Έρχονται "Οι Άθλοι του Ηρακλή" της Κάρμεν Ρουγγέρη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η αγαπημένη μικρών και μεγάλων, Κάρμεν Ρουγγέρη, η Χριστίνα Κουλουμπή και οι συνεργάτες τους έρχονται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για να μας παρουσιάσουν την παράσταση "Οι Άθλοι του Ηρακλή".

Η Κάρμεν Ρουγγέρη και η Χριστίνα Κουλουμπή με μια νέα σκηνοθετική ματιά αλλά και με εντυπωσιακά σκηνικά, κοστούμια και ειδικά εφέ και βιντεοπροβολές, αξιοποιούν τις μεγάλες τεχνολογικές δυνατότητες του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και παρουσιάζουν τη ζωή και τους άθλους του Ηρακλή σε μια σπουδαία παραγωγή για όλη την οικογένεια.

Μια παράσταση για τη δύναμη της θέλησης, γιατί όπως έλεγαν και οι αρχαίοι Έλληνες: Δεν υπάρχει τίποτε αδύνατο γι' αυτόν που θα προσπαθήσει.

Παραμυθένια είναι η αντιμετώπισή μας αλλά συγχρόνως ακριβής. Βασισμένη πάνω σε ότι έχει γραφτεί για τον ήρωα και τη ζωή του έτσι ώστε τα παιδιά να σχηματίζουν μια σαφή εικόνα του Ηρακλή, τους ήρωα των ηρώων, που με τους άθλους του έμεινε στην ιστορία ως ο πιο ονομαστός και αγαπητός ήρωας της ανθρωπότητας. Μέσα απ' αυτή την παράσταση τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν: τη γέννηση του ήρωα, τη ζωή του, τους άθλους του, την καθιέρωση των Ολυμπιακών Αγώνων, το θάνατό του, και τέλος τη μετάβασή του στον Όλυμπο όπου θα απολαμβάνει όλες τις τιμές και θα ζήσει ανάμεσα στους δώδεκα θεούς ίσος με αυτούς.

Τα μοναδικά σκηνικά και κοστούμια υπογράφει η Χριστίνα Κουλουμπή. Το κείμενο και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Κάρμεν Ρουγγέρη, με το μοναδικό της ταλέντο να εμπνέει στα παιδιά κάθε ηλικίας την αγάπη για το θέατρο. Είναι μια αφορμή να ξαναθυμηθούμε τους ήρωές μας σε μια εποχή που τους έχουμε τόση πολλή ανάγκη!

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνικά - Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Χορογραφίες - Κίνηση - Φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας
Μουσική - Video Art: Αντώνης Δελαπόρτας
Στίχοι τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής
Διδασκαλία - Προσαρμγή τραγουδιών: Αγάπη Διαγγελάκη
Σπαθογραφίες: Κωνσταντίνος Μπουμπούκης
Βοηθός Σκηνοθέτη - Γραμματειακή υποστήριξη: Ελένη Καρτάση

Ηθοποιοί: Γιώργος Παράσχος, Γιώργος Μπανταδάκης, Στέλιος Νίνης, Άρης Δελαγραμμάτικας, Ντίνος Γκελαμέρης, Νίκος Καλιδώνης, Πέτρος Τσαπαλιάρης, Χρήστος Μπαλτάς, Άντεια Ολυμπίου, Έλενα Μιχαλάκη, Κωνσταντίνα Κουτσαυτάκη, Ιουστίνα Μάτσιασεκ

Σάββατο 14 Μάϊου 2022, στις 19:30.
Κυριακή 15 Μάϊου 2022, στις 12:00.

Εισιτήρια:
25€, 20€, 16€, 12€
Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια. Πληροφορίες: 211 77 01 700.

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
25ης Μαρτίου και Παραλία
Θεσσαλονίκη
τηλ. 2310 895 800

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ. 2310 895 800

Διεύθυνση: 

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
25ης Μαρτίου και Παραλία

Πόλη: 

Κόστος: 

Το κόστος αναγράφεται μέσα στο κείμενο

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

14/05/2022 - 19:30
15/05/2022 - 19:30