Καλοκαιρινά εικαστικά εργαστήρια για παιδιά στην Casa Bianca Θεσσαλονίκης

Η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης και φέτος κοντά στους μικρούς της φίλους! Φέτος το πρόγραμμά αλλάζει. Θα πραγματοποιηθούν τρία εργαστήρια δίωρης διάρκειας με ελεύθερη συμμετοχή.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στην Casa Bianca. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εικαστικές δράσεις στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης, που θα αφορούν στις εκθέσεις, στο κτήριο και στην ιστορία του.

Συγκεκριμένα και με αφορμή τη νέα περιοδική έκθεση Bianco, Nero e altre storie με έργα σημαντικών σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, τα παιδιά θα ανακαλύψουν το μαγικό κόσμο της ζωγραφικής και θα πειραματιστούν με υλικά και τεχνικές.

Στόχος του προγράμματος είναι η εξοικείωση των παιδιών με την Πινακοθήκη τόσο από άποψη χώρου όσο και από την άποψη του ρόλου και της λειτουργίας της (συλλογές, εκθέσεις), η γνωριμία και η ανάγνωση οπτικών πληροφοριών στο χώρο και στα εκθέματα (μορφή, υλικά, τεχνικές), η καλλιέργεια κριτικής σκέψης και δεξιοτήτων μέσα από ασκήσεις και βιωματική συμμετοχή, η ενθάρρυνση για πειραματισμό και πρωτοτυπία και η ανάπτυξη μιας μόνιμης συναισθηματικής σχέσης των παιδιών με το μουσειακό χώρο, ως έναν χώρο φιλικό και ελκυστικό.

Το εργαστήριο θα προσφέρεται δωρεάν την Πέμπτη 4, 11 και 18 Ιουλίου και θα διαρκεί δύο ώρες. Αριθμός περιορισμένος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ηλικία παιδιών που μπορούν να συμμετέχουν: παιδιά που έχουν τελειώσει την α’, β΄ ή γ΄ δημοτικού.

Διάρκεια: 120'.

Είσοδος ελεύθερη.

Δηλώσεις συμμετοχής με συμπληρωμένη την αίτηση 2019 στην ηλεκτρονική διεύθυνση pinakothiki@thessaloniki.gr

Casa Bianca
Βασ. Όλγας 180 & Θεμ. Σοφούλη
Θεσσαλονίκη
τηλ.2310 427 555

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.2310 427 555

Διεύθυνση: 

Casa Bianca
Βασ. Όλγας 180 & Θεμ. Σοφούλη

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

04/07/2019 - 11:00
11/07/2019 - 11:00
18/07/2019 - 11:00