Ο Βασιλιάς Μίδας στο Θέατρο Αυλαία

Η ομάδα LOTUSLAND θα παρουσιάσει στο Θέατρο Αυλαία την παιδική θεατρική παράσταση "Ο Βασιλιάς Μίδας", μόνο για μια παράσταση την Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2017, στις 12.00.

Την άκρη της κλωστής θα βρεις, μέσα στον μύθο αν χαθείς...

Πρόκειται για μια παράσταση βασισμένη στα ομώνυμα παραμύθια ''Ο Βασιλιάς Μίδας και το χρυσό άγγιγμα'' και ''Ο Μίδας και τα γαϊδουρινά αυτιά'' που περιλαμβάνονται στο ανθολόγιο λογοτεχνικών κειμένων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι μια διαδραστική παράσταση μετά παιδιά να συμμετέχουν ενεργά κατά τη διάρκεια του έργου,προσφέροντας το δικό τους λιθαράκι στην εξέλιξή της. Ένας συνδυασμός των δύο παραμυθιών που δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς μας φίλους να προβληματιστούν, να γελάσουν, να συγκινηθούν και πάνω από όλα να επιλέξουν τα ίδια, το τέλος της ιστορίας!

Μια παράσταση εκπαιδευτικού χαρακτήρα που συνδυάζει τον μαγευτικό κόσμο του χορού και του θεάτρου και ισορροπεί ανάμεσα στο γέλιο και το συναίσθημα. Μια παράσταση ξεχωριστή, που ζωντανεύει κάθε στιγμή και κάθε φορά η κατάληξή της είναι διαφορετική!

Το έργο:

Ο Βασιλιάς Μίδας, μια φορά σαν έτυχε, φιλοξένησε το γερο-Σιληνό που είχε χαθεί κι ο Θεός Διόνυσος για να τον ευχαριστήσει δέχτηκε να εκπληρώσει οποιαδήποτε επιθυμία του.Ο κυριευμένος από απληστία βασιλιάς ζήτησε ότι αγγίζει χρυσάφι να γίνεται...κι έτσι κι έγινε, μα πλήρωσε ακριβά το τίμημα τη μέρα που την ίδια του την κόρη σε άγαλμα χρυσό μετέτρεψε μόλις στα χέρια του την κράτησε.

Μετανιωμένος ζήτησε τη βοήθεια του Θεού υποσχόμενος ότι θα αλλάξει και θα σταματήσει να θωρεί πως η ευτυχία κρύβεται στο χρήμα. Ο Θεός τον λυπήθηκε και τον απάλλαξε από την κατάρα που κουβαλούσε. Κι αφού βασίλεψε πολύ καιρό κι όλοι είχαν να λένε τα καλύτερα για δαύτον, μια μέρα σαν έτυχε, βρέθηκε ανάμεσα σε άλλους δύο Θεούς, τον Πάνα και τον Απόλλωνα, κριτή τον χρήσανε να πει, ποιος από τους δυο παίζει μελωδία μαγική. Ο Μίδας χωρίς δεύτερη σκέψη είπε αυτό που πίστευε, πως ο Θεός ο Πάνας είναι εκείνος που το άκουσμα του σε μαγεύει. Εξοργισμένος ο Απόλλωνας με μιας του χαρίζει ένα ζευγάρι γαϊδουρινά αυτιά για τιμωρία που εκείνον δεν επέλεξε. Ο Βασιλιάς απελπισμένος και τρομαγμένος μην το μάθει ο κόσμος πως αντί γι' ανθρώπινα αυτιά έχει αυτιά γαϊδάρου, κρυβότανε ολημερίς μες το παλάτι. Μα αναπόφευκτα ένας άνθρωπος, αυτός που είχε για κουρέα το μαθαίνει...και παρόλο που τον ξορκίζει κουβέντα να μην πει, αυτός μυστικό να κρατήσει δεν μπορεί... Άραγε τι θα συμβεί μόλις η αλήθεια σ' όλο τον κόσμο μαθευτεί...;
Η Μούσα του Μύθου θα μας το διηγηθεί...ο Βασιλιάς μας μέσα σε πίνακα που έφτιαξε αυτή, έχει πια εγκλωβιστεί και μόνο με την βοήθεια των παιδιών μπορεί να ελευθερωθεί...ιστορία ξεκινάει μαγική που στο δικό σας χέρι είναι ποιό το τέλος και ποιά η αρχή...

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία – επιμέλεια παραγωγής : Lotusland(Βασιλική Συρανίδου, Μπαγεώργος Ηλίας)
Σκηνικά-Κοστούμια :FrancescoInfante
Σκηνογραφία: Δαμιανός Χυτήρης
Σχεδιασμός Αφίσας:Γιαννακού Δάφνη(DaphneGn)
Επικοινωνία:Ιωάννα Κουλοχέρη
Ηθοποιοί: Ιωσηφίδου Κίρκη,Τζίκα Ιωάννα,Τσιομίδης Κωνσταντίνος
Παραγωγή:lotusland

Ομάδα LOTUSLAND

Η νεοσύστατη ομάδα LOTUSLAND δραστηριοποιείται στον χώρο της τέχνης τον τελευταίο χρόνο. Ιδρυτές της ομάδας είναι ο Ηλίας Μπαγεώργος και η Suki (Βασιλική Συρανίδου) οι οποίοι συνεργάζονται και δημιουργούν ένα δικό τους πρωτοποριακό θεατρικό σύμπαν στα πλαίσια του μαγικού ρεαλισμού και δουλεύουν τα τελευταία χρόνια σε όλη την Ελλάδα με βάση την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη συνδυάζοντας κάθε μορφή τέχνης. Στην προσπάθεια τους αυτή πραγματοποιούν κάθε είδος παράσταση ή καλλιτεχνική εκδήλωση με σκοπό τον εμπλουτισμό της φαντασίας όλων των μικρών και μεγάλων παιδιών.

Πληροφορίες:

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2017, στις 12:00.

Διάρκεια: 60 λεπτά.

Τιμή εισιτηρίου για το κοινό 9€.

Προπώληση 8 ευρώ έως 20 Δεκεμβρίου.

Ειδικές τιμές για σχολεία-συλλόγους κ.α, κατόπιν συνεννοήσεως.

Για κρατήσεις εισιτηρίων παρακαλούμε καλέστε στο 2310 237 700

Ώρες Λειτουργίας: 10:30 π.μ. - 1:30 μ.μ., 5:30 μ.μ. - 9:00 μ.μ.

Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ,(πλευρά Τσιμισκή)
τηλ.: 2310 237700
e-mail: info@avlaiatheatre.gr

Παρακαλούμε επικοινωνήστε έγκαιρα στο indalotusland@gmail.com ή στα τηλέφωνα 6971- 994 356 (Ηλίας Μπαγεώργος), 6947 346 547 (Βασιλική Συρανίδου)

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.: 2310 237 700
e-mail: info@avlaiatheatre.gr

Διεύθυνση: 

Θέατρο Αυλαία
Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ,(πλευρά Τσιμισκή)

Πόλη: 

Κόστος: 

Τιμή εισιτηρίου για το κοινό 9€

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

25/12/2017 - 12:00