Έρχεται διαδικτυακά «O ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία» από το Σπίτι των Παραμυθιών – Το Μουσείο Αλλιώς

Το «Σπίτι των Παραμυθιών – Το Μουσείο Αλλιώς» παρουσιάζει τη νέα μουσική, διαδραστική παράσταση της ομάδας Sporos Music Tales, με τίτλο «O ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία!».

Eμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Ρόμπερτ Φίσερ και διασκευασμένη για παιδιά, «O ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία!» έρχεται διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας zoom, την Κυριακή 18 Απριλίου 2021 και ώρα 12:30 !

H παράσταση χρησιμοποιώντας ως μέσα τη δραματοποιημένη αφήγηση και τη ζωντανή μουσική, έχει διαδραστικό χαρακτήρα δίνοντας χώρο στα παιδιά να συμμετέχουν με κίνηση και λόγο, να συνδιαμορφώσουν την εξέλιξη της ιστορίας και να μεταμορφωθούν στους ήρωες των παραμυθιών.

Ατρόμητος, γενναίος κι ευγενικός ιππότης,
των μοχθηρών ο τιμωρός, των δράκων ο διώκτης,
πριγκίπισσες μην κλαίτε, η συμφορά νικιέται,
ο ιππότης ο απτόητος πάντα σπαθί ξηγιέται!

Αυτό το τραγούδι σιγομουρμούριζε ο ήρωας της ιστορίας μας και τριγυρνούσε καμαρωτός, φορώντας μέρα νύχτα την αστραφτερή του πανοπλία έτοιμος για μάχη.

Βγάλε επιτέλους αυτή την άθλια πανοπλία! Ο γιος μας έχει ξεχάσει πια το πρόσωπό σου! του είπε μια μέρα η αγαπημένη του. Μα η πανοπλία είχε κολλήσει επάνω του και δεν έλεγε να βγει.

Μια ιστορία που μας κάνει να σκεφτούμε τις τρικλοποδιές που οι ίδιοι βάζουμε καμιά φορά στον εαυτό μας. Θα προχωρήσουμε στο μονοπάτι της Αλήθειας, θα περάσουμε από τον πύργο της Σιωπής, το κάστρο της Γνώσης και θα αντιμετωπίσουμε το δράκο του Φόβου και της Αμφιβολίας. Τέλος, θα κοιτάξουμε στο μαγικό καθρέφτη του ιππότη για να δούμε πώς μοιάζουμε χωρίς την πανοπλία μας.

Αφήγηση, ζωντανή μουσική:
Ειρήνη Νικολακοπούλου
Θωμάς Μπέλτσιος
Δημήτρης Λειβαδιώτης

Διασκευή/επιμέλεια κειμένου: Ειρήνη Νικολακοπούλου
Πρωτότυπη μουσική/στίχοι τραγουδιών: Θωμάς Μπέλτσιος
Εικονογράφηση/σκηνικά: Δημήτρης Λειβαδιώτης

Διάρκεια: 60′
Ηλικίες: 4-12

Πληροφορίες / Κρατήσεις: στο τηλ. 6977 453 597 ή στο e-mail:  folktaleshouse@gmail.com


 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12

Τρόποι επικοινωνίας: 

Πληροφορίες / Κρατήσεις: στο τηλ. 6977 453 597 ή στο e-mail:  folktaleshouse@gmail.com

 

Διεύθυνση: 

μέσω της πλατφόρμας zoom

Κόστος: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

18/04/2021 - 12:30