"Μάζεψε το θάρρος σου, Ανδώ" στον Θερινό Κινηματογράφο Ελληνίς

Ο Ιανός και οι Eκδόσεις Πατάκη προσκαλούν το κοινό στην παρουσίαση του βιβλίου «Μάζεψε το θάρρος σου, Ανδώ», του Γιώργου Χατζόπουλου στον θερινό κινηματογράφο, ΕΛΛΗΝΙΣ (Λεωφόρου Στρατού 11, Θεσσαλονίκη 546 21), τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 και ώρα 19: 00.

Ομιλητές:

Κατσαρός Βασίλης (ομότιμος καθηγητής Μεσαιωνικής Βυζαντινής Φιλολογίας, Τμήμα Φιλολογίας, ΑΠΘ)
Κωτόπουλος Τριαντάφυλλος (καθηγητής Δημιουργικής Γραφής και Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας)
Λακασάς Δημήτρης (επιχειρηματίας – συγγραφέας)

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν:

Χρίστος Στυλιανού (ηθοποιός ΚΘΒΕ)
Ελένη Θυμιοπούλου (ηθοποιός ΚΘΒΕ)
Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα του βιβλίου Γιώργο Χατζόπουλο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Θέλεις να ζήσεις μία απίστευτη περιπέτεια στα βάθη της Ανατολής, να διασχίσεις ποτάμια και ερήμους καβάλα σε γκαμήλες και φτερωτά άλογα, να συναντήσεις φιλόξενους βεδουίνους και μουσουλμάνους περιηγητές, να τα βάλεις με αδίστακτους ληστές, άγριες αμαζόνες και ανθρωπόμορφους δράκους, με λύκους και λιοντάρια, ακόμα και με τον ίδιο τον Χάρο;

Βιογραφικό συγγραφέα:

Ο Γιώργος Χατζόπουλος σπούδασε Παιδαγωγικά, Κοινωνιολογία και Συγκριτική Λογοτεχνία. Εργάζεται ως δάσκαλος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Έχει γράψει τα θεατρικά: Μοργκεντάου (2003), Πλατεία Εμπορίου ή πόσο καλό είναι το φως (2004), Δρακόλιμνη (2018).

Έχει γράψει τη νουβέλα Βγερού γλυκά φανού (Αιώρα, 2015), και τα μυθιστορήματα για παιδιά και νέους «Νι Πι ο τελευταίος πειρατής του Αιγαίου και το νερό της ζωής» (ΠΑΤΑΚΗΣ 2018), «Μάζεψε το θάρρος σου, Ανδώ» (ΠΑΤΑΚΗΣ 2020)

Αν ναι, τότε ΜΑΖΕΨΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΣΟΥ και ακολούθησε την Ανδώ, το ατίθασο, δωδεκάχρονο κορίτσι που το σκάει από το σπίτι της και με μόνη συντροφιά τον φίλο της τον Κοσμά και την πίστη στον εαυτό της ψάχνει να βρει το Ιερό Σπαθί και να μάθει την αλήθεια για τον πατέρα της, τον Διγενή Ακρίτη!

Σε περιμένει ένα ταξίδι γεμάτο απρόβλεπτες εξελίξεις, όπου η αγάπη συμπορεύεται με τη θυσία και το θάνατο, ο έρωτας με τη διαφορετικότητα και το όνειρο, ο ελληνικός πολιτισμός με τον Αραβικό, ο Χριστιανισμός με τον Μωαμεθανισμό, και η βυζαντινή Ιστορία με τον Μύθο.

Το βιβλίο είναι κατάλληλο για παιδιά άνω των 10 ετών, ιδανικό για τους μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης δημοτικού και Β΄ Γυμνασίου μιας και το ιστορικό πλαίσιο στο οποίο διαδραματίζεται η ιστορία είναι το Βυζάντιο του 10 μ.Χ. αιώνα και η εποχή των Ακριτών.

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.: 2310 292 304

Διεύθυνση: 

Θερινός Κινηματογράφος Ελληνίς
Λεωφ. Στρατού 11, 54 621

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

14/06/2021 - 19:00