Ο "Πινόκιο" του Κάρολου Κολόντι επιστρέφει στο Θέατρο Κολοσσαίον

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν …

- Ένας βασιλιάς, θα μου πουν οι μικροί μου αναγνώστες. Όχι, παιδιά, κάνετε λάθος. Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα κομμάτι ξύλο. Δεν ήταν κανένα ξύλο πολυτελείας. Ένα απλό κούτσουρο ήτανε…

Έτσι ξεκινά η πιο γοητευτική ,κλασική περιπέτεια του κόσμου, η ιστορία του πιο διάσημου, μικρού και ανυπάκουου ψεύτη με την υπέροχη ζεστή καρδιά και το κοφτερό μυαλό .

Ο μαστρο-Τζεπέτο , λοιπόν , από αυτό το κούτσουρο φτιάχνει έναν ξύλινο κούκλο που κλαίει και γελάει σαν παιδί. Ο Πινόκιο κατεργάρης και ανυπάκουος το σκάει και βρίσκεται στο δρόμο που είναι γεμάτος πειρασμούς, κι εκεί με όρεξη να μάθει τη ζωή και να χαρεί την ελευθερία του, θα περάσει σταυροδρόμια κι ανηφόρες.

Κι όλα αυτά έχοντας στο πλάι του τη φωνή της λογικής και της συνείδησης , ένα Γρύλλο. Κάθε του βήμα και ένα μάθημα ζωής .Το πάθημα , θ’ αργήσει να γίνει , αλλά τελικά , γίνεται μάθημα. Θα ζήσει απίστευτες περιπέτειες, ώσπου στο τέλος με τη βοήθεια της Γαλάζιας Νεράιδας θα πραγματοποιηθεί η επιθυμία του και θα μεταμορφωθεί σε αληθινό αγόρι , έτοιμο να περάσει στον κόσμο της ενήλικης ζωής.

Στην σύγχρονη παράσταση που ετοίμασε ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης τα παιδιά βλέπουν μια απίστευτα συμβολική και χιουμοριστική αναπαράσταση του κόσμου .

Σ’ αυτόν τον κόσμο θα συναντήσει πονηρούς και ύπουλους χαρακτήρες όπως τον Γάτο και την Αλεπού. Στην παράσταση μας ο Πινόκιο με αυτή την ξύλινη μυτούλα που μεγαλώνει κάθε φορά που λέει κι ένα ψέμα παίρνει τα παιδιά μαζί του σε ένα ταξίδι - μάθημα από αυτά που δίνουν μόνο η ειλικρίνεια , ο αυθορμητισμός και η αθωότητα.

Η παράσταση θα σας περιμένει να σας διασκεδάσει, αλλά και να σας συγκινήσει, να σας χαρίσει άφθονο γέλιο, αλλά και μοναδικές στιγμές τρυφερής παιδικής αθωότητας . Η μουσική και τα τραγούδια της παράστασης προέρχονται όλα από τη μεγάλη Ιταλική Σχολή και τα παιδιά θα «ταξιδέψουν» με μελωδίες όλων των μεγάλων Ιταλών Μουσουργών ( Verdi,Paganini,Bellini ,Puccini), αλλά και παραδοσιακά τραγούδια από τη Νάπολη μέχρι και την Κάτω Ιταλία .

Συντελεστές:
Διασκευή - Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης
Σκηνικά: Νίκος Δεντάκης
Κοστούμια:Βέρα Αναστασάκου
Kίνηση: Αντιγόνη Γύρα
Ενορχήστρωση-Διασκευή:Γιώργος Κωνσταντινίδης
Μάσκες – Κατασκευές: Ιφιγένεια Κωφού
Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Αδάμης
Φωτισμοί:Τρύφων Κεχαγιάς
Παίζουν οι ηθοποιοί:Κασιούμη Αλεξάνδρα, Λαφτσίδου Μαρία, Τσολερίδης Νίκος, Προκοπίου Κορνηλία, Δημήτρης Δάγκαλης, Λευτέρης Πεϊτζίκας

Ο « ΠΙΝΟΚΙΟ » απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας .

Η θεατρική παράσταση «Ο ΠΙΝΟΚΙΟ» θα βρίσκεται το Σάββατο 21/4 στις 5:00 το απόγευμα, στο ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ Βασ. Όλγας 150, Τηλ. 2310 834 996.

Τιμή εισιτήριου: 10€

Τιμή προπώλησης: 8€

Εισιτήρια προπωλούνται : στο ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ Βασ. Όλγας 150, Τηλ. 2310 834 996, 5:00 μ.μ. - 10:00 μ.μ.

Πληροφορίες στο 6987 089 778

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ. 2310 834 996

Διεύθυνση: 

Θέατρο Κολοσσαίον
Βασ. Όλγας 150

Πόλη: 

Κόστος: 

Τιμή εισιτήριου: 10€ Tιμή προπώλησης: 8€

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

21/04/2018 - 17:00