8o Καλοκαιρινό Καλλιτεχνικό Camp από τις Μορφές Έκφρασης!

Ένα ξεχωριστό camp για παιδιά από 5-15 ετών κάτω από τη μαγική μπαγκέτα των Μορφών Έκφρασης του Θωμά Κινδύνη, μια από τις πιο δυναμικές Ελληνικές ομάδες καλλιτεχνικής εκπαίδευσης παιδιών και εφήβων, θα χαρίσει στα παιδιά μια ξεχωριστή επαφή με τη φύση αλλά και την Τέχνη! Μουσικές, τραγούδια, χοροί, παραμύθια και μύθοι θα εμπλουτίσουν την πολιτισμική εμπειρία των παιδιών, βοηθώντας τα ταυτόχρονα να καταλάβουν και να ανακαλύψουν έννοιες όπως η επικοινωνία, τα συναισθήματα, τα δικαιώματα, η συνύπαρξη με τους ανθρώπους αλλά και να αναπτύξουν την επαφή τους με τη φύση. Οι καλοκαιρινές διακοπές των παιδιών ξεκινάνε φέτος με δημιουργία, με νέες φιλίες και χαρά μέσα σ’ ένα πανέμορφο δάσος πολύ κοντά στην πόλη. Τα παιδιά χωρίζονται σε μικρά ηλικιακά γκρουπ (10-15 ατόμων για τα μικρά παιδιά 5-10 ετών και 15-20 άτομα για τα μεγάλα παιδιά 11-15 ετών),τα οποία ακολουθούν τις ιδιαιτερότητες της ηλικίας της κάθε ομάδας.
 
Η βασική μας φιλοσοφία
Η επαφή των παιδιών με τις Τέχνες & την φύση είναι ένα απαραίτητο στάδιο στην εσωτερική τους ανάπτυξη. Είτε το παιδί ακολουθήσει μια καλλιτεχνική σταδιοδρομία είτε όχι, οι τέχνες έχουν να του προσφέρουν άπειρες ευκαιρίες για να αναπτύξει την προσωπική του έκφραση, την ικανότητα και την ανάγκη του για επικοινωνία με άλλα παιδιά της ηλικίας του αλλά και το φυσικό περιβάλλον. Είναι σημαντικό στις μέρες μας να επιμένουμε ώστε τα παιδιά να έχουν πραγματική επαφή με τον άνθρωπο και τη φύση, καθώς ζούνε όλο και περισσότερο σε εικονικό περιβάλλον που πολύ συχνά διασπά την προσοχή τους αλλά και την αίσθηση τους για το χώρο. Πιστεύουμε στην απλότητα, στην έκφραση και την ανάπτυξη των ανθρώπων μέσα από τις Τέχνες, αλλά και την αστείρευτη δύναμη της φύσης που μας προσφέρει απλόχερα καλαισθησία, ηρεμία και ευχαρίστηση!
 
Η επιλογή του χώρου
Το 8ο Καλοκαιρινό Καλλιτεχνικό Camp, θα φιλοξενηθεί για μια ακόμα χρονιά στον υπέροχο Βοτανικό Κήπο Διομήδους στο Χαϊδάρι. Ο χώρος αυτός επιλέχτηκε για την απίστευτη αισθητική του φυσικού του περιβάλλοντος και φυσικά για τον άπλετο χώρο που δίνει στα παιδιά για παιχνίδι και κίνηση.
 
 
Πάντα φροντίζουμε, οι χώροι που φιλοξενούνται οι δράσεις μας να έχουν υψηλή αισθητική, καθώς πιστεύουμε ότι από μόνη της είναι ένας παράγοντας που βοηθάει πολύ θετικά τα παιδιά.
 
 
Μια χρονιά αφιερωμένη στην Φύση, τον Πολιτισμό και τα Ανθρώπινα δικαιώματα
8η χρονιά φέτος για το καλλιτεχνικό μας Campκαι η προσοχή μας θα κινηθεί γύρω από τη Φύση, τον Πολιτισμό και την Ελευθερία!  Συμμετέχουμε κι εμείς στο επετειακό έτος 2021 (200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση) εστιάζοντας στην έννοια της Ελευθερίας και των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αυτή συνεπάγεται. Το τρίπτυχο Φύση – Πολιτισμός – Ελευθερία είναι αλληλένδετο με την έννοια της προσωπικής ανάπτυξης, της συμβίωσης και της χαράς, καθώς μόνο όταν επικρατούν αυτά τα απαραίτητα δομικά στοιχεία της ζωής, μπορούμε να έχουμε την ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον, για μια αρμονική συμβίωση του ανθρώπου με τη φύση, τον εαυτό του και με τους άλλους. 
 
Μέσα από μύθους, ποιήματα, τραγούδια, παιχνίδια, μουσικές, χορούς, έργα τέχνης και κάτω από τα σκιερά δέντρα του κήπου μας,  θα διερευνήσουμε την έννοια των ανθρώπινων δικαιωμάτων, όπως αυτά διατυπώθηκαν μέσα στο χρόνο, θα κατανοήσουμε και θα γνωρίσουμε καλύτερα τη φύση αλλά και την έννοια του πολιτισμού. 
    
Τρόπος λειτουργίας του καλλιτεχνικού camp
 
Η προσέλευση των παιδιών γίνεται από τις 8:00 π.μ. και ολοκληρώνεται το αργότερο στις 8:55 π.μ. Στο διάστημα αυτό τα παιδιά χωρίζονται στις ομάδες τους. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκινάει στις 9:00 π.μ. και ολοκληρώνεται στη 1:00 μ.μ. Μετά τη 1:00 μ.μ. όσοι γονείς το επιθυμούν μπορούν να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους, ανά 1 ώρα. Δηλαδή στη 1:00 μ.μ. στις 2:00 μ.μ., στις 3:00 μ.μ. και τέλος στις 4:00 μ.μ. Όσα παιδιά παραμένουν μετά τη 1:00 μ.μ. θα φάνε το μεσημεριανό τους και στη συνέχεια ακολουθούν το απογευματινό πρόγραμμα (ελεύθερο παιχνίδι, οργανωμένα παιχνίδια από τους εμψυχωτές, ανάγνωση βιβλίων και παραμυθιών, ελεύθερη ζωγραφική κ.α.) Στο απογευματινό πρόγραμμα θα λειτουργήσει φέτος και δανειστική βιβλιοθήκη, την οποία θα λειτουργήσουν τα μεγαλύτερα παιδιά, καθώς και ανταλλακτήριο παιχνιδιών κλπ. 
 
Γενικότερα, η φιλοσοφία μας είναι τα παιδιά να αναλαμβάνουν, ανάλογα με την ηλικία τους, υπευθυνότητα για τον εαυτό τους αλλά και για τους άλλους, να αναπτύξουν την ικανότητα τους να διαχειρίζονται καταστάσεις και να ενδυναμώσουν την πίστη στις ικανότητες τους. 
 
*Τα παιδιά παραλαμβάνονται καθημερινά από την είσοδο του Βοτανικού κήπου Διομήδους από τον υπεύθυνο του camp και στη συνέχεια τα παραλαμβάνει ο υπεύθυνος της ομάδας τους για να ξεκινήσει το ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα!
 
Ενδεικτικό καθημερινό πρόγραμμα
9:00 – 9:30 Παιχνίδια Καλημέρας! (Παιχνίδια ενδυνάμωσης της ομάδας, γνωριμία και επαφή)
9:30 – 10:15 Θεατρικά παιχνίδια 
10:15 – 10:30 Δεκατιανό
10:30 – 11:30 Μουσικά παιχνίδια – Τραγούδι και ορχήστρα
11:30 – 12:00  Χορός και Κίνηση
12:00 – 13:00 Εικαστικά – κατασκευές
13:00  Λήξη εκπαιδευτικού προγράμματος
13:00 – 14:00 Μεσημεριανό γεύμα
14:00 -16:00 Απογευματινή ζώνη: Ελεύθερη έκφραση με ζωγραφική, ομαδικά παιχνίδια, συζητήσεις για την ημέρα που πέρασε, εικονογράφηση, δανειστική βιβλιοθήκη, ανταλλακτήριο παιχνιδιών, παιχνίδι στην παιδική χαρά του κήπου, προβολές ντοκιμαντέρ. 
 
Οι παρουσιάσεις της Παρασκευής
 
Κάθε Παρασκευή που τελειώνει η μαγική εβδομάδα των μικρών μας φίλων μέσα στον υπέροχο κόσμο των Μορφών Έκφρασης, είναι ευκαιρία να μοιραστούμε με τους αγαπημένους μας την περιπέτεια που ζήσαμε. Έτσι λοιπόν, θα είστε καλεσμένοι των παιδιών σας στην παρουσίαση  της εβδομάδας!
 
Οι  παρουσιάσεις γίνονται κάθε Παρασκευή στις 2:00 μ.μ.
 
Τετάρτη μια διαφορετική μέρα 
 
Κάθε Τετάρτη είναι μια μέρα έκπληξη! Το πρόγραμμα μας αλλάζει, βόλτα στον κήπο, ομαδικά παιχνίδια θησαυρού, ζωγραφική στη φύση, περίπατος στους ανθώνες κι .άλλες δράσεις έκπληξη αλλάζουν και γεμίζουν την καθημερινότητα των παιδιών, προσφέροντας του νέες εμπειρίες!
 
Εκπαιδευτικό προσωπικό
 
Το πρόγραμμα υλοποιείται από την καλλιτεχνική εκπαιδευτική μας ομάδα, που αποτελείται από Μουσικούς, Χορευτές, Ηθοποιούς και Εικαστικούς. Τα παιδιά χωρίζονται σε ηλικιακές ομάδες, ενώ θα υπάρχουν επιπλέον 2 τουλάχιστον συντονιστές που θα φροντίζουν για κάθε ανάγκη των παιδιών κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων.
 
Ειδικό εκπαιδευμένο άτομο για περίπτωση έκτακτης ανάγκης πρώτης βοήθειας.
 
Σε περίπτωση Καύσωνα
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η θερμοκρασία μέσα στον κήπο είναι πολύ μικρότερη από αυτήν που υπάρχει εκτός του κήπου. Τα παιδιά βρίσκονται κυρίως σε σκιερά μέρη, και ειδικότερα σε περίπτωση καύσωνα, (όπως έγινε πέρυσι) φροντίζουμε να πίνουν συχνά νερό, ενώ οργανώνουμε και παιχνίδια με μπουγέλα ώστε τα παιδιά να παραμένουν πάντα δροσερά!
 
Εγγραφές:
Το κάθε παιδί μπορεί να παρακολουθήσει κατ’ επιλογή 1 ή περισσότερες εβδομάδες.
Α’  περίοδο
1η εβδομάδα:  28 Ιουνίου – 2 Ιουλίου 2021
2η εβδομάδα:  5  Ιουλίου – 9 Ιουλίου 2021
3η εβδομάδα:  12 Ιουλίου  – 16 Ιουλίου 2021
4η εβδομάδα:  19 Ιουλίου – 23 Ιουλίου 2021
5η εβδομάδα:  26 Ιουλίου – 30 Ιουλίου 2021
6η εβδομάδα:  2 Αυγούστου – 6 Αυγούστου 2021
Β’ περίοδο
7η εβδομάδα:  30 Αυγούστου - 3 Σεπτεμβρίου 2021
8η εβδομάδα:  6 Σεπτεμβρίου - 10 Σεπτεμβρίου 2021
 
Ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
 
Κόστος:
1 εβδομάδα : 90 €.
2 εβδομάδες και πάνω: 85 € η βδομάδα.
 
Για αδέρφια και μικρές ομάδες (4-10 άτομα) :
1 εβδομάδα : 85 € η βδομάδα για το κάθε παιδί.
2 εβδομάδες και πάνω: 85 € η βδομάδα η βδομάδα για το κάθε παιδί.
 
FAN CLUB Για όσους έχουν ξαναέρθει τουλάχιστον 2 φορές.
80 € η εβδομάδα από την πρώτη εβδομάδα.
75€ η εβδομάδα, για αδέρφια.
 
Φαγητό:
Τα παιδιά τρώνε στις 10:00 το δεκατιανό τους και στις 13:00  το μεσημεριανό τους εφόσον παραμείνουν.
Τα παιδιά μπορούν να τρώνε το menu που μας ετοιμάζει καθημερινά, το συνεργαζόμενο CATERING, το οποίο περιλαμβάνει το δεκατιανό αλλά και το μεσημεριανό γεύμα. 
Ή μπορούν να φέρνουν μαζί τους σε κατάλληλο θερμοστατικό τσαντάκι το δεκατιανό τους και κατά προτίμηση ένα κρύο γεύμα για το μεσημεριανό.
 
Επικοινωνία:
Εάν για οποιοδήποτε λόγο χρειαστείτε να επικοινωνήστε με το παιδί σας όσο είναι στο camp, θα έχετε το κινητό τηλέφωνο του συντονιστή, με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνείτε.
 
Τα παιδιά δεν φέρνουν κινητά μαζί τους, ούτε ηλεκτρονικά παιχνίδια!
 
Μετακίνηση:
Τα παιδιά μπορούν να τα φέρουν οι γονείς τους στον χώρο του camp.
Ή μπορούν να κάνουν χρήση του Πούλμαν, με κάποια επιπλέον επιβάρυνση. 
 
Διαμόρφωση προγράμματος:
 
Την διαμόρφωση του εκπαιδευτικού καλλιτεχνικού  προγράμματος έχει αναλάβει εδώ και 8 χρόνια η ηθοποιός, σκηνοθέτης και θεατροπαιδαγωγός Άννα Σεβαστή Τζίμα. Με αγάπη και σεβασμό για το παιδί, προάγει την φυσική ανάγκη του παιδιού για παιχνίδι, σε μια διαδρομή αυτοανάπτυξης και έκφρασης μέσα από τις τέχνες. Η έννοια της επικοινωνίας αποτελεί το βασικό εργαλείο μέσα από το οποίο τα παιδιά μπορούν να εκφράσουν τον εσωτερικό τους κόσμο και να μοιραστούν μαζί τον δικό τους «παιδικό σύμπαν». 
 
Μάθετε περισσότερα για τις Μορφές Έκφρασης στο:
Τηλ: 210- 34 64 903, 210- 34 64 002, 6944 -659 865
 
«Στόχος μας είναι να επιτρέψουμε στα παιδιά να καταλάβουν τον κόσμο, να τον αισθανθούνε και να αναπτύξουν όραμα και ιδανικά για μια καλύτερη ζωή, όπου η ειρήνη και ο πολιτισμός, η επικοινωνία και ομορφιά θα μπορούν να διέπουν τις σχέσεις των ανθρώπων. Τα παιδιά για να μπορούνε να ονειρεύονται και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, χρειάζονται γνώση και εφόδια για τη ζωή του μέλλοντος, τη δική τους ζωή!».
 
 
 
Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου 
 

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Τρόποι επικοινωνίας: 

Μάθετε περισσότερα για τις Μορφές Έκφρασης στα τηλ: 210- 34 64 903, 210- 34 64 002, 6944 -659 865

Διεύθυνση: 

Βοτανικός κήπος Διομήδους ,
Ιερά οδός 403

Πόλη: 

Κόστος: 

Το κόστος αναφέρεται αναλυτικά μέσα στο άρθρο

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

28/06/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
29/06/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
30/06/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
01/07/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
02/07/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
05/07/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
06/07/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
07/07/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
08/07/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
09/07/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
12/07/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
13/07/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
14/07/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
15/07/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
16/07/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
19/07/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
20/07/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
21/07/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
22/07/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
23/07/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
26/07/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
27/07/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
28/07/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
29/07/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
30/07/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
02/08/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
03/08/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
04/08/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
05/08/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
06/08/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
09/08/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
10/08/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
11/08/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
12/08/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
13/08/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
16/08/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
17/08/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
18/08/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
19/08/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
20/08/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
23/08/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
24/08/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
25/08/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
26/08/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
27/08/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
30/08/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
31/08/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
01/09/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
02/09/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
03/09/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
06/09/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
07/09/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
08/09/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
09/09/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00
10/09/2021 - από τις 09:00 έως τις 16:00