Βραδιά του Ερευνητή 2018 στην Αθήνα

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έχει την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσει για πέμπτη συνεχή χρονιά μικρούς και μεγάλους στο Ιστορικό Συγκρότημα Πατησίων για την καθιερωμένη πλέον Βραδιά του Ερευνητή.   

Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά την έρευνα και τη σημασία της, να συνομιλήσετε με τους ερευνητές του Πολυτεχνείου και των Πανεπιστημίων της Αθήνας, να παρακολουθήσετε τα πειράματά τους, να αγγίξετε τον επιστημονικό εξοπλισμό που χρησιμοποιούν και να κατανοήσετε τη λειτουργία και της χρησιμότητά του, να πειραματιστείτε οι ίδιοι.

Το ενδιαφέρον των μαθητών θα προσελκύσουν διαδραστικά πειράματα με νανοϋλικά, εφαρμογές laser, μετρήσεις ραδιενέργειας, επιδείξεις ρομπότ, drones, μη καταστρεπτικών τεχνικών, τρισδιάστατων απεικονίσεων, γεωδαιτικών μετρήσεων, παρουσίαση πρωτότυπων αρχιτεκτονικών μελετών κ.ά. Tο κοινό θα υποδέχονται πρότυπα οχήματα κατασκευασμένα από ερευνητικές ομάδες του ΕΜΠ. Μαζί μας θα είναι Μουσεία και επιλεγμένες Ερευνητικές Ομάδες των Πανεπιστημίων της Αθήνας για μικρούς και μεγάλους.

Φέτος η Βραδιά υλοποιείται υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να ανακαλύψει την ομορφιά της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, τη σπουδαιότητα της συντήρησης, προστασίας, ανάδειξης, προβολής και  διατήρησής της, δίνοντας έμφαση στη διεπιστημονική συμβολή των ερευνητών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και των Πανεπιστημίων της Αθήνας στην επίτευξη των παραπάνω.

Η Βραδιά περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δράσεις σχεδιασμένες για τους μαθητές όλων των ηλικιών, κυνήγι θησαυρού "Στα χνάρια της πολιτιστικής κληρονομιάς" με εκπλήξεις και δώρα, διαγωνισμούς κειμένου, ζωγραφικής, και φωτογραφίας, ζωντανή μουσική, αλλά και θεατρικά δρώμενα για τη μύηση των μαθητών στην καινοτομία.

Αφού ακόμα και ο Καραγκιόζης εμπλέκεται σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς και ντύνεται ... παλαιοπώλης, όλα μπορούν να συμβούν ...

Η Επιστήμη σας προ(σ)καλεί να γνωρίσετε από κοντά τους ερευνητές και να χαρείτε τη μαγεία της έρευνας, συμμετέχοντας στα δρώμενα της Βραδιάς του Ερευνητή!

Σας περιμένουμε στη μεγάλη πανευρωπαϊκή γιορτή της έρευνας και της επιστήμης την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη, από τις 5 το απόγευμα, στην καρδιά της Αθήνας, στο εμβληματικό Κτήριο Αβέρωφ του Ιστορικού Συγκροτήματος Πατησίων του ΕΜΠ.

Στις 28 του Σεπτέμβρη πάμε Πολυτεχνείο για έρευνα!

Κάντε Like στη σελίδα της Βραδιάς του Ερευνητή στο ΕΜΠ: 
www.facebook.com/NTUAREN

Οι Ερευνητικές Ομάδες του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και των Πανεπιστημίων της Αθήνας παρουσιάζουν στο κοινό τα ερευνητικά τους αποτελέσματα. Περιηγηθείτε στις αίθουσες του Κτηρίου Αβέρωφ και πάρτε μια γεύση από τα πειράματα, τις προσομοιώσεις, τον επιστημονικό εξοπλισμό των ερευνητών.

Γίνε κι εσύ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ, για μια Βραδιά!

Από τις 5 το απόγευμα μέχρι ….τα μεσάνυχτα στις αίθουσες του Κτηρίου Αβέρωφ!

ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ  ΕΜΠ   https://goo.gl/UU4cs1

ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ   https://goo.gl/b3Lzwr

  • Εναρκτήρια εκδήλωση

Οι πρυτανικές αρχές του Πολυτεχνείου και των Πανεπιστημίων της Αθήνας, οι διοργανωτές, οι συν-διοργανωτές και οι υποστηρικτές της Βραδιάς χαιρετίζουν την εκδήλωση στην Αίθουσα Τελετών του Κτηρίου Αβέρωφ στις 18:00. 

  • Έκθεση διπλωματικών εργασιών 

Έκθεση διπλωματικών εργασιών της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ στο Ιστορικό κτήριο της Πρυτανείας του ΕΜΠ

  • Τα Μουσεία πάνε Πολυτεχνείο

Μουσεία των Πανεπιστημίων της Αθήνας αλλά και το Μουσείο Πειραμάτων πάνε και φέτος Πολυτεχνείο, έχοντας ετοιμάσει συναρπαστικά πειράματα και παιχνίδια για τους μαθητές. Μην το χάσετε!

  • Γίνε κι εσύ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ!

Και τη φετινή χρονιά είναι δυνατή η καινοτόμος ερευνητική συμμετοχή μαθητικών ομάδων με την παρουσίαση μαθητικών επιστημονικών επιτευγμάτων – πειραματικών διατάξεων – εκπαιδευτικών επιστημονικών προγραμμάτων. 

ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ   https://goo.gl/SNBhbz

  •  Επαγγελματικός προσανατολισμός

Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού με ειδικούς συμβούλους από τα Γραφεία Διασύνδεσης του ΕΜΠ και Πανεπιστημίων της Αθήνας, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και Ιδρύματα Υποτροφιών.

  • Η διεπιστημονική συμβολή του ΕΜΠ στην κοινωνία και τον πολιτισμό

Το ΕΜΠ συμβάλλοντας στην ελληνική κοινωνία και πολιτισμό, τηρώντας τους δεσμούς με την πατρίδα των μεγάλων ευεργετών και ιδρυτών του, θα παρουσιάσει τη διεπιστημονική μελέτη για την αναστήλωση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας.

Επίσης, θα παρουσιαστεί διαδραστικά το καινοτόμο και εμβληματικό έργο διεθνούς εμβέλειας της συντήρησης, προστασίας και αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα, το οποίο ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε πρόσφατα στις τρεις Χριστιανικές κοινότητες, με βάση την ολοκληρωμένη διεπιστημονική μελέτη που διεξήγαγε η Διεπιστημονική Ομάδα του ΕΜΠ και την ευθύνη της επιστημονικής επιστασίας κατά την εκπόνηση του έργου.

  • Θεματικές γωνιές

Στο κομβικό αίθριο του κτηρίου Αβέρωφ θα βρίσκονται παραδοσιακά οι τέσσερις Θεματικές Γωνιές:

  • Ευρωπαϊκή Γωνιά - Πρόγραμμα Marie Skłodowska Curie
  • Γωνιά Έρευνας και Εκπαίδευσης
  • Γωνιά Απασχόλησης και Καινοτομίας
  • Γωνιά Ανάπτυξης και Αειφορίας

ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΓΩΝΙΕΣ   https://goo.gl/zrqmH5

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Τρόποι επικοινωνίας: 

Διεύθυνση: 

Κτηρίου Αβέρωφ!

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος Ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

28/09/2018 - από τις 17:00 έως τις 23:50