Ώρα για διαδικτυακά εργαστήρια για παιδιά και γονείς κάθε σαββατοκύριακο στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Tα αγαπημένα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που μεγάλωσαν γενιές και γενιές, από φέτος θα πραγματοποιούνται και online!

Τα online εργαστήρια Σαββατοκύριακου θα πραγματοποιούνται όχι μόνο κατά τη διάρκεια που το μουσείο θα παραμένει κλειστό, αλλά καθιερώνονται και μετά, δίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής σε οικογένειες απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και σε ελληνόφωνα παιδιά της ομογένειας στο εξωτερικό!

Μέχρι και τον Μάϊο, κάθε Σαββατοκύριακο, παιδιά και γονείς σε κάθε γωνιά του πλανήτη θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν διαδικτυακά το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από παραμύθια, διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, θέατρο, φωτογραφία και μουσική!

Τα online εργαστήρια Σαββατοκύριακου υλοποιούνται με την υποστήριξη της Eurolife FFH, στρατηγικού συνεργάτη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Online εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 4-6 χρονών.

Ανακαλύπτουμε τα γεωμετρικά σχήματα στα ειδώλια του Μουσείου!
Κυριακή 24/1: 11.00-13.00

Κυριακή 31/1: 11.00-13.00 (επανάληψη)

Στο πρώτο διαδικτυακό εργαστήριο του 2021, περνάμε την πόρτα του Μουσείου και περιπλανιόμαστε στις μεγάλες αίθουσές του! Παρατηρούμε μεγάλα και μικρά ειδώλια και ψάχνουμε να βρούμε τους ήρωες του παραμυθιού μας. Μια κομψή πριγκίπισσα, ένας ευθυτενής πολεμιστής και ένας επιβλητικός βασιλιάς κρύβονται ανάμεσα τους.

Από εκεί, ξεκινάει το παραμύθι μας, ένα παραμύθι που θα μας γυρίσει στα πέρατα του κόσμου για να βρούμε το πιο δυνατό πλάσμα και να ξυπνήσουμε τη φαντασία μας.

Το παιχνίδι με τα ειδώλια και τα σχήματα μάς δίνει τα εργαλεία να δημιουργήσουμε. Απλά υλικά από το σπίτι μεταμορφώνονται στα χέρια των παιδιών σε κυκλαδικά και κυπριακά ειδώλια για να ξεπηδήσουν οι δικοί τους ήρωες, οι δικοί τους βασιλιάδες.

Γονείς, καθίστε αναπαυτικά κοντά στα παιδιά σας και απολαύστε μαζί τους αυτές τις στιγμές που ξυπνάει τη φαντασία τους και δίνει μορφή σε όσα βάζει ο νους τους.

Υλικά:

λευκά χαρτιά Α4

-1-2 σελίδες από εφημερίδα ή μια σακούλα χάρτινη από μανάβη ή πολύχρωμα φύλλα Α4,

-μολύβι,

-μαρκαδούροι ή λαδοπαστέλ,

-ψαλίδι και κόλλα stick (ή ρευστή).

Πληροφορίες:

Αντωνία Βέλλιου (Αφηγήτρια) – Δέσποινα Σακελλαρίου (Αναπτυξιακή Ψυχολόγος).

Για Πληροφορίες στο e-mail: emarkou@cycladic.gr

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9

Τρόποι επικοινωνίας: 

Για Πληροφορίες στο e-mail: emarkou@cycladic.gr

Διεύθυνση: 

Διαδικτυακά

Πόλη: 

Κόστος: 

Εισιτήρια στο viva.gr: 8 ευρώ (γονέας και παιδί)

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

24/01/2021 - από τις 11:00 έως τις 13:00
31/01/2021 - από τις 11:00 έως τις 13:00