org || τηλ: 210 - 34 18 550 | mcf.gr

Διεύθυνση: 

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης,
Πειραιώς 206, Ταύρος,

Πόλη: 

Κόστος: 

Κόστος: 90 ευρώ ανά παιδί, δεύτερο παιδί της οικογένειας 80 ευρώ

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

05/09/2022 - 09:30