Απολαμβάνουμε τους "Χένσελ και Γκρέτελ" των αδελφών Γκριμ στο Studio New Star

Στο σπίτι ενός φτωχού σκούπα, οι γονείς λείπουν για τον αγώνα του μεροκάματου και τα παιδιά, ο Χένσελ και η Γκρέτελ προσπαθούν να τελειώσουν τη δουλειά που τους ανέθεσαν. Η πείνα όμως δεν τα αφήνει να δουλέψουν και για να την ξεχάσουν το "ρίχνουν" στ’ αστεία και το χορό, ξεσηκώνοντας το σπίτι. Έρχεται η μητέρα, θυμώνει από τη φασαρία και την ακαταστασία, τα κυνηγά, και για να τα τιμωρήσει τα στέλνει στο δάσος για βατόμουρα. Όταν έρχεται ο πατέρας- φορτωμένος αγαθά για το σπίτι- και μαθαίνει πού είχαν πάει τα παιδιά γίνεται έξαλλος γιατί ξέρει πως εκεί, στο δάσος, ζει σ’ ένα ζαχαρένιο σπιτάκι η κακιά μάγισσα που ξεγελά τα παιδιά και τα φυλακίζει. Οι γονείς φεύγουν γρήγορα για να βρουν τα παιδιά πριν τα βρει η νύχτα μέσα στο δάσος, εκείνα πέφτουν στο μεταξύ στα "δίχτυα" της κακιάς μάγισσας, αλλά μέσα από κωμικές καταστάσεις κατορθώνουν να ελευθερωθούν και μαζί να ελευθερώσουν όλα τα παιδάκια που είχε κατά καιρούς φυλακίσει η μάγισσα. Τελικά συναντιούνται με τους γονείς τους και γυρίζουν πανηγυρικά στο σπίτι τους.

Το έργο αυτό είναι βασισμένο στο λιμπρέτο της Αντελάϊντ Βέττε από την όπερα του Ε. Χούμπερτιγκ. Είναι το πιο δημοφιλές παραμύθι των αδελφών Γκριμ, διασκευασμένο θεατρικά από τον Δ. Κούτση. Επιβλητικά σκηνικά, πανέμορφα κοστούμια και υπέροχη μουσική του Ε. Χούμπερτιγκ και του αρχιμουσικού Διονύση Κούτση κοσμούν την παράσταση. Το κυρίως μήνυμα του παραμυθιού είναι η δύναμη και η γενναιότητα των μικρών παιδιών, αλλά και η εξυπνάδα τους, που τα κάνει να καταφέρνουν τα ακατόρθωτα. Επίσης οι ήρωες του έργου Χένσελ και Γκρέτελ, δίνουν το καλό παράδειγμα της αγάπης, προστατευτικότητας και ενότητας των αδελφιών μεταξύ τους. Η παράσταση αυτή "αγγίζει" τους ανθρώπους του μόχθου και της βιοπάλης δείχνοντας παράλληλα το δέσιμο και την αγάπη μιας φτωχής επαρχιακής οικογένειας.

Συντελεστές:

Λιμπρέττο: Αντελάϊντ Βέττε
Θεατρική διασκευή: Διονύσης Κούτσης
Σκηνοθεσία: Έλλη Βοζικιάδου
Μουσική: Ε. Χούμπερτινγκ / Διονύσης Κούτσης
Σκηνικά: Χαράλαμπος Σεπεντζής
Κοστούμια: Έλσα Βώκου
Φωτισμοί: Ιωάννα Κούτση
Ηχοληψία: Μάριος Καρυστινός

Ηθοποιοί: Μαρία Συμεών, Βασίλης Ασημάκης, Έλλη Λορέντη, Νίκη Αναστοπούλου.

Κατάλληλο για παιδιά ηλικίας από 2 έως 10 χρονών.

Μετά την παράσταση ακολουθεί το "Πάρτυ της Καραμέλας" δωρεάν με μουσική, χορό και παιχνίδι με τους ηθοποιούς της παράστασης

Εισιτήρια:
Κανονικό: 10€ το άτομο.
Άνεργοι-πολύτεκνοι: 5€ το άτομο.
Τιμή ομαδικού εισιτηρίου άνω των 20 ατόμων: 5€ το άτομο.

Studio New Star Art Cinema
Σπάρτης και Σταυροπούλου 33
Aθήνα
τηλ.210 - 86 40 054

Επιμέλεια: Eλένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.210 - 86 40 054

Διεύθυνση: 

Studio New Star Art Cinema
Σπάρτης και Σταυροπούλου 33

Πόλη: 

Κόστος: 

Το κόστος αναγράφεται μέσα στο κείμενο

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

27/03/2022 - 11:15
03/04/2022 - 11:15
10/04/2022 - 11:15
17/04/2022 - 11:15