Με τα μάτια της καρδιάς: Ανιχνεύοντας την έννοια του διαφορετικού στο Art Factory

Δημιουργική γραφή και θεατρικό παιχνίδι για παιδιά ηλικίας από 9-12 ετών, θα υλοποιηθούν την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, κατά τις ώρες 11:00 π.μ. -1:00 μ.μ. στο Art Factory.
Το βιβλίο «Με τα μάτια της καρδιάς» είναι μια βαθιά συγκινητική ιστορία για τη διαφορετικότητα. Η διαφορετικότητα που μας αφορά όλους πλέον και πολύ. Τα παιδιά καλό είναι να δέχονται όλο και περισσότερα ερεθίσματα για να την ενσωματώσουν , όσο γίνεται πιο γλυκά και ομαλά στη ζωή τους. Να ζουν δίπλα στο «διαφορετικό» δίχως να το φοβούνται.

Για τους παραπάνω λόγους η δράση μας προσανατολίστηκε σε μια σειρά από παιγνιώδεις ασκήσεις θεάτρου και δημιουργικής γραφής, προκειμένου να φέρει τους μικρούς φίλους και φίλες στην όλο και πιο βαθιά κατανόησή της.

Έτσι, το αναγκαίο προκύπτει με τρόπο φυσικό και αβίαστο, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να παίξουν, να εκφραστούν και την ίδια στιγμή να προβληματιστούν.

Οι ήρωες της ιστορίας με τη δράση τους και τις επιλογές τους θα τους αφήσουν μια γλυκιά ανάμνηση, άλλα και θα τους κάνουν δώρο ένα χρήσιμο εργαλείο για να αντιμετωπίζουν τη διαφορετικότητα σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας τους.

Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί σε ένα ζεστό κι όμορφο παραμύθι. Και πώς θα γίνει αυτό; Μα θα το ανακαλύψουμε μαζί στο ArtFactory με ένα ευφάνταστο θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα, το οποίο συνδυάζει την δημιουργική γραφή με τις θεατρικές τεχνικές. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 9 ετών και πάνω.

Συντονίζουν: Μαρία Καστανάρα, θεατροπαιδαγωγός.
Βικτώρια Φούρναρη, Φιλόλογος, εξειδίκευση στην δημιουργική γραφή.

Κόστος συμμετοχής: 8€ .

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλ. 2315
509 752 και 6942 533 497.

Art Factory, Εργαστήριο εικαστικών τεχνών,
Χώρος Ανάπτυξης της Δημιουργικότητας. Πολιτιστικός Σύλλογος.
Ύδρας 44Β, 54638, Θεσσαλονίκη

Δείτε τον χάρτη στην ιστοσελίδα μας. www.artfactorytrigoni.com

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

9-12

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ. 2315 509 752 και 6942 533 497

Διεύθυνση: 

Art Factory, Εργαστήριο εικαστικών τεχνών,
Χώρος Ανάπτυξης της Δημιουργικότητας. Πολιτιστικός Σύλλογος. Ύδρας 44Β, 54 638

Πόλη: 

Κόστος: 

Κόστος συμμετοχής: 8€

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

09/02/2020 - 11:00