Χριστουγεννιάτικα Εργαστήρια Θεατρικού Παιχνιδιού στο Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης «ΔΡώΜΕΝΑ»

Το Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης «ΔΡώΜΕΝΑ», πιστό στο Χριστουγεννιάτικο του ραντεβού με τα Σχολεία, συναντιέται με τους μικρούς του φίλους για μια ακόμη φορά για να γιορτάσει μαζί τους τα Χριστούγεννα με τα Πρωτότυπα Εργαστήρια Θεατρικού Παιχνιδιού.

Τα Πρωτότυπα Εργαστήρια του Εργαστηρίου Δημιουργικής Έκφρασης «ΔΡώΜΕΝΑ», έχουν σταθερή φιλοσοφία και ψυχοπαιδαγωγικούς στόχους που επικεντρώνονται στη μετάδοση παιδαγωγικών μηνυμάτων και θετικών αξιών της ζωής. Εμπεριέχουν κατά κύριο λόγο το στοιχείο του παιχνιδιού και τη ζωντανή αλληλεπίδραση με τα παιδιά, τα οποία αντί να περιοριστούν στη θέαση, έχουν την ευκαιρία να παίξουν ενεργό ρόλο, να παράγουν λύσεις, να ενισχύσουν την πρωτοβουλία τους και να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους.

Οι μικροί φίλοι αποκτούν βιωματική γνώση ενώ διασκεδάζουν και συμμετέχουν στη δράση με χαρά και άφθονο γέλιο!

Το Θαύμα των Χριστουγέννων (διάρκειας 60')

Στο Εργαστήρι του Άγιου Βασίλη τα ξωτικά έχουν πολλή δουλειά! Η λίστα του Άη Βασίλη είναι ατελείωτη, τα παιχνίδια απαιτητικά στην κατασκευή τους και οι τάρανδοι χρειάζονται συνεχώς φροντίδα. Οι δε λιχουδιές της Αγιοβασιλίνας μοσχομυρίζουν σε όλο το Εργαστήρι και είναι σκέτος πειρασμός! Κι εκεί που όλοι εργάζονται πυρετωδώς και όλα δείχνουν να πηγαίνουν ρολόι, να σου οι καλικάντζαροι! Λίγες ώρες πριν τα Χριστούγεννα τρυπώνουν στο Εργαστήρι και τα κάνουν όλα άνω κάτω...

Τα παιδιά με τη δύναμη της Αγάπης θα σώσουν τα Χριστούγεννα και θα φέρουν το φως στις καρδιές μας!

Τα Παιχνίδια που Ζωντάνεψαν (διάρκειας 60')

Το μαγαζάκι της κυρίας Φωτεινής έχει γεμίσει με παιχνίδια και γιορτινά στολίδια! Κάθε μέρα χαρούμενα παιδικά προσωπάκια τα κοιτάζουν με λαχτάρα και παιδικές φωνούλες ζωντανεύουν το μαγαζάκι. Μια μέρα όμως συνέβη κάτι πολύ παράξενο... Τα παιχνίδια είχαν αλλάξει τις θέσεις τους στα ράφια! Τι να συνέβη άραγε την περασμένη νύχτα;

Τα παιδιά με ομαδικότητα και συνεργασία θα λύσουν το μυστήριο! Οδηγός μας η ελευθερία και προορισμός μας η ζεστασιά και η ασφάλεια!

Μια Ευχή (διάρκειας 60') Για παιδιά από Δ’ Δημοτικού-Γ’ Λυκείου

Ο Άγιος Βασίλης τρυπώνει μέσα στην καρδιά μας και καθρεπτίζεται στα μάτια όλων εμάς. Ζωντανεύοντας τον συμβολισμό των Χριστουγέννων, χαρίζουμε ελπίδα, ζεστασιά και χαμόγελα. Με οδηγό τα σύμβολα του «Χριστουγεννιάτικου Δέντρου» και του «Άστρου της Βηθλεέμ», ταξιδεύουμε ο ένας στην καρδιά του άλλου και μοιραζόμαστε μοναδικές στιγμές. Μέσα από ασκήσεις έκφρασης κι επικοινωνίας ξυπνάμε τη μαγεία των Χριστουγέννων, ευαισθητοποιούμαστε ως προς την έννοια της κοινωνικής προσφοράς και γινόμαστε όλοι μια αγκαλιά. Αξίες και όνειρα μπαίνουν κάτω απ’ το δέντρο και η ευχή μας ταξιδεύει σαν άστρο στο μέλλον.

Ιδέα-Σχεδιασμός-Παιδαγωγική Επιμέλεια: Στέφη Θεοδότου
Κοινωνική Λειτουργός, Εμψυχώτρια Παιδαγωγικής Θεάτρου, Σκηνοθέτις, Διευθύντρια ΔΡώΜΕΝΑ

«ΔΡώΜΕΝΑ»: μέσα από ένα ευχάριστο βιωματικό ταξίδι δημιουργούμε, μαθαίνουμε και διασκεδάζουμε.
«ΔΡώ-για-ΜΕΝΑ»: γνωρίζω τον εαυτό μου μέσα από τις μορφές Τέχνης, δημιουργώ, εκφράζομαι και λειτουργώ θετικά σε ένα ομαδικό πλαίσιο.
Στα ΔΡώΜΕΝΑ Δρω Για μένα, Για Σένα, Για Εμάς!

«ΔΡώΜΕΝΑ»
Ιθώμης 3, Χαλάνδρι,
152 31, Αθήνα
τηλ.210-68 97 785

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.210-68 97 785

Διεύθυνση: 

«ΔΡώΜΕΝΑ»
Ιθώμης 3, Χαλάνδρι

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

26/11/2021 - 10:00