Εργαστήρια Earth Speak από το Goethe-Institut Athen

Το Earth Speakr είναι ένα νέο διαδραστικό έργο τέχνης του Ισλανδού-Δανού καλλιτέχνη Olafur Eliasson. Δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2020 και προσκαλεί παιδιά και νέους να υπερασπιστούν τον πλανήτη και τους μεγάλους και υπεύθυνους λήψης αποφάσεων ν’ ακούσουν τα όσα έχουν να πουν.

Στις σημερινές δημόσιες συζητήσεις για τις κλιματικές πολιτικές είναι σημαντικό να ακουστούν δυνατά και καθαρά οι φωνές της επόμενης γενιάς, μιας και αυτοί είναι που θα ζήσουν στο μέλλον που σήμερα διαμορφώνουμε.

Λίγα λόγια για τα εργαστήρια:

Το Goethe-Institut Athen διοργανώνει δυο εργαστήρια Earth Speakr στα οποία θα δημιουργηθούν μηνύματα από τους συμμετέχοντες σχετικά με τη κλιματική κρίση και το μέλλον του πλανήτη. Μεταξύ άλλων, θα χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή Earth Speakr για να σχεδιάσουν ένα τρισδιάστατο πρόσωπο, στο οποίο αντικατοπτρίζονται οι εκφράσεις τους και κινήσεις τους. Μπορούν, στη συνέχεια, να ηχογραφήσουν ένα μήνυμα και να εναποθέσουν το πρόσωπο στο περιβάλλον τους, πάνω σε ένα πλαστικό μπουκάλι ή σε ένα λουλούδι, για να δώσουν την εντύπωση ότι αυτό μιλά. Με αυτόν τον τρόπο δραστηριοποιούνται σε θέματα προστασίας του άμεσου περιβάλλοντός τους αλλά και όλου του κόσμου.

Σε μια δεύτερη φάση οι νέοι θα παρουσιάσουν τα μηνύματά τους σε μια συνάντηση «στρογγυλής τραπέζης». Μεταξύ των προσκεκλημένων θα είναι εκπρόσωποι του πολιτικού και εκπαιδευτικού χώρου, καθώς και εκπρόσωποι της Γερμανικής Πρεσβείας.

Στόχος του πρότζεκτ είναι να επιτρέπει σε παιδιά και νέους να εκφράσουν τις απόψεις τους και να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση του πλανήτη και του μέλλοντος. Για αυτόν το λόγο σε όλη την Ευρώπη τα μηνύματα δημιουργούνται στη μητρική γλώσσα των συμμετεχόντων.

Αίτηση συμμετοχής:
https://www.goethe.de/ins/gr/el/sta/ath/esa.html

Προθεσμία δήλωσης: 20/10/2020

Ημερομηνίες Διεξαγωγής εργαστηρίων: Δευτέρα 26 Οκτωβρίου ή Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020.

Διάρκεια: περίπου 1,5 ώρες.

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε νέους ηλικίας 13 έως 17 ετών.

Εκδήλωση λήξης: Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020.

Τόσο τα εργαστήρια, όσο και η εκδήλωση λήξης θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά.

Περισσότερες πληροφορίες για το Project:

https://earthspeakr.art/de/

info box

Διεύθυνση: 

Διαδικτυακά εργαστήρια

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

26/10/2020 - 18:00