Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Στις 2 & 3 Απριλίου, κατά τις ώρες 11:00-20:00, η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης γίνεται "γιορτινή" και προσκαλεί μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους, σε ένα διήμερο φεστιβάλ αφιερωμένο στο παιδικό βιβλίο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Μία ημέρα την οποία καθιέρωσε το Διεθνές Συμβούλιο Βιβλίων για την Νεότητα το 1966 ανήμερα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), με σκοπό να εμφυσήσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλύτερων στο παιδικό βιβλίο.

Εκείνο το διήμερο, εκδοτικοί οίκοι θα βρίσκονται στο αίθριο της Αγοράς με εκατοντάδες διαφορετικούς τίτλους - αγαπημένα βιβλία της κλασικής λογοτεχνίας αλλά και νέες πειραματικές εκδόσεις, νέους συγγραφείς, ιδιαίτερες εικονογραφήσεις και πολλά παραμύθια.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να εξερευνήσει τις πλούσιες συλλογές των εκδόσεων Μικρός Ήρως, Μάρτης, Brainfood, Καλειδοσκόπιο, Κλειδάριθμος, Άπαρσις, Υδροπλάνο, Πάπυρος, Key Books, Ποταμός, Παπαδόπουλος και Κονδύλι. Στο Φεστιβάλ θα παρευρεθούν επίσης η Κορίννα Καρκανίδου με κάποιες αυτοεκδόσεις αλλά και η συγγραφέας του "Karolina Book Series" Πενέλοπε Βάσκες Χατζηλύρα, από τις Εκδόσεις ΑΣΤΑΜΑΝ.

Comics για τους λάτρεις της 9ης τέχνης και επιλεγμένα χειροποίητα παιχνίδια Ελλήνων κατασκευαστών όπως οι Αεικίνητον και Beaver's wooden toys με ξύλινα μοναδικά κομμάτια, vintage και Lego, καθώς και αγαπημένα puzzles για δυνατούς παίχτες από το αγαπημένο κατάστημα της Αγοράς Replay Toys.

Το σωματείο "Φίλοι της Μέριμνας" στηρίζοντας την Μέριμνα τόσο μέσω του δικτύου εθελοντών του όσο και οικονομικά, θα συμμετάσχει στο διήμερο διαθέτοντας συλλεκτικά second hand βιβλία, τα έσοδα από την πώληση των οποίων θα διατεθούν στα παιδιά της Μέριμνας.

Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου θα τρέχουν πολλά διαφορετικά ανοιχτά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους. Θα πραγματοποιηθούν, προβολή ντοκιμαντέρ, κινηματογραφικά εργαστήρια, εικαστικά δρώμενα με καταξιωμένους επαγγελματίες της street art, διαδραστικές αναγνώσεις παραμυθιών και πολλά ακόμη.

Είσοδος ελεύθερη.

Δημοτική Αγορά Κυψέλης
Φωκίωνος Νέγρη 42
Κυψέλη, Αθήνα

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Διεύθυνση: 

Δημοτική Αγορά Κυψέλης
Φωκίωνος Νέγρη 42
Κυψέλη

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

02/04/2022 - από τις 11:00 έως τις 20:00
03/04/2022 - από τις 11:00 έως τις 20:00