Πώς θα βοηθήσω το παιδί μου να χτίσει την αυτοεκτίμησή του; Βιωματικό εργαστήρι συναισθημάτων για γονείς και παιδιά 6-12 ετών με αφορμή το βιβλίο της Μόλι Πότερ «Τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό μου;»

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν
στο βιωματικό εργαστήριο συναισθημάτων με τίτλο
Πώς θα βοηθήσω το παιδί μου να χτίσει την αυτοεκτίμησή του
το Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020, στις 12:30 το μεσημέρι,

στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα),
με εισηγήτρια την ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια Κατερίνα Καλλιακούδη.

Τα παιδιά μας έχουν πολλές ικανότητες και πολλά ταλέντα. Συχνά όμως επικεντρώνονται σε αρνητικές σκέψεις, όπως δεν έχει νόημα να προσπαθώ ή δεν θα τα καταφέρω, που έρχονται επίμονα και τα ταλαιπωρούν. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο υγιής τρόπος σκέψης είναι πολύ σημαντικός. Πώς μπορούμε όμως να μάθουμε να φροντίζουμε την ψυχική μας υγεία από μικρή ηλικία; Πώς μπορούμε εμείς οι γονείς να τα ενθαρρύνουμε να ανακαλύψουν τη μοναδικότητά τους; Πώς τα παιδιά θα μάθουν να διαχειρίζονται τα δύσκολα και αρνητικά συναισθήματά τους;

Ένα βιωματικό εργαστήριο συναισθημάτων για γονείς και παιδιά μαζί, για να μιλήσουν τα παιδιά και να τα ακούσουν οι γονείς. Θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τις βαθύτερες ανάγκες του παιδιού μας, να κατανοήσουμε τι συμβαίνει στο μυαλό του και να βρούμε μια πυξίδα για τη στήριξή του.

Μέσα από βιωματικές ασκήσεις θα επεξεργαστούμε:

Πώς μπορώ εγώ ο γονιός να γίνω σύμμαχος και υποστηριχτής του παιδιού μου;
Πώς εγώ το παιδί υποστηρίζω τον εαυτό μου, όταν αμφιβάλλω για μένα;
Πώς δημιουργούμε σχέσεις εμπιστοσύνης;

Με το συγκεκριμένο εργαστήρι εμείς οι γονείς θα μάθουμε τρόπους για να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να αναπτύξουν από νωρίς υγιείς συνήθειες και μηχανισμούς αντιμετώπισης των δυσκολιών, ενώ τα παιδιά θα δουλέψουν τη θετική εικόνα του εαυτού τους.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο εργαστήρι
είναι η αγορά του βιβλίου Τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό μου;
της Μόλι Πότερ (τιμή: 11,00 €)
πριν από το εργαστήριο.
Το εισιτήριο αντιστοιχεί σε ένα παιδί με τον γονιό του.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 90 ΛΕΠΤΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο), την ηλικία του παιδιού, καθώς και τον τίτλο του εργαστηρίου: «Πώς θα βοηθήσω το παιδί μου να χτίσει την αυτοεκτίμησή του».

info box

Διεύθυνση: 

Ιπποκράτους 118, Αθήνα

Κόστος: 

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο εργαστήρι είναι η αγορά του βιβλίου Τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό μου; της Μόλι Πότερ (τιμή: 11,00 €) πριν από το εργαστήριο. Το εισιτήριο αντιστοιχεί σε ένα παιδί με τον γονιό του.

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

15/02/2020 - από τις 12:30 έως τις 14:00