PlayLab – Τμήματα εκπαίδευσης & επιμόρφωσης

Το PlayLab προσφέρει ένα πλούσιο και δομημένο πρόγραμμα επιμορφωτικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για παιδιά ηλικίας από 10 μηνών έως 12 ετών.

Μαγειρική – Ζαχαροπλαστική «Kitchen lab» (3+ ετών)
Τρίτη 19.30 – 20.30
Παρασκευή 19.00 – 20.00
Μέσα από τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική δραστηριότητα τα παιδιά παίρνουν μέρος σε μία παρέα που καλλιεργεί το ομαδικό πνεύμα, είναι χαρούμενη και δημιουργική. Ενισχύουν και εκφράζουν τη φαντασία τους συνδυάζοντας υλικά, πλάθοντας, ανακατεύοντας, στολίζοντας. Αποκτούν άποψη και γευστικά κριτήρια: δοκιμάζουν, δέχονται, απορρίπτουν. Ενθουσιάζονται όταν τα καταφέρνουν, ρισκάρουν και αναλαμβάνουν την ευθύνη των επιλογών τους.

Τα παιδιά μαθαίνουν:

να επεξεργάζονται σωστά τα υλικά
να γνωρίσουν την υφή και την προέλευση τους
να εξασκήσουν την λεπτή κινητικότητα τους
να αναπτύξουν την συνεργασία και την επικοινωνία
να μαγειρεύουν με τη μαμά ή τον μπαμπά εύκολες συνταγές

Pre – school lab (18 μηνών – 3,5 ετών)
Πρωινό τμήμα (10.00 – 12.00)

Δευτέρα
Τρίτη
Τετάρτη
Απογευματινό τμήμα (17.30 – 19.00)

Τρίτη
Πέμπτη
Τα παιδιά ανεξαρτητοποιούνται σταδιακά από τους γονείς και μαθαίνουν να λειτουργούν μόνα τους σε ομάδα, σαν στο σχολείο… Δημιουργικές δραστηριότητες, παιχνίδι, πολύ εκπαιδευτικό υλικό και γρήγορες εναλλαγές χαρίζουν στα παιδιά τρεις ώρες απόλαυσης, εκπαίδευσης και ανεξαρτησίας μαζί! Είναι μια πρώτη, θετική και ασφαλής εμπειρία προσχολικής εκπαίδευσης και είναι αναπτυξιακά κατάλληλη για κάθε παιδί ηλικίας 2 έως 4 ετών. Τρία πρωινά την εβδομάδα, τα παιδιά θα συναντιούνται για να παίξουν και να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους και με το γύρω περιβάλλον.

Εργαστήρι Συναισθημάτων (4+ ετών)
Τρίτη 19.30 – 20.30
Με αφορμή ένα παραμύθι και μέσα από θεατρικό παιχνίδι, εικαστικά, τα lego- build me emotions και πολλούς άλλους διασκεδαστικούς τρόπους, τα παιδιά:

γνωρίζουν τα συναισθήματα
τα αναγνωρίζουν στον εαυτό τους και στους γύρω τους
μαθαίνουν να τα εκφράζουν αλλά και να τα ελέγχουν
Ένα εργαστήρι έκφρασης, φαντασίας & δημιουργίας!

Εργαστήρι ενδυματολογίας – Catwalk (4+ ετών)
Παρασκευή 19.00 – 20.30
Μέσα από τα εργαστήρια τα παιδιά μαθαίνουν σχέδιο, κοπτική ραπτική, ιστορία της τέχνης και ενδυματολογία. Με βασικά υλικά το ύφασμα , το νήμα και τη φαντασία τους, ξεδιπλώνουν τη δημιουργικότητα τους μέσα από κατασκευές αξεσουάρ και ρούχων. Στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές μαθαίνουν να σχεδιάζουν με έμπνευση αλλά και να υλοποιούν στην πράξη ρεαλιστικά κατασκευαστικά project ανάλογα το ηλικιακό τους επίπεδο. Οι μικροί δημιουργοί του CatWalk, στο τέλος της χρονιάς, παρουσιάζουν το ρούχο τους σαν επαγγελματίες στην πιο αναμενόμενη και φαντασμαγορική πασαρέλα της πόλης με φιλανθρωπικό χαρακτήρα!

Λειτουργούν τμήματα:

προσχολικής ηλικίας (4 – 6 ετών)
σχολικής ηλικίας (6 – 9 ετών)
τμήματα 9 -12 ετών & 12+ ετών

Junior ρομποτική (3+ ετών) Νέο!
Δευτέρα 19.00 – 20.00
Στο εργαστήριο θα χρησιμοποιούνται ως βάση τα παιδαγωγικά υλικά της LEGO Education «STEAM Park» και «Coding Express» και τα παιδιά θα είναι σε θέση να εξερευνούν και να δημιουργούν τους δικούς τους κόσμους με θεματικά πάρκα, τρενάκια, αυτόματα παιχνίδια που θα προγραμματίζουν τα ίδια και πολλούς μηχανισμούς που κάνουν τη ζωή πιο εύκολη και διασκεδαστική!

Μέσω μιας τέτοιας πρακτικής τα παιδιά μπορούν να κατανοήσουν βιωματικά πώς λειτουργούν μηχανισμοί του πραγματικού κόσμου, να κατανοήσουν έννοιες φυσικής και μαθηματικών, να μάθουν τις βασικές αρχές του κώδικα και του προγραμματισμού και να επιλύουν προβλήματα δουλεύοντας ομαδικά.

Σε αυτό το εργαστήριο σκοπός είναι να αγκαλιαστεί και να ενισχυθεί η φυσική περιέργεια και η επιθυμία δημιουργίας και εξερεύνησης κάθε παιδιού και με έναν παιγνιώδη τρόπο, να καθοδηγηθούν, ώστε να μάθουν να εργάζονται και να σκέφτονται όπως οι επιστήμονες, αποκτώντας έτσι τις βάσεις για την ολιστική μάθηση των θετικών επιστημών και των τεχνών που συνοψίζονται στο ακρωνύμιο «S.T.E.A.M.» (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics).

Για τις τιμές μπορείτε να ενημερωθείτε στα τηλ επικοινωνίας: 2311 264 524, 6974 514610

PlayLab
Κέντρο Δημιουργίας & Έκφρασης παιδιών
25ης Μαρτίου 70,
Εύοσμος,
τ.κ.56 224, Θεσσαλονίκη
τηλ.: 2311 264 524, 6974 514 610
e-mail: play@playlab.gr

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.: 2311 264 524, 6974 514 610
e-mail: play@playlab.gr

Διεύθυνση: 

PlayLab
Κέντρο Δημιουργίας & Έκφρασης παιδιών
25ης Μαρτίου 70,
Εύοσμος

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

07/09/2020 - 10:00