Ο "Τρελαντώνης" από την Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης στο Metropolitan Urban Theater

Με τον «Τρελαντώνη» της Πηνελόπης Δέλτα σε παραγωγή της Παιδικής Σκηνής Θεσσαλονίκης θα ανοίξει την Κυριακή 3 Οκτωβρίου2021 τις πύλες του ένα νέο θέατρο στην πόλη μας, το Metropolitan: The Urban Theater (Βας. Όλγας 65 με Φλέμινγκ 2, Θεσσαλονίκη).

Στον ανακαινισμένο του χώρο, που θα υποδεχτεί για πρώτη φορά το κοινό, οι θεατές θα απολαύσουν ένα έργο βγαλμένο από την κλασική αγαπημένη λογοτεχνία της νιότης μας. Το έργο της Π. Δέλτα τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο Ακαδημίας Αθηνών (1930).

Ο «Τρελαντώνης» της Πηνελόπης Δέλτα σε θεατρική διασκευή της Αλεξάνδρας Γιαννοπούλου και σκηνοθεσία της Ανδρονίκης Μαλακόζη, έρχεται να διασκεδάσει, να θυμίσει αλλά και να διδάξει μέσα από τις καλοκαιρινές διακοπές μιας παρέας παιδιών.

Με μουσική, τραγούδια και χορό, ο Τρελαντώνης, που δεν είναι άλλος από τον γνωστό Αντώνη Μπενάκη, παρέα με τις αδερφές του Αλεξάνδρα και Πουλουδιά -χαϊδευτικό της Πηνελόπης Δέλτα- και τον μικρό αδερφό του Αλέξανδρο, αναστατώνει την όμορφη γειτονιά της Καστέλας όπου τα περίτεχνα σπίτια του αρχιτέκτονα Τσίλερ ενώνουν τη μεγαλοπρέπεια τους με την ταπεινή ομορφιά του γιασεμιού και της γαζίας. Σε μια άλλη εποχή, με άλλες συνήθειες μα με την ίδια πάντα ζωντάνια στο παιχνίδι των παιδιών.

Συντελεστές παράστασης:

Σκηνοθεσία: Ανδρονίκη Μαλακόζη

Διασκευή – Στίχοι: Αλεξάνδρα Γιαννοπούλου

Μουσική: Χάρης Γκατζόφλιας

Χορογραφίες: Χρήστος Μυλωνάς

Φωτισμοί: Αντώνης Διρχαλίδης

Σκηνικά – Κοστούμια: Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης

Διεύθυνση παραγωγής: Ιφιγένεια Δ. Μανώλα

Παίζουν οι ηθοποιοί :

Δέσποινα Βλάχου

Ελβίρα Θεμελή

Δήμητρα Θεοδουλίδου

Γιώργος Κωνσταντίνου

Χρήστος Μυλωνάς

Βλάσσης Παπακωνσταντίνου

Μελίνα Ταχτσίδου

* Το Metropolitan: The Urban Theater μέχρι νεοτέρας θα λειτουργήσει αμιγώς ως χώρος υποδοχής πολιτών που έχουν εμβολιαστεί πλήρως με το εμβόλιο κατά της COVID-19 ή έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου.

* Κατά την είσοδο των θεατών από 12 ετών και άνω στους χώρους, θα γίνεται έλεγχος των απαραίτητων πιστοποιητικών καθώς και πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης).

* Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του θεάτρου ενώ η προσέλευση ανήλικων από 4 έως 11 ετών προϋποθέτει την επίδειξη υπεύθυνης δήλωσης των γονέων για τη διενέργεια self test εντός 24ωρου.

Πληροφορίες:

Από την Κυριακή 3 Οκτωβρίου έως Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021.

Παραστάσεις κάθε Κυριακή στις 11.30 το πρωί.

Διάρκεια: 80 λεπτά.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: 10€ , Προπώληση: 8€ , Άνεργοι / Πολύτεκνοι : 7€.

Προπώληση: Viva.gr.

τηλ. επικοινωνίας: 2311 284 773 & 6944 638 637.

Metropolitan Urban Theater
Αλ. Φλέμινγκ 2,
τ.κ. 54 642, Θεσσαλονίκη
τηλ.: 2311 284 773

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.: 2311 284 773

Διεύθυνση: 

Metropolitan Urban Theater
Αλ. Φλέμινγκ 2,
τ.κ. 54 642

Πόλη: 

Κόστος: 

Το κόστος αναφέρεται αναλυτικά μέσα στο άρθρο

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

03/10/2021 - 11:30