Δραστηριότητες για παιδιά στο δημιουργικό εργαστήριο Σβούρα

Το δημιουργικό εργαστήρι της Σβούρας ξεκινά τις δραστηριότητές του και καλωσορίζει τους φίλους του στο  χώρο του, στην Παύλου Μελά 18. Φέτος θα λειτουργήσουν τα βασικά τμήματα θεάτρου, ζωγραφικής, κεραμικής για παιδιά και εφήβους.
 
Παιδικά Τμήματα 2020 – 2021
 
Νήπια
Εικαστικά: Τρίτη 17:30 – 18:30
Θέατρο: Τρίτη 18:45 – 20:15
Θέατρο: Πέμπτη 17:30 – 19:00
Εικαστικά: Πέμπτη 19:15 – 20:15
 
Τμήμα θεατρικού παιχνιδιού
Διαφορετικές τεχνικές και μέσα (όπως κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών, μαύρο θέατρο, παντομίμα, θέατρο ρόλων, αυτοσχεδιασμοί, μουσική, κοστούμια και σκηνικά) σε συνδυασμό με κινητικά και ομαδικά παιχνίδια, χρησιμοποιούνται για τη δραματοποίηση κλασικών παραμυθιών, μύθων και μικρών αυτοσχέδιων ιστοριών.
 
 
Τμήμα κεραμικής, ζωγραφικής & κατασκευών
 
Κεραμική: Βασικές αρχές της πλαστικής και της χαρακτικής, εξοικείωση με την έννοια του σχήματος και της φόρμας. Κατασκευή διακοσμητικών και χρηστικών αντικειμένων από πηλό.
 
Ζωγραφική & κατασκευές: χρώμα, σχήμα, κατασκευές από χαρτί και άχρηστα υλικά. Γνωριμία με διαφορετικές τεχνικές και υλικά (ακουαρέλα, ακρυλικό, παστέλ). Γνωριμία με την ιστορία της τέχνης από την προϊστορία μέχρι σήμερα.
 
 
Α’ & Β’ Δημοτικού
 
Θέατρο: Τρίτη  17:15 – 18:45
 
Εικαστικά: Τρίτη  19:00 – 20:00
 
Εικαστικά: Τετάρτη 18:00 – 19:00
 
Θέατρο: Τετάρτη 19:15 – 20:30
 
 Τμήμα θεατρικού παιχνιδιού
 
Μαύρο θέατρο, θέατρο σκιών, κουκλοθέατρο και παντομίμα διαπλέκονται με θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς, ρόλους, επεξεργασία κειμένων, παιχνίδια λόγου και μουσικοκινητικά παιχνίδια. Κοστούμια, σκηνικά και αντικείμενα συνδυάζονται με φως, ήχους και μουσική συνθέτοντας μικρές ιστορίες – σενάρια που εκτυλίσσονται στη διάρκεια της χρονιάς.
 
 
Τμήμα ζωγραφικής & κεραμικής  
 
Ζωγραφική: σχέδιο, χρώμα, τοπίο, αντικείμενο, προσωπογραφία, κατασκευές, μεικτές τεχνικές.            Ιστορία της Αρχαίας τέχνης ( Προϊστορία, Αρχαία Αίγυπτος, Αρχαία Ελλάδα). Γνωριμία με τους μεγάλους ζωγράφους ( Miro, Picasso, Klee ).
 
Κεραμική: πλαστική, χαρακτική, σχήμα και φόρμα αντικειμένου. Κατασκευή χρηστικών και διακοσμητικών αντικειμένων από πηλό, εμπνευσμένα από διάφορες ιστορικές περιόδους Αρχαία Ελλάδα, Βυζάντιο κλπ.
 
 
Γ’ & Δ’ Δημοτικού
Θέατρο: Τετάρτη 17:30 – 19:00
 
Εικαστικά: Τετάρτη 19:15 – 20:15
 
Εικαστικά: Πέμπτη 18:00 – 19:00
 
Θέατρο: Πέμπτη 19:15 – 20:30
 
 
Τμήμα θεάτρου 
 
Οι θεατρικοί αυτοσχεδιασμοί είναι η βάση αυτού του τμήματος. Θεατρικές ασκήσεις και διαφορετικές τεχνικές θεάτρου χρησιμοποιούνται στους αυτοσχεδιασμούς με στόχο τη δημιουργία μίας πολύ μικρής θεατρικής παράστασης και την παραγωγή μικρού μήκους video.
 
 
Τμήμα ζωγραφικής & κεραμικής
 
Ζωγραφική: σχέδιο, χρώμα, κατασκευές, γνωριμία με την ιστορία της ζωγραφικής. Με αφορμή τα έργα μεγάλων ζωγράφων τα παιδιά δημιουργούν τα δικά τους, χρησιμοποιώντας διαφορετικές τεχνικές και υλικά. Μαθαίνουν για την τέχνη σε άλλες ηπείρους και εποχές, για τα υλικά που χρησιμοποιούσαν σε διάφορους πολιτισμούς και φτιάχνουν τα δικά τους έργα.
 
Κεραμική: πλαστική, χαρακτική, γλυπτική, κατασκευή χρηστικών αντικειμένων, ιστορία της κεραμικής. Αρχαιοελληνικά παιδικά παιχνίδια από πηλό, (πλαγγόνες, τρίλιζες, πυξίδες) κυκλαδίτικη τέχνη κατασκευή ειδωλίων, κατασκευή βυζαντινών πιάτων και αγγείων.
 
 
E΄  & ΣΤ΄  Δημοτικού
Θέατρο: Παρασκευή  17:00 – 19:00
 
Εικαστικά: Παρασκευή  19:15 – 20:15
 
 
Θέατρο  
 
Τμήμα με στόχο θεατρική παράσταση. Αυτοσχεδιασμός – σενάριο, επεξεργασία κειμένου – ερμηνεία ρόλου, θεατρικές ασκήσεις – σκηνοθεσία, κατασκευή κοστουμιών, σκηνικών και θεατρικών αντικειμένων αποκαλύπτουν το χώρο των παρασκηνίων και βάζουν τα παιδιά στην διαδικασία  παραγωγής της θεατρικής  παράστασης.
 
 
Εικαστικά
 
Σχέδιο, χρώμα, ιστορία Τέχνης, STEAM, κόμικς, stop motion animation, χαρακτική είναι κάποια από τα πεδία που θα απασχολήσουν το τμήμα αυτό. Επιπλέον, τα παιδιά θα γνωρίσουν τον χώρο της σκηνογραφίας και θα σχεδιάσουν σκηνικά για την θεατρική παράσταση της ομάδας θεάτρου.
 
Έφηβοι (από 12 ετών)
Εικαστικά: Παρασκευή 17:45 – 18:45
 
Θέατρο: Παρασκευή 19:00 – 21:30
 
 
Εικαστικά
 
Στο τμήμα αυτό, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διερευνήσουν το χρώμα και τη φόρμα, να γνωρίσουν και να πειραματιστούν με τεχνικές και υλικά, να έρθουν σε επαφή με ζωγράφους και το έργο τους και να εμπνευστούν για την παραγωγή των δικών τους δημιουργιών.
 
Με όχημα τη φαντασία και τη μοναδική τους ματιά, τα παιδιά θα δημιουργήσουν τα δικά τους δισδιάστατα και τρισδιάστατα έργα ζωγραφικής, φωτογραφίας κολλάζ, κόμικς, γλυπτά, χαρακτικά, stop motion animation.
 
 
Θέατρο 
 
Τμήμα με στόχο δύο παραστάσεις μικρής διάρκειας. Αυτοσχεδιασμός – σενάριο, επεξεργασία κειμένου-ερμηνεία ρόλου, θεατρικές ασκήσεις – σκηνοθεσία, κατασκευή κοστουμιών, σκηνικών και θεατρικών αντικειμένων αποκαλύπτουν το χώρο των παρασκηνίων και βάζουν τα παιδιά στην διαδικασία  παραγωγής της θεατρικής παράστασης.
 
 
Σβούρα Art Lab
Art Lab
Παύλου Μελά 18, Θεσσαλονίκη
τηλ.: 2310 222 728
 
 
Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου 

Ετικέτες: 

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.: 2310 222 728
e-mail: svoura.edu@gmail.com

Διεύθυνση: 

Σβούρα Art Lab
Art Lab
Παύλου Μελά 18

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

06/10/2020 - 17:15